Alanya Alanya Alanya Alanya
 • english
 • nederlands
 • Alanya

  Badplaats aan de Turkse Rivièra

  Alanya Ooit de belangrijkste havenstad van de Seldjoeken, nu omschreven als het Miami van Turkije. Hier liggen de mooiste zandstranden van Turkije, welke kilometers lang zijn. Alanya is dan ook de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische plaatsen van Turkije. Vanwege het subtropische klimaat, komen er in de winter ook steeds meer toeristen. Bij de haven krioelt het 's avonds van de mensen. Hier is het altijd gezellig vanwege de vele restaurantjes en barretjes die Alanya rijk is. Hoog boven Alanya ligt een gigantische burcht die 's avonds sfeervol verlicht is.

  Alanya is een zeer drukke badplaats. Hoog boven de stad ligt een grote burcht, die al van ver te zien is. Langs de lange promenade is het een aaneenschakeling van middelgrote en kleine accomodaties. In het oude centrum zijn er zeer veel winkeltjes, waaronder lederwarenzaken, souvenirwinkeltjes en kleine supermarkten. In het hoogseizoen is het hier zeer levendig en kan het zelfs lawaaiig zijn.

  De zandstranden van Alanya zijn gedeeltelijk bedekt met fijngrind en kiezels. Verder in zee liggen er kiezels en keien op de rotsachtige bodem. Het strand wordt op sommige plaatsen onderbroken door rivierbeddingen die in zee uitmonden.Er zijn mogelijkheden tot het huren van ligbedden en parasols. Tevens zijn er douches, toiletten, kleedcabines en ca. 25 strandbarretjes.

  RodeToren In Alanya heb je een typisch mediterraan klimaat. Daardoor heb je warme zomers en zachte winters. Er is zelden veel wind , omdat de stad is gelegen tussen het omringende Taurus gebergte.

  De rode toren ligt naast de jachthaven. Dit gebouw is opgezet in 1226 voor militaire doeleinden en havencontrole. Het is een van de unieke monumenten van de Seljukken en is met zijn achthoekige vorm het symbool van Alanya.