Stichting Jeugdhulp BiH
 
Home Foto's Sponsoren Contact

Home

Welkom op Stichting Jeugdhulp Bosnië en Hercegovina website.

 

 

Wie zijn wij, wat doen wij, wat vragen wij?

Iedereen herinnert zich nog dat er een waanzinnige oorlog woedde op de Balkan enige jaren gelden. Een oorlog die het leven van talloze mensen verwoestte. Een prachtig land verandert in een puinhoop. Sedert enkele jaren heerst er een betrekkelijke, geforceerde vrede. De inwoners proberen de draag van het gewone leven weer op te pakken. De materiële en psychische schade is nog steeds zeer groot. Herstel geschiedt zeer traag door nijpend gebrek aan financiële middelen. Vooral op de maatschappelijk gebied ligt nog zeer veel werk te doen. Zoals altijd zijn de zwakkeren in de maatschappij extra getroffen. Ouderen en de kinderen.

 

De Stichting “Jeugdhulp Bosnië en Hercegovina” wil een steentje bijdragen aan de wederopbouw van het land. Opgericht door Bosnische vluchtelingen die al enige jaren in Nederland wonen en hier een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Samen met Nederlandse vrijwilligers wordt getracht, een structurele oplossing te bieden voor de armoede en stilstand van de oorlog.

 

Een andere activiteit is het maken van pakketten voor de kinderen die het weeshuis van Tuzla verblijven. Belangstellenden ontvangen van ons een naam, jongen of meisje, waarvoor men een pakket kan maken (bijvoorbeeld: kleding, schoenen, speelgoed, snoepgoed, foto’s). deze pakketten worden door ons persoonlijk uitgereikt aan de betreffende kinderen in het weeshuis. Niet zelden ontstaat zodoende een mooi contact, iets waar deze kinderen behoefte aan hebben.