Welkom op de website van Toneelvereniging TOP Oudorp (NH)

Waar is TOP mee bezig?

Op woensdagavond komen de spelers/speelsters van de toneelvereniging T.O.P. (Tot Ons Plezier) in het wijkcentrum De Oever bijeen om het kinderstuk¬† ´De Grote Groezel´ in te studeren.
Tja, die grote Groezel, wie of wat is dat dan wel? Er zijn mensen die beweren dat hij niet bestaat. Dat het gewoon een oude boom is. Maar anderen zeggen dat hij wel bestaat. Dat hij alle mensen heeft vergroezeld. En weer anderen vertellen dat het een mislukte uitvinding van professor Knapperbol is.
Deze professor is niet alleen erg knap en zeer geleerd, maar hij is ook een beetje verstrooid en nogal vergeetachtig. Daarom is het maar goed dat hij aan zijn zijde de kordate Sandra heeft, die de professor dagelijks met zijn bezigheden helpt.

Als hij op een dag door Sandra naar het bos gestuurd wordt om na een nachtmerrie weer wat tot rust te komen, stuit hij tot zijn ontsteltenis op houthakkers, die bezig zijn bomen om te hakken, die plaats moeten maken voor de bouw van een bungalow met zwembad en een groot grasveld.

De professor, die een groot natuurvriend is, vraagt zich af of en hoe hij dit tegen kan houden.
Welke rol de grote Groezel hierbij gaat spelen verklappen we natuurlijk niet.

Je kunt het zelf allemaal gaan zien in het wijkcentrum De Oever op zaterdag 20 (16.00 uur) en
zondag 21 november.(13.00 en 16.00 uur).

Reserveer kaarten via telefoonnummer 06-45469230 of koop uw kaarten bij SPAR DE RUIJTER, Nijenburg of Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1 te Oudorp

Wat is TOP?

TOP (Tot Ons Plezier) is een toneelvereniging gevestigd in Oudorp NH.(Alkmaar)

Zondag 1 oktober 1956 (de dag dat de Russen Hongarije binnenvielen) is de vereniging St. Laurentius opgericht. Veel later is de verenigingsnaam omgedoopt naar TOP (Tot Ons Plezier) Het ledenaantal telt nu 22 personen waarvan 10 mannelijk, 10 vrouwelijk en 2 ere leden in diverse leeftijden.

Elk jaar worden er 2 toneelstukken opgevoerd in Wijkcentrum de Oever te Oudorp. Eén voor volwassenen in April en een kinderstuk voor kinderen in November. Elke woensdagavond wordt in Wijkcentrum de Oever gerepeteerd.

Wie zijn TOP?

Wij zijn een groep mensen die het met elkaar geweldig vinden een prachtig toneelstuk op de planken te zetten. Elke woensdagavond wordt er serieus gerepeteerd onder leiding van onze regisseur. Achter de schermen heeft TOP een groep leden en vrijwilligers aan het werk die de communicatie, het decor, de kleding en rekwisieten verzorgen.