hoofd 3 doors down brothers in arms
The Simpsons Movie recensie Pirates of the Carribean Chronicles of Narnia

Mijn favoriete films

De volgende films ga ik bespreken:

The Pirates of the Carribean

de dvd cover

The Pirates of the Carribean The Curse of the Black Pearl kent natuurlijk iedereen van die beroemde waterattractie in Walt-disney. Wie had er gedacht dat een attractie zo'n succes zou worden dat er een film van gemaakt word. Het is duidelijk niet een standaard kinderfilm zoals we gewend zijn van Disney. De leefdtijdsgrens is bij deze film vanaf 12 jaar omdat er wat enge stukjes in zitten.

In 2003 ging deze film in premiere en werd een groot succes, de film bracht meer dan 650 miljoen dollar op. Dat was het drie dubbele van wat de film gekost heeft om te maken. Dat vraagde natuurlijk om een vervolg. De makers van de film besloten om er een trilogie van te maken.

In 2006 ging het vervolg Dead Man's Chest in premiere en werd een nog groter succes. De film bracht alleen al de eerste twee dagen 100 miljoen dollar op. De film had een budget van 200 miljoen dollar dus dat duurde niet lang of dat was terug verdient. Uiteindelijk bracht de film meer van 1 miljard dollar op, krankzinnig voor woorden.

In 2007 ging het derde deel At worlds Ends alweer in premiere. In dit deel word alles afgesloten en komt er overal een einde aan. De film werd iets minder goed bezocht dan deel twee maar de filmtrilogie heeft bij elkaar een kleine 2,5 miljard dollar opgeleverd.

Het verhaal

bij maneschijn veranderen de crew en kapitein in levende skeletten. Will Turner, die inmiddels wapensmid is geworden in Port Royal, bevrijdt de piraat Jack Sparrow en samen veroveren ze The Interceptor, het snelste schip van de Engelse marine, en gaan op zoek naar Elizabeth en de piraten, waarmee Sparrow nog een appeltje te schillen heeft.

Wanneer de piraten op Isla de Muerta het laatste goudstuk dat ze nodig hebben om de vloek op te heffen, voegen bij de andere goudstukken, samen met het bloed van Elizabeth, blijkt dat de vloek nog steeds niet is opgeheven. Ondertussen is Jack Sparrow al aangekomen bij het schip van de Engelse marine, en zegt hen dat ze de piraten die Elizabeth hebben ontvoerd kunnen terugpakken.

Ze weten echter niet dat die piraten nog steeds onsterfelijk zijn. Er breekt een gevecht uit tussen de marine en de piraten. Ondertussen keert Jack Sparrow terug naar de plaats waar Will Turner is gevangen genomen. Hij pakt ook een goudstuk, waardoor hij ook onsterfelijk wordt, en gaat het gevecht aan met de piraten. Vervolgens pakt Jack een pistool, en op het moment dat Will Turner zijn bloed in de kist laat stromen met het laatste overgebleven muntstuk, schiet hij Barbossa dood.

Johnny Depp en Orlando bloom Keira Knightley Johnny depp & Keira KnightleyOrlando in aktieRomantische scene uiteindelijk getrouwd

Mijn Mening

Ik vond The Pirates of the Carribean trilogie helemaal geweldig. Ik hou namelijk wel van fantasie-films waarin echt van alles kan gebeuren met fantasie personages en monsters e.d.

Johhny Depp zet natuurlijk ook een geweldige personages neer als Jack Sparrow die voor de komische sfeer zorgt in de film, hij doet het echt goed.

Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er geen vierde deel komt, na al die delen raak je toch gewend aan de hoofdrolspelers en dan zou je ze graag terug willen zien. Ik zal iedereen aanraden die een beetje van fantasie houd om de dvd-box in huis te halen.

Al denk ik dat veel mensen die nu al zullen hebben, de film is al een tijdje uit. Je kan hieronder ook naar de trailer kijken van de eerste film. Mocht je de dvd nog niet hebben, bestel dan hier

de 3 hoofdrolspelers

Trailer

Naar boven