Voor hongerige magen: succes gegarandeerd!
Per tosti (dubbele boterham:)
- 1 klein ei
- plak kaas
- plak ham of bacon
- 2 (bruine) boterhammen
- 1 eetlepel olijfolie
- versgemalen peper en zout
- evt Tabasco
- evt mayonaise
De plakken kaas en het vleeswaar moet voldoende oppervkal hebben om de hele boterham te bedekken en mogen wat uitsteken. Teveel kaas enzo is niet nodig!
- Klop het ei los met een vork in een diep bord, voeg peper en zout toe. Als je dat lekker vindt ook wat drupjes Tabasco toevoegen.
- Wentel de boterhammen in het eimengsel zodat het ei allemaal in het brood gezogen wordt, aan beide kanten van de boterhammen.
- Verwarm ondertussen de koekepan en bak de plakjes bakon of ham in de olijfolie.
- Breng het vleeswaar uit de koekenpan met de plak kaas en met eventueel wat mayonaise tussen de ei-boterhammen.
- Voeg de broodhelften samen en doe ze in de koekepan waar nog olijfolie in ligt.
- Op een zacht vuurtje in 5 minuten per kant gaar en knapperig laten bakken.
- Eet smakelijk!
|