Datum: 21-05-2005 om 15:35
MatchID: 5
Stadion: De MestHoop
Publiek: 2

Door het lekkere voetbalweer lag het gras in De MestHoop er goed bij en kwamen er 2 supporters kijken naar de wedstrijd tussen Mestkevers en De Sterren in De MestHoop. Hun namen waren Jessika en Pluisje. Mestkevers begon de wedstrijd met een onbegrijpelijke 1-5-0 formatie. De opstelling: Hempenius - Van Doorne - Van Bruchem, Van Bruchem, Van Son, Geurds, Hoefnagel.

De Sterren koos voor een strategische 2-2-2 formatie. De opstelling: Stringa - Van Doorne, Suijker - Van den Berg, Van der Braak - Bosch, Kleuskens.

De Sterren had ervoor gekozen om zoveel mogelijk door het midden te spelen. De passes gingen dan ook veelvuldig over het middenveld naar de centrale aanval. De wedstrijd was pas 3 minuten onderweg toen Jeffrey Suijker een record liet noteren. Nog nooit eerder had iemand vanaf het middenveld de bal over het doel uit het stadion geschoten. Jeffrey Suijker deed dit wel. Na 11 minuten speelde Jefta van Doorne de verdediging uit en rondde fraai af met links (1 - 0). Boyd Bosch en Martijn Kleuskens bleken elkaar de hele wedstrijd goed te vinden. Na een mooie steekpass van Boyd Bosch scoorde Martijn Kleuskens de 1 - 1. Na 20 minuten namen de bezoekers de voorsprong door een schot van Ronny van der Braak dat de keeper kansloos liet, het werd 1 - 2. Martijn Kleuskens werd in de tang genomen tussen 2 spelers van Mestkevers en viel geblesseerd neer. De coach keek bezorgd vanuit de dug-out, maar Martijn Kleuskens gebaarde al dat hij door kon spelen. In de 26e minuut van de wedstrijd wisselde Joucke Hempenius met Jefta van Doorne van positie. De overige spelers van Mestkevers hadden niet op deze wissel gerekend, de organisatie bleek matig. Mestkevers begon aanvallender te spelen om zo een doelpunt te forceren. Hierdoor ontstonden achterin gaten, waar De Sterren gretig gebruik van maakten. Douwe van den Berg scoorde zo de 1 - 3, onhoudbaar voor de keeper. Na 39 minuten vond Martijn Kleuskens een gaatje in de verdediging en bouwde de voorsprong verder uit naar 1 - 4. Boyd Bosch leek de bal al kwijt te zijn, toen hij opeens voor het doel verscheen, toch met de bal. Hij aarzelde geen moment, de score werd 1 - 5. Het publiek was hier helemaal niet blij mee, de eerste 3 toeschouwers hadden hun witte zakdoekjes al klaargelegd. Vanaf dat moment trok De Sterren zich terug om zich meer te richten op de verdediging. Het is rust. Mestkevers is deze helft het sterkste team met 53 procent balbezit.

De trainer van Mestkevers had de tactiek nog eens doorgenomen, de organisatie ging hierdoor naar goed. Micha van Doorne kon de wedstrijd niet voortzetten, Arco Hoefnagel liep van Mestkevers naar De Sterren over om zijn plaats in te nemen. Ilse Ketelaars besloot het scheidsrechtersfluitje in de berm te gooien en de kleuren van Mestkevers te vertegenwoordigen. Joucke Hempenius en Jefta van Doorne wisselden weer van keepershandschoenen. De rust had Tommy van Son goed gedaan. Hij straalde voor zeer korte tijd weer iets uit van de oude Tommy van Son en scoorde in de 46e minuut de 2 - 5. Na een ongelukkige botsing met Jefta van Doorne bleef Arco Hoefnagel roerloos op de grond liggen. Het ergste werd gevreesd, maar na een blessurebehandeling kon hij de wedstrijd vervolgen. In de 51e minuut van de wedstrijd scoorde Arco Hoefnagel de 2 - 6. De wedstrijd leek nu echt gespeeld, de achterstand onoverbrugbaar. Na 57 minuten kon Mestkevers de achterstand verkleinen toen Tommy van Son de bal onberispelijk binnenschoot (3 - 6). De Sterren leek even de weg kwijt toen Tommy van Son in de 59e minuut kon aanleggen voor een schot. De bal belandde tussen de doelpalen en de score werd weer spannender, 4 - 6. En toen had Tommy van Son 3 doelpunten gescoord: een hattrick! Jeffrey Suijker wisselde zijn positie met keeper Jasper Stringa, om defensief de boel op orde te brengen, wat ook lukte. Het spel begon zich meer af te spelen op het middenveld en lange tijd vielen er geen doelpunten. Plotseling stond Martijn Kleuskens echter vrij voor het doel van Mestkevers na een mooie voorzet van Boyd Bosch. Martijn Kleuskens aarzelde geen moment en haalde verwoestend uit: 4 - 7. Toen had Martijn Kleuskens 3 keer gescoord, dus ook een hattrick! In de 78e minuut liet Ronny van der Braak van zich spreken. Na een mooie rush rondde hij mooi af in de linkerbovenhoek, waarbij hij de keeper kansloos liet. 4 - 8. Vanaf dat moment liet De Sterren zich terugzakken om zich meer te concentreren op de verdediging. Samuel van Bruchem bleef op zijn flank domineren en had opeens zijn verdedigende man kwijtgespeeld. Hij spurtte naar het doel en schoot de bal langs de keeper, waardoor de stand 5 - 8 werd. Er volgde verwarring over de te spelen speelwijze van Mestkevers. De ervaring daalde hierdoor naar zwak. Door gebrek aan ervaring in de defensie van Mestkevers kon opeens Jasper Stringa voor het doel verschijnen. Hij aarzelde niet en scoorde simpel de 5 - 9. De verdedigers van Mestkevers keken elkaar aan hoe dit had kunnen gebeuren en keken nu al reikhalzend uit naar de donderpreek van de coach. De wedstrijd werd grimmiger en Tommy van Son kon zijn frustratie niet langer voor zich houden, daar hij niet gewend is te verliezen. De scheidsrechter bestrafte hem voor een grove charge met een gele kaart. Wat een schitterend doelpunt, al zal de maker het niet zo bedoeld hebben. Douwe van den Berg passeerde zijn eigen doelman nadat hij een verdedigende actie wilde uitvoeren. Het ongelukkige slachtoffer bleef nog enkele minuten aangeslagen. Net voor het verlossende fluitsignaal wist Jasper Stringa nog een gele kaart te versieren, voor zichzelf inderdaad. De kaart was echter enkel voor de statistieken, de scheidsrechter floot direct af. De Sterren was in deze helft het sterkste elftal met 56 procent balbezit.

De belangrijkste Mestkevers speler was Tommy van Son. Ilse Ketelaars speelde daarentegen een hele slechte wedstrijd. De belangrijkste De Sterren speler was Jeffrey Suijker. Jasper Stringa speelde daarentegen een hele slechte wedstrijd. De wedstrijd eindigt in 6 - 9.