Als u overweegt uw kat (of katten) bij ons te laten logeren mag u tijdens onze openingstijden vrijblijvend langs komen om te kijken.

De katten krijgen bij ons allemaal hun eigen kennel met daarin een slaapmand, een kattenbak, een waterbakje en een bakje met brokjes. U mag een oude lap of (hand-) doek meenemen voor in de slaapmand, dat is lekker vertrouwd. Heeft u meerdere katten dan zorgen wij ervoor dat ze bij elkaar in kennels komen die aangepast zijn aan het aantal katten dat u heeft.

Is de kat aan z'n nieuwe plek gewend dan mag hij overdag samen met de andere katten rond lopen.

Zo kunnen de katten gezellig hun logeertijd doorbrengen.

Voordat uw kat(ten) bij ons kan (kunnen) logeren zal er naar een aantal punten gekeken worden. Deze zijn o.a.:

Heeft u een poes of een kater? Heeft u een kater en is hij ouder dan ± 9 maanden (of als zijn urine doordringend begint te ruiken of als hij begint te sproeien) dan moet hij gecastreerd zijn. Heeft u een ongesteriliseerde poes dan kan zij, indien nodig, op de "poezenpil".

Is de kat ingeënt? Dit is de enting tegen Kattenziekte en Niesziekte. Vraag hiernaar bij uw dierenarts. De enting mag tijdens het verblijf niet ouder zijn dan 1 jaar en moet minimaal 3 weken voor aanvang van het verblijf gegeven zijn. Dus als uw kat bijvoorbeeld op 1 augustus komt logeren dan moet de enting voor 10 juli door de dierenarts gegeven zijn. Dit geldt echter niet voor de eerste 2 levensjaren van een kat, (vanaf ± de 9e - 12e week), want de enting mag dan niet ouder zijn dan 6 maanden. Het entingboekje dat u van uw dierenarts krijgt moet met de kat meekomen en aanwezig blijven en krijgt u weer mee terug als u uw kat komt ophalen.

Er is bij ons een beperkte quarantaine afdeling voor katten die, binnen de drie weken geënt zijn maar toch uit huis moeten, opgevangen kunnen worden. Bel ons voor informatie en/of beschikbare ruimte.

Wat is uw kat gewend te eten? Uw kat krijgt bij ons dezelfde merkvoeding te eten als hij of zij thuis gewend is te krijgen. De bekende merken zoals Whiskas, Kitekat, Gourmet, Felix, enz. hebben wij in voorraad. Heeft uw kat een speciaal dieet bijvoorbeeld tegen blaasgruis, en wij hebben dit niet in voorraad, dan moet u dit meenemen.

Voor een verblijf rond de vakantieperiodes of met de kerstdagen raden wij aan tijdig te reserveren. Het zou spijtig zijn als er voor uw kat geen plaats meer is! Ook als u niet op vakantie gaat maar bijvoorbeeld gaat verhuizen of verbouwen kan uw kat bij ons logeren en dat is wel zo rustig voor het dier. Hij of zij hoeft dan niet al die drukte mee te maken en u kunt uw aandacht bij andere dingen houden dan bij de kat.

Wij zijn lid van DIBEVO. Dit is de overkoepelende organisatie voor ondernemers in de huisdierenbranche. ( o.a. dierenpensions, dierenwinkels en trimsalons.)

Verder zijn wij erkend door Stichting Dierbaar. Stichting Dierbaar komt regelmatig langs bij de door haar erkende bedrijven en controleert of zij (nog) voldoen aan de door de stichting gestelde eisen.

Stichting Dierbaar is ook een volledig onafhankelijke geschillen commissie.

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties, of wilt u een bericht achterlaten stuur dan een E-mail naar feline@kattenhotellorenzo.nl