Wedstrijdverslag Mep - SWEET SIXTEEN 17/04/05

Een laatste strohalm

Na een bedroevend slechter hervatting van de competitie richt S16 zich weer langzaam op, de weg naar boven is weer ingeslagen, de koppies staan weer dezelfde kant op, het fanatisme wint het weer van gemakzucht.
Oké, genoeg ‘coach betaald voetbal’-taal, maar als de sponsor die grof geld uitgeeft om ons als team in het nieuw te laten rondlopen bij iedere wedstrijd die hij komt kijken in een HC Den Bosch tenue gehesen moet worden om het aantal veldspelers tot 11 aan te vullen… dan is er iets mis! Inderdaad. En dat is dan ook wat er nu wel weer goed gaat, iedereen is er bij, iedereen heeft er weer vertrouwen in.

Deze week een trip naar Boxtel waar wij op het moeraskunstgras (veld 1?) van MEP ons kunstje mochten vertonen. Onder kort maar krachtig support van Dames 9, dat de wereld klein was wisten we al, begon de wedstrijd vol… ja, strijd dus. Nog ver van ons beste spel verwijderd verliep de 1e helft met kansjes over en weer en had een 0-3 ruststand niet misstaan, 0-0 dus. De verplichte helft die daarop volgde bracht veel meer, in ieder geval 6 doelpunten en een lekkere dosis commotie. Dit opstootje ontstond nadat de scheids-MEP-rechters voor de zoveelste keer een beslissing in het voordeel van onze, overigens sportieve, tegenstander namen. In dit geval een doelpunt wat niet gegeven door de dichtstbijzijnde leidsman, als zodanig werd beoordeeld door de ‘assistent’ aan de overkant, die tijdens dit doelpunt toch echt bezig was zijn bril van alle moeras-spatters te ontdoen. Maar onder druk van zijn mede MEP-clubbers besloot tot een wanhoopsactie.
Omdat dit de 2-3 betekende ontstond er binnen ons team dus wat ophef over deze vreemde beslissing, toch werd besloten alles op alles te zetten om hier met de broodnodige punten en een big-smile te kunnen vertrekken.
De laatste 15 minuten werden dan ook gekenmerkt door hardwerkende, zwetende, vallend en opstaande, sprintende, tacklebackende, sturende en uiteindelijk 1x scorende S16-ers.
Met deze 2-4 overwinning komen we weer in de bovenste regionen van reserve 4e klasse 4026.

Om eventueel nog kans te willen maken op een kampioenschap MOET komende week gewonnen worden van Liempde, lijstaanvoerder sinds de winterstop..
Dat dit een beladen wedstrijd wordt dat is wel duidelijk. Met zoveel mogelijk supporters, een groot spandoek en het thuisvoordeel moeten hier 3 punten veroverd gaan worden.