Alanya Alanya Alanya Alanya
 • english
 • nederlands
 • Excursies

  Dim-rivier

  Dimcayi en Dimgrot

  De Dimcayi is een rivier vlakbij Alanya. Hier kun je heerlijk picknicken in een van de boomhutten van de vele restaurantjes, of een frisse duik in de rivier te nemen. Het is er in de hete maanden een plek voor verkoeling. Kies ook een lekkere verse forel uit de kwekerij.Vlakbij de Dimrivier kunt u een prachtige grot bezichtigen met stalacmieten en stalactieten.Bij veel excursies wordt ook bij deze rivier gestopt voor de lunch.
   
  raften

  Raften

  Wildwater varen is een ervaring apart. Met de rubberboot ( raft ) door de stroomversnellingen heen... En af en toe een frisse duik in het ijskoude rivierwater. Actie en plezier !
   
   
  boottocht

  Boottocht Alanya


  De meeste boottochten varen om het schiereiland van Alanya, langs de oude scheepswerf, de piraten-, fosfor- en liefsdesgrot en vervolgens langs de kust richting het plaatsje Incekum. Heerlijk relaxen en zonnen aan boord en af en toe lekker zwemmen in de zee. Heeft u geluk ? Dan zult u beslist dolfijnen zien.
   
  capadocie

  Cappadocie

  Een reeks geweldige vulkaanuitbarstingen in het verleden hebben karakteristieke sporen achtergelaten. De beschaving is in Cappadocie begonnen. Talrijke bewijzen zullen u ervan overtuigen dat er duizenden jaren geleden mensen geleefd hebben. Ikonen, kalkmuurschilderingen, kerken en kloosters zijn overgebleven in de rotsen. De omgeving is het meeste te vergelijken met een maanlandschap. U bezoekt onderweg in de meest religieuze stad van Turkije ( Konya ) het museum en maussoleum van Mevlana ( de sheik van de dansende Derwishes ). In Cappadocie zelf bezoekt u een ondergrondse stad ! Al met al, een van de meest indrukwekkende excursies.
   
  manavgat

  Manavgat

  Manavgat bevindt zich iets buiten Side ( 60 km ).U maakt daar een boottocht over de rivier van Manavgat, waar u naar de monding van de rivier vaart. U kunt aan de ene kant in het koele rivierwater zwemmen en aan de andere kant in de zee. De rivier van Manvagat heeft een stroomvernelling wat een mooie lage waterval veroorzaakt, hieromheen is een mooi natuurparkje gemaakt waar u de tijd krijgt om fotos te maken of even lekker langs de kant kunt zitten. Deze excursie wordt veelal gedaan op de dag dat er ook markt is in Manavgat, dus zult u deze ook kunnen bezoeken.
   
  jeepsafari

  Jeepsafari

  Houdt u van de zon en autorijden, dan is de jeepsafari een excursie voor u. U rijdt dwars door de schilderachtige dorpjes in de bergen en u krijgt een lunch bij de rivier. Trekt u vooral geen witte kleren aan ivm met de stoffige wegen, en een petje op uw hoofd is ook een goed idee.
   
   
  hamam

  Hamam

  De Hamam, of Turks Badhuis, wordt nog steeds veelvuldig gebruikt. De Hamam heeft een aparte afdeling voor mannen en vrouwen. Kinderen gaan met de vrouwen mee, de jongens tot ze 12 jaar oud zijn. In de toeristencentra kunnen de toeristen wel gemengd gebruik maken van het bad. Bij binnenkomst word je begeleid naar een kleedruimte waar je je kleding kunt achterlaten en jezelf kunt hullen in een speciale doek, je houdt onder deze doek je badkleding aan. Daarna ga je naar een ruimte waar in het midden een grote marmeren plaat staat. Deze is warm. Door hierop te gaan liggen openen de poriën van de huid zich. Na een poosje komt er een man die met een ruwe handschoen de hele huid scrubt. Nadat je je hebt afgespoeld mag je je lekker laten inzepen. Daarna weer afspoelen. Wanneer je wilt kun je je laten masseren met olie. Na afloop van de hele sessie ontvang je droge doeken en uiteraard een kopje thee. Bij buitenkomst voel je je heerlijk rozig en schoon.
   
  aspendos

  Aspendos

  Aspendos is het best bewaard gebleven Romeins theater van heel Turkije. Het werd in de 2de eeuw na Christus gebouwd door de architect Zeno. De uitstekende staat van bewaring is te danken aan de goede kwaliteit van de kalksteen en het feit dat het bouwwerk als paleis werd gebruikt, waardoor de gehele noordelijke vleugel met bakstenen werd verstevigd.
   
  pamukkale

  Pamukkale

  Het sterk kalkhoudende water loopt er via een groot aantal terrassen van een helling. Uit het warme water (35°) slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakketten kalk langs de terrassen afgezet. Op deze manier krijgt de helling een bijzonder uitzicht