Stad van de liefde; Parijs

Parijs is de stad van mode, liefde, romantiek, kunst, gastronomie, mooie monumenten, wereldse musea, brede lanen, prachtige parken en wat eigenlijk niet? Veel bezongen en beschreven is deze stad dan ook een lieveling van velen. Parijs is één van de mooiste steden ter wereld en je kunt deze stad dan ook talloze keren bezoeken zonder dat het je zal vervelen. De typische gebouwen, knusse bistro´s, pittoreske straten en elegante pleinen geven deze stad een bijzondere, karakteristieke sfeer die je nergens anders aantreft.

De stad is opgebouwd uit twintig wijken, of arrondissementen, die ieder hun eigen karakter en bijzonderheden hebben. Neem nu de statige lanen en chique panden in het 8e arrondissement, het middeleeuwse karakter van le Quartier Latin in het 5e arrondissement of de welbekende charme van Montmartre in het 18e arrondissement. Waar je ook komt in Parijs, er is altijd wel iets bijzonders te ontdekken en te beleven. In deze stad vinden namelijk het hele jaar door evenementen plaats die een bezoek waard zijn. Bekijk de wereld tennistop in actie op Roland Garros of geniet van veel optredens en muziek tijdens Fete de la Musique of het Jazz Festival van Saint-Germain-des-Prés.

Van over de hele wereld komen mensen naar Parijs om kunst te kijken en stad staat dan ook bol van de mooie musea. Natuurlijk zijn er het welbekende Louvre, Musée d´Orsay en Centre Pompidou waar bekende doeken van grote meesters te bewonderen zijn. Minder bekend, maar daarom niet minder de moeite waard zijn Musée de l´Orangerie, Palais de Tokyo of Espace Dalí waar kunstliefhebbers zeker hun hart kunnen ophalen. Ben je niet van de kunst, maar wil je toch een bijzonder museum bezoeken? Ook dan heeft Parijs veel voor je in petto: het Musée du Parfum Fragonard of Musée du Cinema bijvoorbeeld. En eigenlijk kun je ook de klassiekers niet overslaan: de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Notre Dame en Sacre Coeur moet iedereen toch wel een keer gezien hebben.

Vervoer:
Auto: Met de auto is het 500 tot 600 km naar Parijs.
Hier kunt u uw route plannen.
Openbaar vervoer: Met de trein kunt u ontspannen aankomen, binnen 4 uur ben je in hartje Parijs.
Hier koopt u, uw treinkaartjes.
Per vliegtuig: Er gaan per dag een aantal vliegtuigen naar Parijs. Voor ongeveer €100- p.p. kunt u vliegen naar Parijs.
Hier koopt u, uw vliegtickets.

Op deze site meer informatie over de stad van de liefde:
Hier meer info!