'VenetiŽ van het Noorden'; Amsterdam.

Amsterdam is de financiŽle en culturele hoofdstad van Nederland, maar staat vooral bekend om zijn open en tolerante atmosfeer. Met het Wallen District, de coffeeshops en zijn ďalles kan, alles magĒ-mentaliteit, vormt Amsterdam een van de meest relaxte steden van Europa. Amsterdam ligt in het westen van Nederland en is behalve de hoofdstad, tevens de grootste stad van het land. Het regeringscentrum ligt echter in Den Haag. Amsterdam ligt middenin een polderlandschap, nieuw land dat eerst zee was. Een groot deel van de stad staat dan ook op een fundering van houten of betonnen palen, geslagen in de drassige bodem. De stad staat ook wel bekend als het ďVenetiŽ van het NoordenĒ, door zijn beroemde grachten met de chique koopmanshuizen. De Dam, de plek waar ooit de eerste dam over de rivier de Amstel werd gebouwd, is nu een druk plein. Hier bevindt zich ook het Nationaal Monument, een monument ter herinnering aan alle gevallenen van de Tweede Wereldoorlog.

De grootste trekpleisters van de stad zijn toch wel het Rijksmuseum en het van Gogh Museum. Daar zijn een van de mooiste kunstcollecties ter wereld te bezichtigen. Ook het Anne Frank Huis mag hier niet vergeten worden. Met zijn rijke geschiedenis, karakteristieke grachten en de beroemde Wallen, heeft Amsterdam iedereen wat te bieden. Voetballiefhebbers kunnen genieten van het spel van Ajax, terwijl anderen juist aangetrokken zullen worden door de vele feesten, waaronder Koninginnedag en de Amsterdam Gay Pride.

Met zijn doelbewuste dwarsheid, zijn relaxte sfeer en zijn smeltkroes van bevolkingsgroepen, behoort Amsterdam tot een van de meest aantrekkelijke steden in Europa, een citytrip meer dan waard.

Vervoer:
Auto: Amsterdam is heel gemakklijk te bereiken met de auto.
Hier kunt u uw route plannen.
Openbaar vervoer: Amsterdam heeft meerdere treinstations, Amsterdam Centraal ligt midden in de stad, dichtbij de kalverstraat.
Hier koopt u, uw treinkaartjes.


Op deze site meer informatie over Amsterdam:
Hier meer info!