Tekstvak: Dit artikel kan 175 tot 225 woorden bevatten.
Het doel van een nieuwsbrief is het geven van specifieke informatie aan een bepaald doelpubliek. Nieuwsbrieven zijn een uitstekend middel om uw producten of diensten te presenteren. Ook kunt u geloofwaardigheid en bekendheid opbouwen bij andere bedrijven, leden, werknemers of afnemers.
Bepaal eerst voor wie u de nieuwsbrief maakt. Dit kan iedereen zijn die baat heeft bij de inhoud van de nieuwsbrief, zoals bijvoorbeeld werknemers of mensen die Tekstvak: geďnteresseerd zijn in uw producten of diensten.
U kunt een adreslijst maken aan de hand van uw correspondentie, klantgegevens, visitekaartjes die u hebt gekregen tijdens een congres of ledenlijsten. U zou ook een adreslijst bij een bedrijf kunnen kopen.
In de catalogus van Publisher vindt u vele publicaties in dezelfde stijl als deze nieuwsbrief.
Vervolgens bepaalt u hoeveel tijd en geld u aan de nieuwsbrief kunt besteden. Aan de hand daarvan kunt u bepalen hoe lang de nieuwsbrief Tekstvak: wordt en hoe vaak deze wordt uitgebracht. Het wordt aanbevolen om de nieuwsbrief ten minste vier maal per jaar uit te brengen, zodat de nieuwsbrief een onmisbare bron van informatie wordt. Uw klanten of werknemers zullen gaan uitkijken naar de nieuwsbrief.
Tekstvak: Kop hoofdartikel
Tekstvak: Dit artikel kan 75 tot 125 woorden bevatten.
De kop is een belangrijk onderdeel van de nieuwsbrief. Denk daarom goed na over de bewoording.
De kop moet in een paar Tekstvak: woorden de inhoud van het artikel weergeven en lezers trekken. Bedenk alvast een kop voordat u het artikel schrijft. Op deze manier hebt u een houvast tijdens het schrijven.
Een paar voorbeelden van Tekstvak: koppen: “Product wint ontwerpprijs“, “Nieuw product bespaart u tijd“, “Resultaten ledenwerfactie boven verwachting“ en “Binnenkort bij u in de buurt“.
Tekstvak: Kop tweede artikel

Buurtvereniging “de Eendracht” Beek en Donk

Tekstvak: 15 januari 2013
Tekstvak: ..jaargang, nummer1

Artikel

2

Artikel

2

Artikel

2

Artikel

3

Artikel

4

Artikel

5

Artikel

6

                             Nieuwsbrief