VERSLAGEN

RKDEO - MVV ’27 M1 1 – 1 M1 blijft ongeslagen. Uit bij RKDEO werd volkomen terecht een 1-1 gelijkspel behaald. Met mogelijkheden tot meer. RKDEO en haar begeleiding schuwde fysiek en verbaal geweld niet. Zo'n beetje elke ziekte uit de medische encyclopedie werd M1 naar het hoofd geslingerd. Zelf leek RKDEO te lijden aan de vallende ziekte. Een in alle opzichten zeer onsortieve ploeg. M1 werd geïntimideerd. Weer een lesje voor de toekomst. Door een frommelgoal kwam M1 in de 35e minuut op een 1-0 achterstand. Juist in de periode dat Jorien volkomen onterecht voor 5 minuten uit het veld werd gestuurd. Door de vele valpartijen van RKDEO en het oponthoud kwam M1 niet in haar normale spel. De vele wissels (er waren 16 M1 spelers) kwamen ons normale combinatie voetbal ook al niet ten goede. Een zeer lastige 1e helft. In de rust werd M1 duidelijk gemaakt waar het om draait. Plezier in het voetballen. Lol onder elkaar en 's avonds naar "Get to Hard" met vriendinnen en een glaasje in de hand (volgens Hans dan). Of was het "Hard 2 get"..... M1 moest boven alle scheldpartijen, intimiderende opmerkingen en het fysieke schoppen staan. En M1 stond er inderdaad ver boven in de 2e helft. Langzaam werd het initiatief overgenomen met prachtige combinaties, opbouw vanuit de verdediging, via het middenveld, een schitterende steekpass vanarieke op Charelle die lang doorliep, goed keek en vervolgens zeer koelbloedig afmaakte in de 69e minuut: 1-1. Toen was de beer los. M1 combineerde bij tijd en wijle RKDEO kapot, kreeg mogelijkheden en ging voor de volle winst. Dat leverde uiteraard ook gevaarlijke uitbraken op van de tegenstander omdat we achterin soms 1 op 1 stonden. Sandra redde geweldig maar het meisje ging vol door op haar enkels terwijl de bal niet in de buurt was. Na enig oponthoud ging ze verbeten verder en redde een aantal malen uitstekend. Jorien verdedigde als een leeuw(in) en nam revanche op de scheids door geen overtredingen meer te maken in de 2e helft. Ze was samen met Suzanne de rots in de branding. M1 nam de wedstrijd in handen en gaf weinig meer weg. Met iets meer geduld, overleg en overspelen kunnen meer kansen worden gecreëerd. En ook zo'n wedstrijd op kwaliteit worden gewonnen. En dan snoer je iedereen de mond. De conclusie na een kleine 2 maanden goed trainen: M1 groeit voetballend, er staat een team dat knokt voor elkaar, er is plezier en beleving. M1 laat zich niet meeslepen in scheld- of schoppartijen, MVV'27 waardig! Uitstekend gewerkt meiden. Het vermelden waard: Marieke die haar voetbal liet spreken en zo RKDEO van repliek diende, vrouw van de wedstrijd. De drie meiden die ook nog in de ochtend in Zeeland (!!) hebben meegedaan met Dames 3, Sjaak zijn live verslag waarvan iedereen dubbel lag. Volgende week weer thuis om 1100 uur en ons is het eerste veld beloofd!

MVV'27 M1 - Quick Steps 3 - 1
M1 blijft winnen. Vandaag werd Quick Steps met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Onder lastige condities, veel regen en een zeer nat veld, werd kans op kans gecreeerd door de Meiden. Ze gingen er helaas veel te weinig in. Esmeralda stichtte erg veel gevaar in het strafschopgebied. Haar vele werk werd beloond met een wonderschone goal halverwege de eerste helft. Charelle is onze vechtjas en geeft nooit op. Dat resulteerde in de 2-0, prachtig geschoten links in de bovenhoek. Het tikwerk en elkaar aanspelen gaat nu elke week beter. Door even niet op te letten schoot er een bal door het natte veld door onze verdediging heen en werd pardoes over Sandra heen geschoten: 2-1 ruststand. In de 2e helft erg veel problemen met de doorstuiterende bal die op een nat veld doorschiet waardoor de tegenstander vaak alleen voor Sandra kwam. Door geconcentreerd keeperswerk van San werden meer tegentreffers voorkomen. Ook in de 2e helft veel kansen voor de meiden van M1, prachtige corners van Esmeralda, schitterende vrije trappen van Jorien, Marieke de slimme dribbelaar op het middenveld. Uiteindelijk een prima doelpunt van Emily die zich steeds beter ontwikkelt, enorm veel snelheid heeft en fel op de tegenstander jaagt. Prima! Emma kon na veel blessureleed weer mee doen en dat hebben we nodig op het middenveld. We zullen ooit wel tegen een nederlaag aanlopen want ongeslagen blijft niemand. Toch hoeven we voor niemand bang te zijn. M1 kan voetballen, tikken, simpel spelen, creeert veel kansen, geeft verdedigend weinig weg, kortom, alles in huis om de opgaande lijn vast te houden. Volgende week Nootdorp. Als we zo bljven spelen is daar de Noot aan de man... Hans Meeuwisse.

KMD M1 - MVV ’27 M1 1 – 2
Deze tegenstander kenden we uit de beker thuis, destijds 1-1. Velen spraken over deze leuke wedstrijd omdat ploegen gelijkwaardig waren met veel kansen over en weer. Voor de neutrale toeschouwer erg leuk. Voor een coach erg lastig.... Dat was vandaag niet anders. Na 2 grote overwinningen op rij was dit andere koek. Fris aan de start verschenen. Allemaal als eenheid de warming up (op muziek...!) en we straalden duidelijk iets uit. Tactiek was kort, simpel, zuinig spelen, veel combi's. En niet als een gek naar voren. Al snel kwamen we op voorsprong door een prachtige solo actie van Marieke, eerst op de paal, dan achteloos buitenkant rechts in de goal geprikt. KMD bleef sterk aandringen maar door goed te combineren en voor elkaar te werken (beweging zonder bal was erg goed) werd de rust met een voorsprong gehaald. Duidelijk afspraken gemaakt in de rust. Helaas kwam KMD erg goedkoop op 1-1 door een achterbal van Sandra die recht in de voeten van de beste aanvalster kwam. Sandra revancheerde zich later door een geweldige redding met een duik in de linkerhoek. De juiste mentaliteit. Dan is het afwachten geblazen. Gaan de koppies hangen? Gooit KMD er een schepje bovenop? Mede door de goede coaching in het veld van Suzanne, verloren we het koppie niet, speelden bij vlagen KMD weg. Dat resulteerde in een uitbraak op links met een geweldige actie van Annelies die ze fraai afrondde. Annelies bleef de hele wedstrijd samen met Esmeralda de verdediging van KMD bezig houden. Door die tactiek en wedstrijdinstelling kon KMD het niet meer belopen en werden spitsen alleen met lange halen bereikt. Daar stond onze verdediging als een huis. M1 creëerde kans op kans, maar de 3e goal bleef uit. Dan aan de andere kant, bal op de lat, geluk bij een handsbal, een wedstrijd met alles erop en eraan. Met de nadruk op "strijd" in het woord zelf. Er is geweldig geknokt en uiteindelijk meer dan verdiend gewonnen. Ook hier weer complimenten van alle kanten over de kwaliteit van het voetbal en de enorme inzet van M1. Het vermelden waard: − Lieke die de afgelopen 6 weken is uitgegroeid als een van de dragende speelsters en echt voetbalt. − Stephanie die ondanks een tik op de enkel toch weer terugkwam in de wedstrijd, formidabel speelde.

DSVP M2 - MVV ’27 M1 1-12
M1 gaat steeds beter voetballen. Er wordt voor elkaar geknokt, positief gecoached in het veld, en slim gespeeld. Binnen het team zijn veel mogelijkheden voor nog betere resultaten. Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen dsvp m2, aanvang 16.15 uur. Dsvp m2 zal beduidend minder niveau hebben dan Dsvp m1 die we in de reguliere competitie tegenkomen. Gevaar van onderschatting lag op de loer. Afspraak was: wat we in de training leren, op het veld uitvoeren. Dus combinaties, schijnbewegingen, beweging zonder de bal, juiste posities blijven innemen, aannemen/ opendraaien en doorpassen, eigen spelletje spelen. M1 combineerde dat het een lieve lust was: Een lust voor het oog! DSVP m2 was een fysieke ploeg met nogal wat overtredingen. Ondanks de scheidsrechterlijke dwalingen werd de rust bereikt met een stand van 1 - 8. De scheids was niet alleen de weg kwijt maar ook de tel. Daar moeten we mee om leren gaan. Pas laat in de 2e helft kwamen de resterende goals, combinaties vielen toen wat tegen, er was te weinig overleg, teveel gelopen met de bal. De warme temperatuur zal ook een rol hebben gespeeld. Er had meer gescoord kunnen worden als M1 rustiger aan de bal was geweest. Ook dat zijn leermomenten. Al met al een prima partij die werd afgesloten met een bezoek bij de enige chinees die Pijnacker rijk is: maar wel een aanrader. De chinees is inmiddels op de hoogte van het zangrepertoire van M1..... Het vermelden waard:  De hattrick van Esmeralda in de eerste helft, waarvan de 3e goal nadat haar schoen was uitgetrapt en na het scoren Es nog een beukje kreeg ("op een sok en een oude voetbalschoen...").  De aanval over rechts, opgezet door Lieke, 6, 7 keer tikken, tegenstander niet aan de bal gekomen en scoren.  Marieke die op haar nieuwe positie nu al 4x het net vond.  Suzanne die heer en meester is op het veld, de lijnen uitzet en voorop gaat in de strijd.  Jeanine en Simone die, zonder wedstrijdritme, allebei wisten te scoren.  Jorien die ondanks haar jeugdige leeftijd zich zeer goed staande houd als laatste vrouw. Voor het hele team een groot compliment. Het feest gaat nu echt beginnen a.s. zaterdag tegen KMD uit. Showtime…

M1 op de goede weg.
M1 heeft een leuke voorbereidingsmaand in Augustus gehad, met een volle trainingsdag op 2 augustus, diverse trainingen door de week en de gezellige Open Dag en wedstrijd bij Sparta. De eerste wedstrijd tegen KMD op het eerste veld werd een zeer spannende wedstrijd met kansen over en weer. Uitslag 1 - 1. Door Annelies kwam M1 op voorsprong, die later uitgebouwd kon worden, de afwerking was bij ons echter niet in orde. Sandra keepte een wereldparij. Het was wennen, diverse meiden op een andere positie en de eerste wedstrijd van het seizoen. KMD maakte terecht gelijk want speelde ook om te scoren. Vrij veel toeschouwers en veel  complimenten vielen M1 ten deel. Terecht, er werd gevochten voor elke bal. Prima. Op 2 september was 's1Gravenzande SV de opponent (iemand nog de aankondigings poster gezien....?). Een fysiek sterke tegenstander die bleef knokken. Door verzorgd voetbal en uitstekend samenspel werd de tegenstander met een forse nederlaag naar huis gestuurd: 10-0! Een zeer regelmatige overwinning, met 5 goals voor en 5 na de rust. Bijzonder is te vermelden dat door veel verschillende meiden is gescoord: esmeralda 2 keer, annelies 2 keer, manonnieboy 2 keer, emily 1 keer, marieke 1 keer charel 1 keer en lieke 1 keer. De trainingen op maandag/ woensdag worden door iedereen bezocht (nu ook door Simone en Jeanine, klasse!) er wordt serieus geoefend, er is beleving en plezier maar vooral: een buitengewone teamspirit.
Klik hier voor foto's

MV V ’ 2 7 M1 MVV ’27 M1 – KMD M1 1 – 1
Woensdag 2 augustus begon het seizoen voor de meiden van MVV’27 met een trainingsdag. Om 9:30 was iedereen aanwezig en begonnen we onder het genot van een kopje thee of koffie met praten over wat we allemaal van dit seizoen verwachtte. Onze nieuwe trainer Hans Meeuwisse maakte duidelijk wat hij van ons zou verwachten en hij maakte de nieuwe opstelling bekend. Dat gaf voor sommige wat verwarring, Suus als centraal verdediger? Marieke als aanvallend middenvelder? Maar met in het vooruitzicht nog voldoende trainingen zou het allemaal goed komen volgens Hans. Die dag hebben we, ondanks het slechte weer, leuk kunnen trainen. De daarop volgende weken hebben we, met een geweldige opkomst, heerlijk mogen trainen. Ook de opendag van Sparta was geweldig om mee te maken. Leuk om te zien dat zo’n team op topniveau eenzelfde positiespelletje doen als voorbereiding! Na een voorbereiding van ruim 3 weken mochten we vorige week zaterdag voor het eerst weer aantreden, de eerste wedstrijd was een bekerwedstrijd tegen KMD. Natuurlijk hadden we flink getraind op de nieuwe posities, maar toch is het een beetje afwachten hoe dit zou uitpakken. Ook kwam er wat extra spanning bij kijken toen we hoorden dat we de eer hadden op veld 1 te spelen. Het bleek wel dat we even moesten wennen. Suus, die het middenveld gewend was, trok te veel uit de verdediging naar voren. En Mariek werd vaak overgeslagen op het middenveld. Met een 1-0 voorsprong, door Annelies gemaakt, gingen we de rust in. In de rust werd er goed over het spel gesproken en nuttige informatie uitgewisseld. We begonnen de 2e helft goed gevuld met een banaantje in onze maag, goed met te tikken. Maar KMD speelde toch vaak het betere spel. Het werd 1 – 1 en qua positie en spel zakken wij in. Het is 1 – 1 gebleven, we hebben lekker gevoetbald en kunnen hier weer veel van leren. Onze doelstelling voor deze wedstrijd was om oefeningen die we in de training hadden gedaan, op het veld te brengen. En wat dat betreft konden we tevreden zijn. Niet te vergeten, San je hebt heerlijk staan keepen, ongelooflijk! Tot volgende week, M1