Interview

Banketbakerij Bos
Dhr. Winter

Wanneer is deze onderneming opgericht?
De onderneming is opgericht 126 jaar geleden door de Fam Bos vandaar dat de naam daar ook vandaan komt.

banketbakkerijbos

Wanneer heeft u het bedrijf overgenomen?
Het bedrijf is eerst overgenomen door mijn vader, deze heeft eerst altijd gewerkt voor het bedrijf en daardoor was de overname een feit. Ik ben er zelf ingestapt ongeveer zeven jaar geleden. Ik zelf heb ook altijd in de bakkerij gewerkt van het bedrijf.

Wat was de grootste overweging om het bedrijf over te nemen voor u?
Mijn grootste overweging was dat ik deze uitdaging wel aan wilde gaan. Vroeger heb ik altijd ook al gedacht om mijn eigen zaak te beginnen. Natuurlijk is het dan wel leuk dat je ouders een bedrijf hebben die je later dan kan overnemen. Ook kende ik het bedrijf van binnen en buiten en wist ik de situatie. Dit maakt het een stuk makkelijker om iets over te nemen.

binnenkantwinkel

Heeft u meerdere vestigingen?
We hebben momenteel twee vestigingen een in Den Helder waarmee we al verschillende keren zijn verhuisd naar verschillende locatie. En waar we nu op de beste locatie zitten. En we hebben een winkel op Texes sinds vijf jaar en deze zit in het hart van Den Burg.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die een ondernemer voor zo'n bedrijf nodig heeft?
De belangrijkste eigenschappen dat zijn toch wel doorzettingsvermogen, geen 9 tot 17 mentaliteit en tegen stress situaties kunnen. Natuurlijk is het ook belangerijk om in probleemsituaties altijd naar een oplossing te zoeken. Je moet er ook rekening mee houden dat je veel mensen onder je hebt en dat je dit dus wel in goede banen moet leiden.