hoofd 3 doors down brothers in arms

Foto 1: Bart op zijn werkplek

Bart himself

Foto 2: Zijn winkel Beachnet

zijn winkel beachnet in de haltestraat

Foto 3: Barts trouwe viervoeter.

zijn trouwe viervoeter

Foto 4: Website foto van Beachnet

winkel beachnet

Interview

Mijn interview heb ik gehouden met Bart Seubring.

De reden dat ik voor hem gekozen heb is omdat ik hem al een tijdje ken als onze man voor onze computer problemen.

Mijn vader en ik gaan al jaren naar hem toe. We zijn altijd erg tevreden over zijn service die hij verleend naar ons toe, hij kwam bij ons thuis s'avonds na sluitingstijd en ging vaak door met werken totdat het probleem volledig opgelost was.

Hij is daarentegen ook de enige in Zandvoort met zo'n bedrijf.

Klik hier voor zijn website

Ik bedank Bart voor zijn tijd die hij voor mij genomen heeft voor dit interview, ondanks zijn drukke leven voor de zaak. Na het vertellen van mijn verhaal en een kop koffie begin ik aan het interview.

Om te scrollen door de onderwerpen klik hieronder

Kennismakings vragen

Mark: Sorry Bart ik ga je gelijk overvallen met persoonlijke vragen maar eh mag ik vragen hoe oud je bent?

Bart: Ja natuurlijk mag dat, ik ben 40 jaar.

Mark: Bent u alleenstaand of bent u getrouwd?

Bart: Nee ik ben alleenstaand, ik ben min of meer getrouwd met mijn zaak. Want ik heb het zo druk met mijn zaak dat ik niet echt tijd heb voor een vrouw. Ik heb natuurlijk mijn hond als grote vriend en mijn fijne collega's. Dat is alles wat ik nodig heb.

Mark: Ja dat is dan toch het belangrijkste. Hoelang heeft u dit bedrijf al, wanneer bent u er precies mee begonnen als ik vragen mag?

Bart: Met deze zaak ben ik begonnen in eh.. even denken ik geloof mei 1996. Dus al meer dan 12 jaar.

Mark: Oh dat word natuurlijk wel een feestje straks met uw 12,5 jaar bestaan?

Bart: Ik vrees het wel ja (zegt hij lachend)

Mark: Nou ik heb het natuurlijk net al gezien toen ik bij u boven kwam, u woont boven het bedrijf. Dus die vraag hoef ik niet te stellen. Maar ik hoorde dat u ook bij mensen thuis komt om problemen op te lossen. Hoelang belangrijk is dat nou voor u?

Bart: Vrij belangrijk, het zijn vooral netwerk gerelateerde problemen die ik bij mensen thuis op moet lossen. Die kan ik niet vanuit de zaak oplossen. Ik neem eerst contact op met de klant en als het probleem in de zaak op te lossen is dan vraag ik de klant om gewoon zijn kast mee te nemen. Daarbij als ik bij hen thuis aan het werk ben dan begint natuurlijk de tijd te lopen en dat kost de klanten natuurlijk veel geld.

Mark: Hoelang ben je al werkzaam in de ICT? Buiten uw bedrijf.

Bart: Ik ben al ruim 15 jaar beroepsmatig met de ICT bezig, maar ik ben toch al zeker 25 jaar met computers bezig.

Mark: 25 jaar al? Dus je wist op de Middelbare school al wat je wilde gaan doen, of waar je interesses lagen?

Bart: Ja dat wist ik inderdaad al vrij vroeg, het was zo dat de leerlingen op de middelbare school de leraren vertelde hoe het moest. Wij waren er gewoon mee opgegroeid en ik ben er eigenlijk altijd al mee bezig geweest.

Mark: Je hebt het natuurlijk harstikke druk met je zaak maar heb je hiernaast nog hobby's in je vrije tijd? Ja wat doe je graag als je even niet in de zaak bezig hoeft te zijn?

Bart: Ik hou wel erg van varen op mijn bootje in Groningen, dat doe ik de laatste tijd wel te weinig. Daarnaast vind ik het ook leuk om met de metaaldetector dingen op te gaan zoeken in de duinen of iets dergelijks. Het liefst echt spullen die al honderden jaren oud zijn.

Mark: Ok, een beetje archeologisch bezig zijn naast je gewone werk en toch ook nog lekker buiten bezig zijn.

Bart: Ja en daarnaast heb ik een hond dus ik moet ook wel naar buiten hoor.

naar boven

Opleidingsvragen

Mark: Ja natuurlijk dat is ook wel fijn. Welke vooropleiding heb je gevolgd? Mavo, Havo, Vwo?

Bart: Ik heb de Mavo gedaan, en daar had ik een economisch pakket gekozen, want toen wilde ik de economie in. Maar toen ik MBO ging studeren ben ik er toch meer achter gekomen dat ik eigenlijk de Techniek in wil. Daar had je natuurlijk Wiskunde en Natuurkunde voor nodig en die zaten niet in mijn pakket. Dus die moest ik nog een jaar overdoen. Daarna kon ik ook naar de HTS maar ik wist dat dat niet aan mij besteed was.

Mark: Hogeschool is natuurlijk dan weer erg hoog, als je met de MBO al kan doen wat je wil toch?

Bart: Ja je kon daar wel HBO certificaten halen voor Netwerkbeheer, maar ja ik dacht dat doe ik liever in de praktijk dan op school.

Mark: Welke diploma's heb je allemaal behaald?

Bart: Mijn Mavo, MTS en nog MCE, maar daar heb ik verder niks meer mee gedaan.

Mark: Is het waar wat ze zeggen dat je voor de ICT altijd moet blijven leren?

Bart: Ja dat is natuurlijk wel zo, op het moment dat de boeken gedrukt worden over Computers is er al weer het een en ander veranderd, nieuwe versies en dat soort dingen. Dus in de theorie leer je eigenlijk meer een beetje de basis. Het echte werk leer je pas in de praktijk als je er echt veel in verdiept.

Mark: Daar ben ik me ook bewust van, dat wist ik voor dat ik de opleiding begon. Heb je eigenlijk een Persoonlijk Ontwikkel Plan?

Bart: Nee niet echt, ik weet wat mijn doelen zijn en dat is gewoon doorgaan met Troubleshooting van Computers samen met mijn collega's. Dat kan ik nog heel lang doen want er zullen altijd mensen zijn die problemen hebben met computers.

Mark: Dat blijft natuurlijk altijd zo ja, je moet blijven leren leren leren. Zou er op dit moment nog een bepaalde richting zijn binnen de ICT die je op zou willen, of meer in zou willen verdiepen?.

Bart: Nee eigenlijk niet, ik blijf me echt bezig houden met mijn huidige taken en werk, dat bevalt me prima.

naar boven

Werk vragen

Mark: Nou ja je heb het eigenlijk al gezegd, waar je huidige voorkeur naar uitgaat. Dat is en blijft dus je huidige taken zoals Troubleshooting bij computers. Kun je me wat vertellen over je taken op je werk, wat doe jij zoal?

Bart: Nou mijn taken zijn echt de Boekhouding, de inkoop en de Buitendiensten. Terwijl mijn collega zorgt voor de binnendiensten. Hij heeft bewust aangegeven geen buitendiensten te draaien, nou en ik vind dat juist leuk om te doen. Dus dat gaat prima

Mark: Wat zijn nou juist de minder leuke kanten van je werkdag?

Bart: Tja de boekhouding he? Dat kost zoveel tijd met getalletjes werken en bla bla bla nee dat is niks voor mij, maar als ik eenmaal een hele dag er aan werk dan heb ik meteen alles voor een kwartaal af. Dat is wel prettig.

Mark: Dat zijn inderdaad vervelende dingen ja, het liefst huur je daar iemand voor in. Maar ja het hoort bij het bedrijf. Ik vraag me af, hoeveel uur breng je per week in het bedrijf door?

Bart: Zeker wel 60 uur per week. Ik ben 2 dagen per week gesloten maar dan ben ik nog vaak bezig met de zaak.

Mark: Is het dan niet moeilijk om je prive en zakenleven gescheiden te houden?

Bart: Dat is wel lastig ja, want ik word op mijn vrije dag ook gebeld door bedrijven en klanten. Je hebt eigenlijk nooit rust.

Mark: Nou eigenlijk heb je op al mijn overige vragen ook al antwoord gegeven, dus dan wou ik het hier graag bij laten. Ik wilde je in iedergeval harstikke bedanken dat je tijd heb vrij gemaakt. Wilde je nog een kopie van het verslag of zeg je van is niet nodig?

Bart: Stuur maar een URL van je website als hij straks af is.

Mark: Dat is prima, hij moet over 2 weken af zijn dus ik laat het je nog weten. Bedankt.

Bart: Graag gedaan en succes.

naar boven