ArenkelWat is Arenkel

Arenkel is een fictieve, zelf ontworpen stad ergens in Nederland

Toen ik nog een klein en onschuldig jongetje was ben ik ooit eens begonnen met het tekenen van een plattegrond van een zelfverzonnen stad. Eerst op 1 velletje papier en toen dat vol was legde ik er een tweede aan vast, en een derde en een vierde.... De plattegrond werd groter en groter en zo onstond de stad 'Arenkel'. Ik ben er dus nooit meer mee opgehouden en begon ook langzaam een administratie bij te houden met bijvoorbeeld het aantal inwoners van de stad.

Inmiddels beslaat de stad zo'n 1000 pagina's (A4-formaat) met een totale lengte van 9 meter en een breedte van 7,5 meter en telt de stad (2020) zo'n 475.000 inwoners. Indien Arenkel echt zou bestaan zou het dus inmiddels de vierde stad van Nederland zijn qua inwonertal..

Arenkel is voor mij slechts een leuke hobby met een lage prioriteit. Aangezien ik verder ook nog een baan en een druk sociaal leven heb verschilt de tijd die ik er in steek sterk en kan het voorkomen dat er soms maandenlang niets aan de stad (of aan deze website) gebeurd