De dieren verdeeld...

Een invuloefening.

Vul de gaten in. Druk dan op "Antwoord controleren" om je antwoorden te controleren. Gebruik de "Extra letter"-knop om een extra letter te krijgen, wanneer je het moeilijk vindt om een antwoord te geven. Je kan ook op de "Tip"-knop drukken om een aanwijzing te krijgen. Let wel: je verliest punten, wanneer je extra letters of tips vraagt!

De zoogdieren.

Zoogdieren vormen een klasse van warmbloedige, levendbarende chordadieren die hun jongen voeden met moedermelk, de uitscheiding van hun melkklieren. Deze warmbloedige dieren hebben een lichaamsbedekking die, althans in aanleg, uit haar bestaat. De lichaamsbedekking van zoogdieren bestaat uit haar. Behalve melkklieren heeft de huid ook zweetklieren, waarmee zoogdieren warmte kunnen verliezen. Ze zijn deel van de Amniota en zijn als zodanig het nauwst verwant aan de vogels en reptielen.

De zoogdieren worden ingedeeld in ruim 5500 soorten, meer dan 1250 geslachten, ruim 150 families en bijna 30 ordes. Hoewel de zoogdieren zijn ontstaan uit kleine, op de grond levende dieren, hebben ze een grote vormenrijkdom voortgebracht, die uit zowel vliegende (vleermuizen) als zwemmende (walvissen) en zowel vlees- (roofdieren) als plantenetende (onder andere evenhoevigen) vormen bestaat. Het grootste dier ooit (de blauwe vinvis) en het grootste levende landdier (de savanneolifant) zijn beide zoogdieren. Zoogdieren ontbreken alleen in de meest extreme habitats.
Zoogdieren ademen door middel van .
Zoogdieren leven .
Zoogdieren hebben als huidbedekking.
Reptielen planten zich voort door middel van .
Reptielen hebben als huidbedekking.
Reptielen zijn , ze kunnen hun temperatuur regelen door hun gedrag.Krokodil.jpg
Amfibieën planten zich voort door middel van .
Volwassen amfibieën ademen door middel van .
Amfibieën leven .
Vissen ademen door middel van .
Vissen leven .
Vissen hebben als huidbedekking.
Vogels leven .
Vogels zijn .
Vogels hebben als huidbedekking.