Algemeen     Huidige actie     Vorige acties


Grobanites for charity
De Grobanites For Charity (GFC) zijn een toegewijde groep vrijwilligers die samen met duizenden Josh-fans van over de hele wereld een groot aantal goede doelen ondersteunen. Het belangrijkste doel is het inzamelen van geld voor de Find Your Light Foundation, die zich richt op onderwijs op het gebied van kunst en cultuur in de breedste zin. De fans van Josh hebben al meer dan 1.000.000 dollar ingezameld voor deze persoonlijk door Josh opgerichte stichting door het houden van online veilingen, giften en inzamelingsacties bij bijeenkomsten van fans.
Wil je meer informatie over GFC en de projecten die steun krijgen van de fans van Josh, ga dan naar www.grobanitesforcharity.org.
Er is een aparte tak van GFC die zich specifiek bezig houdt met het steunen van projecten in Afrika: Grobanites for Africa (GFA). Meer informatie hierover kun je vinden op www.grobanitesforcharity.org.

GFC is een organisatie zonder winstoogmerk, die volledig door vrijwilligers wordt geleid. De operationele kosten worden betaald door de vrijwilligers en giften aan GFC, zodat 100% van de donaties rechtstreeks naar de goede doelen gaat die GFC steunt.
 
Find Your Light Foundation
De stichting helpt het leven van jonge mensen te verrijken via kunst, scholing en culturele bewustwording. De combinatie van Josh zijn persoonlijke ervaring, zijn overtuiging dat kunst het leven van kinderen en jongvolwassenen vormt en verbetert, en de sombere realiteit dat juist op deze programma’s wordt bezuinigd op scholen en in de maatschappij, hebben Josh ertoe gebracht zich hier op te willen focussen. Josh wil via Find Your Light een breed aantal mogelijkheden bieden, van het verstrekken van instrumenten en het financieren van kunst programma’s op scholen, tot het introduceren bij mensen van de kunst en cultuur om hen heen, en zelfs wereldwijd door het gebruik van technologie.
Meer informatie vind je op www.findyourlightfoundation.org.
 
Voordat de Find Your LIght Foundation door Josh werd opgericht, kwamen de opbrengsten van GFC ten goede aan de Josh Groban Foundation, opgericht door Josh en zijn familie. Deze organisatie hielp kinderen in nood over de hele wereld door bijdragen te geven voor gezondheidszorg, voeding en onderdak, onderwijs en door donaties te geven bij rampen. Na het omvormen van de Josh Groban Foundation naar de Find Your Light Foundation kwam de focus van GFC meer te liggen op de projecten die Find Your Light ondersteunt, maar de projecten die GFC in het verleden steunde, blijven nog steeds bijdragen van GFC ontvangen.
 
De Nederlandse fans & Grobanites For Charity
De Nederlandse fans hebben tot 2012 actief meegewerkt aan het inzamelen van geld voor GFC. Er werd jaarlijks een inzamelingsactie georganiseerd, en de opbrengst hiervan werd vervolgens in februari als verjaardagskado aan Josh gegeven, in de vorm van een donatie aan GFC. Voor meer informatie over deze inzamelingsacties kun je kijken onder “Vorige acties”.
Na het oprichten van de Find Your Light Foundation, een goed doel dat de Nederlandse fans wat minder aanspreekt, is besloten geen jaarlijkse inzamelingsactie in Nederland meer te organiseren. De opbrengsten van kleine inzamelingsacties die sindsdien bij fanbijeenkomsten worden gehouden, worden geschonken aan het KWF.
Op 2 oktober 2011 werd voorafgaand aan het concert van Josh in Amsterdam een bedrag van 500 dollar ingezameld voor GFC.
In augustus 2012 werd bij de jaarlijkse barbecue € 167,50 ingezameld; dit bedrag is aan het KWF geschonken.
Op 9 juni 2013 werd voorafgaand aan het concert van Josh in Amsterdam een bedrag van € 148,- ingezameld voor het KWF.

hit counter