Welkom

Dat je op deze site bent betekent maar 1 ding: je bent geboeid, getriggerd, geinteresseerd, benieuwd en nieuwsgierig door ons visitekaartje. Niet zo vreemd op zich, als je bedenkt dat de Grand Prix zelf ook voldoende vertrouwen in ons had om ons deze beoordeling te laten doen. Wie zijn wij? De Grand Prix studentenjury 2008 voor jullie branche!

Bijdrage.tk komt hier in de picture als de site waarop wij onze bevindingen presenteren. But first things first. Even over de mensen achter de jury. Wij zijn een groep studenten, bestaande uit vier Communicatiestudenten en drie Commerciele Sporteconomie studenten. Alle zeven individueel besloten de minor bedrijfsjournalistiek te volgen, en zo bij elkaar in de groep beland met als taak het beste bedrijfsmedium uit de communicatie- en financiele adviesbureauwereld te kiezen. Omdat deze branche voorop loopt in netwerken, is dit het overkoepelende thema op onze site.

Maar laten wij jullie niet langer in spanning houden. Door naar de onthulling, want momenteel brandt natuurlijk maar 1 vraag: And the winner is?
Onder het kopje Verbijsterend staat de beoordeling van het winnende medium te lezen. Omdat het een moeilijke beslissing was, en er veel goede inzendingen bijzaten, staan onder het kopje Ook Bijzonder ook de overige beoordelingen.

Winnaar, en bijna-winnaars, gefeliciteerd! Keep up the good work!

 

Ik netwerk, jij netwerkt, wij netwerken!

De juiste mensen kennen, daar kom je verder mee. Netwerken is de manier om aan een nieuwe baan te komen, klanten te vinden en goed op de hoogte te blijven. Immers: 2 weten meer dan 1. Netwerken is hot en iedereen doet het. Is dat zo? We vroegen 6 verschillende mensen wat ze van netwerken vinden en hoe ze zelf actief bijdragen aan het vergroten van hun eigen netwerk.


Picture 1Fenna, 21,
student International Business, geen hyves

Wat veel mensen vergeten is dat je met een groot netwerk in zekere mate ook je kennis verbreed. Jij kent mensen die kennis hebben van verschillende uiteenlopende onderwerpen en daardoor kun je daar zelf uiteindelijk ook meer over te weten komen.
Zelf draag ik bij aan mijn netwerk door actief lid te zijn van een studievereniging en een studentenvereniging. Hier doe ik contacten op die ik later weer kan gebruiken.

Carola, 36,
Secretaresse, 77 hyvesvrienden

Netwerken klinkt vaak als iets negatiefs. Dat is het niet. Je helpt elkaar verder.
Netwerken is voor mij gewoon een manier om leuk met mensen om te gaan. Ik ben een type dat met anderen meedenkt. En omdat ik zelf vaak open ben over wat me bezig houdt, denken anderen vaak ook met mij mee.

Picture 2Willem, 26,
Projectmanager, 225 hyvesvrienden

Door te netwerken verhoog je je kansen om door te groeien. Voor veel banen moet je beschikken over een bepaalde sociale intelligentie. Als je dan geen netwerk hebt, zegt dit ook iets over je eigen kunnen.
Zelf netwerk ik dagelijks, op mijn werk, in mijn vrije tijd als ik bijvoorbeeld aan het sporten ben of in de kroeg sta. Iedereen die je ontmoet zou in de toekomst wel eens iets voor je kunnen betekenen.

Ad, 55, Systeembeheerder
Geen hyves

Ik denk dat je tegenwoordig niet meer zonder netwerken kunt, of je nu wilt of niet. Iedereen doet het, dus als je wilt concurreren, moet je meedoen. Zelf ben ik er niet heel bewust mee bezig, maar in principe kun je elk interessant gesprek zien als een vorm van netwerken.

Peter, 27, Accountmanager
115 hyvesvrienden

Netwerken is tegenwoordig zo populair, denk ik, omdat mensen willen weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Als je iemand aanneemt die je via via kent, weet je waar je aan toe bent. Alhoewel het kan natuurlijk ook tegen je werken.
Voor mij is het belangrijk om contacten te onderhouden in je netwerk. Je kunt wel iedereen een keer ontmoet hebben, maar als je ze daarna nooit meer spreekt heb je er uiteindelijk niks aan.

Picture 3Manuela, 42, Restauranthoudster
geen hyves

Als je netwerkt, doe je ervaring op. Daarom vind ik het goed dat mensen vaker hogerop komen door te netwerken, omdat dat betekent dat je waarschijnlijk meer ervaring hebt dan iemand anders, zonder netwerk. In mijn baan is netwerken voor mij het tevreden houden van mijn gasten. Tevreden gasten komen terug, dat zie ik als mijn netwerk.