Dwingeloo

Dwingeloo is een gezellig dorp met veel faciliteiten. Midden in Dwingeloo is de brink. Rondom de Brink zitten leuke winkeltjes een supermarkt, drogist, fietsenmaker en ook leuke restaurantjes. Verderop in Dwingeloo zitten ook winkels hier zit o.a. een supermarkt en een pizzeria. In de zomervakantie is er op woensdag markt met leuke activiteiten, ook is er dan een rommelmarkt.

de Brink met de riete.

Midden op de Brink bevindt zich een plas met water. Deze wordt "de Riete" genoemd en werd vroeger gebruikt bij het blussen van branden. Dit was toen het voorraad bluswater. Vroeger waren er nog meer bluspoelen, maar die zijn allemaal verdwenen.
Op donderdag avond is er in Dwingeloo koopavond. Sommige winkels zijn op maandagochtend en soms ook de hele dag gesloten.


Parkeerplekken

Er is in Dwingeloo veel gelegenheid om te parkeren. Wilt u naar de Brink dan kunt u parkeren op de Brink, maar hier mag u niet zolang staan. Buiten de brink mag u onbeperkt lang parkeren. Bij de brink mag je maximaal 2 uur parkeren dit geldt tussen tussen 9.00 uur en 19.00 uur u moet dan een parkeerkaart voor de vooruit neer liggen.

de Brink met de riete.