Contact: internetredactie@avvcolumbia.nl  

Columbia F1 Aalborg City Cup 2008
 
  Info Aalborg City Cup
  » de Stad Aalborg
  » Het land Denemarken
  » Info Toernooi
  » Sponsors
  » Gastenboek


Het Land

 

Denemarken, officieel het Koninkrijk Denemarken, is een Scandinavisch land in Noord-Europa met 5.468.120 (2007) inwoners. De hoofdstad is Kopenhagen.

 

 

De meest populaire sport van Denemarken is voetbal, de hoogste voetbaldivisie van het land heet de SAS Ligaen, waarin 12 clubs tegen elkaar uitkomen. Door de lange kustlijn zijn ook watersporten als zeilen goed mogelijk en deze worden dan ook veel beoefend. Net als Nederland is Denemarken ook een echt ‘fietsland’, wat vooral te danken is aan het vlakke landschap.

 

De taal in Denemarken is Deens (al zijn de dialecten vrij afwijkend van elkaar). Duits wordt door een minderheid in Zuid-Jutland (Noord-Sleeswijk) gesproken. De belangrijksten immigrantentalen zijn het Turks, Oerdoe, Arabisch, Servokroatisch, Faeröers, Zweeds en Noors.

 

Het Deense eten bestaat voor een groot gedeelte uit vis, vlees en aardappelen. Het toonbeeld van de Deense keuken is toch wel het smørrebrød. Dit is belegd brood, wat kan verschillen tussen erg simpel tot kunstige creaties.

Denemarken is een duur land, zoals de gewoonte schijnt te zijn in Scandinavië. Dit komt mede door de belasting van 25% die op hotel- en winkelprijzen word gezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2008  
Design Ruben