Wat is Kefir? Waarom Kefir? Zelf Kefir maken? Kefir info Kefir bestellen
 

1) Bewaren van de kefirkorrels (rustperiode) :
2) Recepten met als basis Melkkefir :
3) Gerelateerde links:

Als je, bijvoorbeeld in vakantietijd, een pauze wilt inlassen in de bereiding van kefir, kun je verschillende werkwijzen hanteren, afhankelijk van de tijd van de rustperiode.

Rustperiode tot maximaal zeven dagen Doe de korrels in een weckfles met dezelfde hoeveelheid melk die je voor 24 uur zou gebruiken. Zet de weckfles in de koelkast voor maximaal een week. Zeef de kefir na de rustperiode; de drank kun je gewoon voor consumptie gebruiken. Als je weer wilt beginnen met het maken van kefir op kamertemperatuur, hebben de korrels tijd nodig om weer optimaal te gaan werken. Normaal gesproken duurt dat een paar dagen (wel gewoon elke dag verversen). Hoe langer de rustperiode geduurd heeft, hoe langer de korrels nodig hebben om weer actief te worden. Rustperiode van meer dan een week

Doe hetzelfde als bij de rustperiode van zeven dagen, en herhaal dit proces elke week. Als je de melk niet wekelijks kunt (laten) verversen, ga je als volgt te werk: voor elke week dat de kefir langer moet blijven rusten, voeg je 50% extra melk toe. In principe moet je de drank zo twee maanden kunnen laten staan, maar geadviseerd wordt om voor periodes van meer dan een maand over te gaan tot het invriezen van de korrels. Rustperiode van meer dan een maand.

De beste manier om de kefirkorrels goed te houden voor een periode tot twee maanden is invriezen. De werkwijze: spoel de korrels en droog ze voorzichtig met behulp van keukenpapier of een schone theedoek. Doe de korrels in een bakje of zakje, met toevoeging van poedermelk. Voeg genoeg poedermelk toe om de korrels volledig te bedekken en plaats het geheel dan in de vriezer. De poedermelk heeft een beschermende werking. Als de korrels langer dan twee maanden ingevroren blijven, kunnen gistcomponenten verloren gaan. Als je de korrels weer wilt gaan gebruiken, ga je als volgt te werk: doe de korrels een paar minuten in een glas koud water en doe ze dan over in een zeef. Spoel met koud water de poedermelk van de korrels. Doe de korrels in een weckfles en voeg melk toe (in een hoeveelheid van ongeveer 1:3 korrels:melk). Zeef de melk elke 24 uur en blijf dat doen, ook als de korrels nog niet werken - dit kan wel een week of langer duren. Als het gistingsproces op gang komt, kun je langzaam weer melk gaan toevoegen tot de gewenste hoeveelheid kefir bereikt is. Lange rustperiode (tot maximaal anderhalf jaar).

Spoel de korrels en droog ze voorzichtig tussen keukenpapier of een schone theedoek. Leg de korrels op een warme plaats (bijvoorbeeld boven de radiator van de centrale verwarming). De korrels schrompelen door het drogen. Ze moeten gedroogd worden tot ze hard worden; afhankelijk van de temperatuur en de grootte van de korrels kan dit één tot drie dagen duren. Droge korrels worden gelig, dat is normaal. In een goed gesloten flesje, bij voorkeur in de koelkast, kunnen ze ongeveer anderhalf jaar worden bewaard. Wanneer je de gedroogde korrels weer opnieuw wilt gebruiken, moet je ze eerst weken. Doe de droge korrels in een pot met een glas melk en herhaal dit dagelijks met gezeefde korrels, of het gistingsproces nu op gang is gekomen of niet. Gedroogde korrels weer ' tot leven wekken' kan vier tot tien dagen duren. Korrels die tijdens dit proces niet boven komen drijven zijn niet meer bruikbaar.

2) Recepten :

Kefir Milkshake

Doe in een Mixer:

  • 1 Lt Kefir (gewoon of met aardbei, framboos of citroen)
  • 120ml havermout
  • 2 theelepels vloeibare honing
Koel serveren (4 tot 6 porties)

Kefir van de hartstocht

Dit is één van mijn favoriete Kefirdranken. Mix de Kefir met verse en rijpe passievruchten en drink bij voorkeur in de avond voor een betere nachtrust.

3) Gerelateerde links :

Kefirbloempjes.blogspot.be:
Website info : Kefir blog - informatieve blog over kefir

Kefirkorrels.nl :
Website info : Kefirkorrels - alles over kefirkorrels of het kefirplantje, waar kefir kopen, hoe zelf kefir maken, kefir recepten, de voordelen van kefir voor de gezondheid, hoe kefir bewaren.

Waterkefir.kefir-online.com:
Website info : Alle informatie over waterkefir en de werking ervan.
Waterkefir - Wat is waterkefir, bereiding waterkefir, Recepten met Waterkefir en hoe waterkefirdrank bewaren

Komboecha :
Website info : Informatieve website over Komboecha of ook wel Japanse theezwam genoemd.

Zonnebloem  
 
kefir online
kefir bestellen bestel kefir kefir te koop kefirkorrels bestellen kefirkorrels kopen koop kefirkorrels en bereid zelf kefir
kefirkorrels voor de aanmaak van Melkkefir Melkkefir te koop kefir kopen  incl handleiding en verzendkosten kefir is gezond en beschermt tegen kanker online Kefir is een gekweekt, romig product met verbazingwekkende voordelen voor je gezondheid kefir heeft een gunstige werking op het zenuwstelsel en het mentale evenwicht
© 2013 webmaster@kefir-online.com