Het maken van een verslag

Voor het maken van een verslag voor Domein A heb je altijd een kijkwijzer nodig. Het ligt aan wat voor soort verslag het is, welke je daarvan moet gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een boek gelezen, dan heb je de kijkwijzer van literatuur nodig. Ben je naar de bioscoop geweest of heb je thuis een film op video of DVD gekeken, dan moet je de kijkwijzer van film hebben.
Het is niet genoeg om alleen antwoorden te geven op de vragen van de kijkwijzer; je moet het antwoord ook steeds even toelichten. Dit hoeven geen hele uitgebreide toelichtingen te zijn, maar voor lange verslagen krijg je wel altijd bonuspunten.
Ook moet je iets vertellen over de kunstenaar, het kunstwerk en de cultuurhistorie en je moet er altijd je mening over geven.
Verder moet je ook altijd, als je naar de bioscoop of naar een muziekconcert bent geweest, of naar een museum of wat dan ook, het entreebewijs bij je verslag doen.
Je moet je verslag binnen twee weken na het ondernemen van de culturele activiteit inleveren, anders telt je verslag niet mee! Het ziet er mooi uit als je je verslag in een snelhechter inlevert en als je er, behalve tekst, ook plaatjes bij hebt zitten. Als voorbeeld vind je hier een verslag van mij dat al goedgekeurd is.
ga terug