Bwaah's Warriors - De Troetelbeertjes  8 - 9

Datum: 26-01-2005 om 15:15
MatchID: 4
Stadion: De Endeldarm
Publiek: 0

Omdat het nog niet eerder voorgekomen weer, sneeuw, er was, en het ook nog eens een besloten wedstrijd was, kwamen er slechts 0 bezoekers kijken naar de wedstrijd tussen Bwaah's Warriors en De Troetelbeertjes in De Endeldarm. Bwaah's Warriors begon de wedstrijd met een strategische 2-2-1 formatie. De opstelling: Van Bruchem - Van Doorne, Suijker - Van den Berg, Kleuskens - Bô.

De Troetelbeertjes koos voor een strategische 1-3-0 formatie. De opstelling: Hempenius - Stringa - Van Son, Geurds, Van Bruchem.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en de eerste kans diende zich aan voor Bwaah's Warriors. Martijn Kleuskens was koelbloedig voor de keeper en bracht de stand op 1 - 0. Van grote afstand schoot Tommy van Son de bal richting het doel en verrassend genoeg werd dit de 1 - 1. De keeper ging hierbij zeker niet vrijuit. In de 10e minuut van de wedstrijd creëerde Jeffrey Suijker een mooie kans, maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Met een reeks aanvallen was de thuisploeg gevaarlijk. Een goedgeplaatste corner van Martijn Kleuskens bracht de verdediging van De Troetelbeertjes in verlegenheid. Jefta van Doorne kon het doel niet meer missen: 2 - 1. Een aantal spelers had erg veel moeite met dit bijzondere weer: Jefta van Doorne, Jasper Stringa en Samuel van Bruchem hadden duidelijk hun dag niet doordat hun kwaliteiten waren ondergesneeuwd. Joucke Hempenius wisselde met Jasper Stringa van positie, waardoor er een nieuwe keeper was bij De Troetelbeertjes. Dit leidde tot grote verwarring bij Bwaah's Warriors, waardoor de organisatie naar redelijk zakte. Dat de wissel verdere gevolgen had bleek in de 25e minuut: Joucke Hempenius schoot van grote afstand de 2 - 2 binnen. Een reeks van kansen zorgde voor hachelijke situaties voor het doel van Bwaah's Warriors, maar De Troetelbeertjes wist niet te profiteren. In de 28e minuut wordt de eerdere wissel van Joucke Hempenius met Jasper Stringa ongedaan gemaakt, Joucke Hempenius bezet nu weer het doel. Een fraaie doelpoging van Bwaah's Warriors strandde op de doellijn, doordat Jasper Stringa de bal met de handen uit het doel hield. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees direct naar de stip. Mariska van Bruchem keek al onzeker bij de aanloop en de penalty werd dan ook jammerlijk gemist. Bwaah Bô liet even al zijn kwaliteiten zien toen hij de verdediging van De Troetelbeertjes te kijk zette en wellicht het mooiste doelpunt van de hele dag scoorde: 3 - 2. De spelers van De Troetelbeertjes keken elkaar allemaal aan en snapten niets van de blunder: de organisatie bleek matig. 'Rob' Geurds plaatste een rush naar voren en schoot de 3 - 3 zo in, dat het leek alsof hij dit dagelijks doet. Nog een mooie actie van 'Rob' Geurds leverde De Troetelbeertjes een voorsprong op (3 - 4). Bwaah's Warriors was in deze helft de sterkste ploeg met 51 procent balbezit. De stand is 3 - 4

De trainers van de teams hadden in de rust hun tactieken nog eens doorgenomen. Zowel de organisatie van De Troetelbeertjes als van Bwaah's Warriors steeg naar goed. In de 51e minuut steeg het gejuich van de tribunes (?) op, toen Jeffrey Suijker de 4 - 4 op zeer fraaie wijze wist te scoren. Samuel van Bruchem had al verscheidene malen de verdedigers van Bwaah's Warriors dolgedraaid toen hij in de 55e minuut de keeper verschalkte (4 - 5). De Troetelbeertjes was even het spoor bijster, de organisatie zakte naar matig. Jefta van Doorne kon van deze zwakke fase gebruik maken en schoot gevoelloos, doch efficiënt de 5 - 5 binnen. De bal was pas weer net in het veld toen Jeffrey Suijker Bwaah's Warriors weer op voorsprong zette (6 - 5). Alle supporters gingen geheel uit hun dak toen Martijn Kleuskens in de 64e minuut de marge vergrootte naar 2 doelpunten door op fraaie wijze de 7 - 5 in te koppen. Vanaf dat moment liet Bwaah's Warriors zich terugzakken om zich meer te concentreren op de verdediging. De Troetelbeertjes toonde veerkracht toen Tommy van Son met een magnifieke kopbal de 7 - 6 erin knikkerde. In de 77e minuut kreeg de thuisploeg een mooie kans op een doelpunt, die door Douwe van den Berg benut werd: 8 - 6. In de 79e minuut was het weer raak, maar toen aan de andere kant: Tommy van Son schoot de 8 - 7 in het doel. En toen had Tommy van Son 3 doelpunten gescoord: een hattrick! Jefta van Doorne kreeg plotseling last van hevige krampen, de coach keek verheugd vanuit de dug-out, maar Jefta van Doorne gebaarde dat hij verder kon. De bal wilde maar niet in het doel voor De Troetelbeertjes, wat mondde in frustratie bij Jasper Stringa: met een grove charge maaide hij de ongelukkige Jefta van Doorne neer. De scheidsrechter twijfelde bij het geven van een kaart, maar besloot dat rood toch net te zwaar was in deze vriendschappelijke wedstrijd: geel voor Jasper Stringa. In de 89e minuut kwam de gelijkmaker dan toch nog: Tommy van Son schoot beheerst de 8 - 8 binnen. De Troetelbeertjes was in deze helft het sterkste elftal met 55 procent balbezit.

Oh, wat een wedstrijd, na 90 minuten is er nog geen winnaar. Alle supporters gaan er nog eens goed voor zitten, want de verlenging komt eraan. Een schitterende passeerbeweging van Samuel van Bruchem in de 96e minuut werd beloond met een doelpunt (8 - 9). Kijk alle supporters tekeer gaan, De Troetelbeertjes wint in de extra tijd.

De belangrijkste Bwaah's Warriors speler was Douwe van den Berg. Mariska van Bruchem speelde daarentegen een hele slechte wedstrijd. De belangrijkste De Troetelbeertjes speler was Tommy van Son. Joucke Hempenius speelde daarentegen een hele slechte wedstrijd. De wedstrijd eindigt in 8 - 9.