Uitstapjes

In en rondom Dwingeloo zijn een heleboel leuke dingen te doen. Hieronder staan een paar beschreven, met daaronder de uitwerking.
planetron

Planetron

Een leuk uitje is mischien wel het Planetron, dit is leuk voor het hele gezin. Het Planetron heeft het grootste projectie scherm van Noord-Nederland. Op dit scherm worden films vertoont. Ook worden hier sterren voorstellingen gehouden en kun je de sterrenhemel bezichtigen. In het Planetron zijn ook sterren kijkavonden. Tijdens deze dagen wordt de hemel nagebootst. Dan wordt er een rondwandeling georganiseerd die naar de sterrenwacht leidt waar tijdens heldere avonden naar de sterren kan worden gekeken. In het Planetron kunnen ook kinderfeestjes worden gehouden. Hier zit alles bij in begrepen. Het Planetron bevindt zich vlak bij het nationaalpark het Dwingelderveld. Het Planetron bevindt zich aan de Drift. Als u vanaf de brink de Drift oprijdt en dan Dwingeloo uitrijdt ziet u na een tijdje een apart gebouw aan de rechterkant, dit is het Planetron. Bij het Planetron zijn genoeg pakeerplekken. Het Plannetron is geopend op woensdag en zondag van 12.00 t/m 17.30. Voor uitzonderingen raden wij u aan even een folder op te halen bij het VVV-kantoor of het planetron.

zwembad

Het zwembad


Het zwembad is een openluchtbad. Er is een groot bad met verschillende dieptes. Ook is er een peuterbad. Het zwembad heeft een hoge en een lage duikplank ook zijn er twee glijbanen, een hele grote en een kleine voor de kleinere kinderen. Ook is er een grote ligweide met volleybalvelden. Het zwembad is geopend van mei tot augustus.
schaapskooi

Schaapskooi " 't Zaant "

De schaapskooi bevindt zich aan de rand van het bos en de heide op het Dwingelderveld. De schaapskooi is elke dag geopend, maar de schapen zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur op de heide. De schaapskooi is in 1989 gebouwd door de natuurmonumenten. In de schaapskooi overnachten 's nacht ongeveer 180 schapen. In het voorjaar worden gemiddeld zo'n 200 lammeren geboren. In de zomer zijn er soms dan ook wel 400 schapen in de schaapskooi. De schapen worden op de heide bij elkaar gehouden door echte Border-collies.


Exposities

In Dwingeloo en omgeving zijn ook enkele galeriŽn hiervan hebben we informatie. Een galerie staat hier beschreven meerdere volgen binnenkort.

keramiek atelier Elysia Verhoeven
Lheeweg 10-B 7991 AM Dwingeloo Telefoon 0521-597636