De stad met alles erop en eraan; Barcelona

Barcelona is al jaren één van de topbestemmingen voor een stedentrip. En dat is niet zo vreemd. Deze unieke Spaanse stad beschikt namelijk over een heerlijk klimaat, meer dan vier kilometer strand en bergen op een steenworp afstand. Maar ook een historisch stadshart met kleine straatjes om heerlijk in rond te dolen, vele musea, leuke shopgebieden, prachtige restaurants en hippe uitgaansgelegenheden in overvloed en natuurlijk niet te vergeten, Gaudi’s meesterwerken. Laat je verrassen door de diversiteit van de stad en geniet van de heerlijke Spaanse ambiance! Deze bruisende metropool is de op één na grootste stad van Spanje en hoofdstad van Catalonië. In Barcelona en haar voorsteden wonen bijna 5 miljoen mensen. De eerste officiële taal is het Catalaans en de tweede taal is Spaans. Deze twee talen verschillen nogal van elkaar maar de meeste Catalanen spreken ook 'gewoon' Spaans.

Barcelona heeft vele gezichten. Bijzonder om te zien is dat alle wijken over een geheel eigen karakter beschikken. Dwaal rond in de smalle straatjes van het romantische Barrio Gòtico, meng je tussen de locals op een van de pleintjes in El Borne, strijk neer op een terras aan het strand van Barceloneta, ontdek het dorpse karakter van Gràcia en begeef je tussen studenten, muzikanten en kunstenaars in Raval.

De stad heeft vanwege het mediterrane klimaat zachte winters en zwoele zomers en is dus het hele jaar door te bezoeken. Toch is het slim de stad in hartje zomer mijden. Hoge temperaturen leggen de stad lam. Sommige bezienswaardigheden, restaurants en winkels sluiten hun deuren en de inwoners ontvluchten de stad.

Vervoer:
Auto: Met de auto is het 1600 tot 1700 km naar Barcelona.
Hier kunt u uw route plannen.
Per vliegtuig: Er gaan per dag een aantal vliegtuigen naar Barcelona. Voor ongeveer €100- p.p. kunt u vliegen naar Barcelona.
Hier koopt u, uw vliegtickets.


Meer informatie over Barcelona:
Hier meer info!