Elektrische behandeling

Hoe gaat een elektrische behandeling in zijn werk?

Voor tot een elektrische behandeling wordt overgegaan, worden altijd samen met de patiënte de relevante delen van de vragenlijst doorgenomen om na te gaan of de behandeling en de voorbereidingen daarvoor verantwoord kunnen worden ondergaan. In zeldzame gevallen moet van behandeling worden afgezien.

Als er geen contra-indicaties zijn, wordt bij een uitgebreide behandeling in het algemeen als volgt te werk gegaan:

Bij een minder uitgebreide behandeling kan soms een deel van de voorbereiding vervallen. Bijvoorbeeld wanneer geen rectale elektrode wordt ingebracht, is het niet altijd nodig een glycerinespuit en klisma's toe te passen.

Hoe voelt het?

In de eerste plaats hangt dit natuurlijk weer in sterke mate af van het soort behandeling. Ook binnen één soort behandeling zijn allerlei variaties mogelijk. De onderstaande beschrijvingen moeten dan ook worden gezien als voorbeelden.

Seksuele behandeling

Je voelt eerst een licht tikkend of kloppend gevoel. Door de sterkte te verhogen kan dat overgaan in schokjes, waarbij de spieren rondom de plaats van de elektroden telkens ook kort samentrekken. De snelheid waarmee deze tikjes of schokjes elkaar opvolgen kan ook verhoogd worden. Als een bepaalde snelheid is bereikt, voel je geen afzonderlijke schokjes meer, maar heb je een continu trillend, samentrekkend gevoel. Dit gevoel is niet te beschrijven, maar lijkt op klaarkomen (terwijl je nog niet echt klaarkomt) of op een heel sterke vibrator. Het kan zo sterk gemaakt worden dat je het bijna niet kunt verdragen, terwijl het toch niet echt pijnlijk is. Vervolgens kan dit continue trillende, samentrekkende gevoel overgaan in een soort golvend gevoel.

Dit alles leidt er in het algemeen toe dat er een moment komt dat een orgasme onvermijdelijk is. Door een juiste variatie in de instellingen kan dit een bijna willekeurig aantal malen herhaald worden.

Pijnbehandeling

Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Eén manier is het periodiek, met vrij lange tussenpozen (bijv. 15 sec.), toedienen van een sterke stroomstoot, die telkens ongeveer 1 à 3 seconden duurt. Dit wordt bijvoorbeeld gedurende 10 minuten volgehouden, of er wordt een bepaald aantal stroomstoten toegediend.
Ook is het mogelijk zowel de duur als de tussenpozen als de sterkte door het toeval te laten bepalen.

Is het veilig?

Dit is één van de meest gestelde vragen. Het antwoord hierop is eenvoudig: een elektrische behandeling bij Orgon Electro is absoluut veilig. Sommige patiëntes mogen echter geen elektrische behandeling ondergaan. Dit is onder andere het geval wanneer zij een een pacemaker heeft of wanneer zij lijdt aan bijvoorbeeld een hartziekte of een aantal andere condities.

De apparatuur die Orgon Electro gebruikt en de manier waarop dit gebeurt garandeert dat geen van de `normale' gevaren van elektriciteit kan optreden. Géén verbrandingen, géén hartritmestoornissen, géén pijn achteraf. Dit laatste zelfs in het geval van een behandeling die tot doel heeft pijn toe te dienen.

Waarschuwing
Uit het bovenstaande mag beslist niet worden opgemaakt dat een elektrische behandeling altijd veilig is. Dat is alleen het geval wanneer er geen contra-indicaties zijn en de behandeling met kennis van zaken wordt toegepast. Wees altijd voorzichtig wanneer elektrische behandelingen of apparatuur daarvoor worden aangeboden. Roep bij twijfel de hulp van deskundigen in.

Nog vragen? ...

De medewerkers van Orgon Electro zijn te allen tijde bereid eventuele vragen te beantwoorden. E-mail: ejung@deds.nl.


EJ/2000-12