Welkom op Travel - trek, een website zonder enige pretentie van twee enthousiastelingen die enorm van reizen en duiken houden en dat enthousiasme graag met anderen delen. En hoe kun je dit tegenwoordig beter doen dan met een eigen webstek!

En eerlijk is eerlijk, net als een foto album plakken is het maken van een reis website gewoon een smoes om de reis geestelijk nog een keer te maken…

Voordat je de reisverhalen induikt, vind je op deze pagina kort wat achtergrond informatie over ons en de website.

 

Hoe het begon!

Het begon allemaal in 1996.

 

Koud een week afgestudeerd of we vlogen onze grootste droom tegemoet: een half jaar rondtrekken in de Gordel van Smaragd. Als twee reismaagden (Wendy zat voor het eerst in een vliegtuig en Erik was met één trip naar de Nederlands Antillen nu ook niet een doorgewinterde reiziger te noemen) begonnen we aan een avontuur waar we vooraf geen voorstelling van konden maken. Sinds die tijd zijn we besmet met het prettigste virus dat er op deze aardkloot te vinden is: het REISVIRUS.

 

Wat kun je allemaal vinden op deze site…

Zoals het zichzelf respecterende backpackers betaamt, hebben we van onze omzwervingen een dagboek bijgehouden en vele foto’s geschoten. Het resultaat is terug te vinden op deze webstek. In woord en beeld dus.

 

… El Dorado …

De routekaart van Latijns-Amerika met de links naar alle verhalen

Om te beginnen de laatste reis.

 

In februari 2001 gingen we voor zes maanden de Spaanse conquistadores Cortez en Pizarro achterna op zoek naar het El Dorado van Latijns Amerika. Het was inmiddels onze derde langere reis, dus reismaagden waren we al lang niet meer. Dat is ook te zien aan onze verhalen. We schreven niet elke dag meer wat we hadden gedaan en waar we waren geweest, maar we goten onze belevenissen in verhalen. Een selectie hiervan kun je vinden bij de routekaart van "El Dorado".

 

Een reis is geen reis zonder mascotte of beschermer. Ook een virtuele reis door de wereld van travel-trek niet. Hangen wij voor het begin van elke reis een knuffelbeestje aan onze rugzakken, bij de verhalen over Latijns Amerika is Christoffel altijd op de achtergrond aanwezig om je als cyberspace avonturier te beschermen.

 

"Het leven is geven en nemen", een deugd die zijn oorsprong kent in het christelijk geloof. En als rechtsgeaarde christenen namen de Spanjaarden in de 17e eeuw enorme schatten en gaven ze het christendom aan de volkeren van Latijns Amerika. Op hardhandige wijze! Met de Spanjaarden en het christendom kwam Christoffel mee…

... Volgens de legende was Christoffel een reus die zich verdienstelijk maakte door reizigers over een gevaarlijke rivier te dragen. Op een nacht wilde een klein kind door hem worden overgezet. Terwijl hij het kind naar de overkant droeg, merkte Christoffel dat zijn last steeds zwaarder werd. Op de andere oever aangekomen, maakte het kind zich bekend als Christus en zo werd Christoffel beschermheilige van de reizigers.

 

... Gordel van Smaragd....

Wat je kunt verwachten aan verhalen over Zuid-Oost Azië

El Dorado was onze derde reis.

 

En de eerste twee dan?

 

Tja, die spelen zich af in Zuidoost-Azië waarvan we verreweg de meeste tijd in Indonesië doorbrengen. Voor het eerst echt buiten Europa stappen we in een wereld die volslagen anders in elkaar zit dan de onze. Dat levert vele korte verhalen op over onze worstelingen met de oosterse cultuur in al haar facetten, mooi en lelijk. Het zijn echte dagboekverhaaltjes, van twee mensen die in volle verwondering rondhobbelen in een overweldigende werkelijkheid.

In 1996 reisden we vier maanden door het prachtige land en werden zo verliefd op dat land dat we er drie jaar later nog eens bijna twee maanden doorbrachten.

En niet alleen Indonesië. Ook Australië (een heel klein stukje), Maleisië (iets meer), Thailand en de Filippijnen maakten toen het reisprogramma door "De Gordel van Smaragd" compleet.

 

Uiteraard kan ook een reis naar de Oost niet zonder passende mascotte. Kreeg Hajo in zijn eerste reis als Scheepsjongen van Bontekoe een koffiemolen mee (... kun je altijd gebruiken als je gevangen wordt genomen door kannibalen om te ruilen tegen je leven...). Als tegenhanger van Christoffel prijkt Boeddha op de achtergrond bij de verhalen over De Gordel van Smaragd om je als avontuurlijke cyberspace lezer te beschermen…

... Volgens de legende was een prins, Siddhattha genaamd, door zijn vader de koning van de Sakya's volledig opgesloten in de rijkdom van zijn vele paleizen. Niets aan ellende uit de boze buitenwereld mocht de prins raken. Maar op een dag maakte de prins een rit door de stad en ontmoette hij ouderdom en echte armoede. Zijn ogen gingen open. Hij ontvluchte zijn gouden kooi, liet alle rijkdom achter zich en ging op reis. Aan zijn vader liet hij weten: "Alle materiële, wereldse dingen hebben geen echte betekenis, vader. Ik wil me terugtrekken uit de wereld om erachter te komen wat werkelijk belangrijk is."

Hij werd Boeddha en ging op zoek naar ...

… en ook gastschrijvers.

Klik hier voor het verhaal van Judith en Ab "Ups en downs de Ganges" Klik hier voor het verhaal van Ellen en Peter "Zandhappen in Libië"

Maar niet alleen onze woorden en beelden. Ook andere reizigers kunnen hun belevenissen kwijt op Travel-trek. Judith en Ab bijten daarmee de spits af. We hebben hun reis "Ups en Downs de Ganges" live gevolgd, terwijl ze onderweg waren. Judith en Ab waren nauwelijks thuis of een tweede gastschrijver avontuur diende zich aan ... ook Ellen en Peter volgden we live in hun motor reis  "Zandhappen in Libië".

 

Maar je hoeft niet onderweg te zijn om je verhaal op Travel-trek te plaatsen, ook losse verhalen van reizen die in het verleden zijn gemaakt zijn welkom. 

Interesse? 

Meer informatie over het plaatsen van je eigen verhaal op Travel-trek vind je hier.

 

Verder in de toekomst …

… Atlantis!

Hier krijg je vast een idee van alle duikplekken waar je beschrijvingen van kunt verwachten

Zelf  hebben we de vervelende neiging overal waar we komen te willen duiken … diepzeeduiken wel te verstaan. De eerste reis begon met een kort bezoek aan het Groot Barrière Rif van Australië om daar het duiken onder de knie te krijgen. Sindsdien zijn we verslaafd en hebben we ontzettend veel verschillende plekken onder water gezien en ook heel veel meegemaakt.

Inmiddels staan er twee verhalen bij Atlantis, twee verhalen die hebben meegedaan aan de verhalenwedstrijd van het Wereld Natuurfonds van februari 2003 "Ooggetuigen onder de Zeespiegel". Het verhaal over Banggai bleek goed voor de tweede prijs en het Gili verhaal voor de zevende prijs.

 

Van het Groot Barrière Rif via de Indische Oceaan en de Rode Zee naar de Caribische Zee. We zijn van plan om al onze andere duikbelevenissen ook op de site zetten op een interactieve manier zodat Atlantis een onderdeel wordt voor en door plezierduikers ...

... later.

Het eerste deel over de Rode Zee is inmiddels af.

 

Reageren…

Voor op- en aanmerkingen Voor vragen: mail ons! Reisweetjes  

Reizen en ook duiken is vooral veel mensen ontmoeten met compleet andere karakters, gewoonten en ideeën, gezamenlijk dingen doen en ervaringen delen. Dat is het allermooiste wat er is.

Deel je mee in ons enthousiasme over reizen en/of duiken, heb je iets leuks voor onze website, specifieke vragen of wil je zomaar iets met ons delen, schrijf in ons gastenboek of mail

Uiteraard zijn wij altijd geïnteresseerd in andere mooie reisverhalen van reizen die je in het verleden hebt gemaakt, of die je op dit moment aan het maken bent.

We willen Travel-trek graag aanvullen met ervaringen van anderen; verhalen, foto's of beide. Als je interesse hebt kun je hier meer informatie vinden.

 

Gebruiksaanwijzingen:

 

 

 

Met dit voetje blader je terug naar het vorige verhaal. Met dit voetje blader je door naar het volgende verhaal.

  

 

Deze onverwoestbare schoenen brengen je altijd naar huis!

 

 

 

 

De weg op de site wijst zichzelf. De kaartjes bij de verhalen geven altijd toegang tot de Routekaart, de centrale plek op de site van waaruit je direct naar elk verhaal kunt.

 

Met de voetjes afgebeeld onder elk kaartje, kun je tussen de opeenvolgende verhalen zappen. Bij Atlantis zijn de voetjes vervangen door vinnen, en bij de kanotrip over de Ganges van gastschrijvers Judith en Ab door ... je raad het al, kanootjes.

 

Verder sieren Erik’s trouwe, bijna onverwoestbare maatjes elke pagina. Inmiddels ter ruste leven ze voort in cyberspace en wijzen ze altijd de weg terug naar home, de thuisbasis van Travel-trek.

 

Tot slot.

 

 

 

 

 

 

 

We hebben als anti-computer-helden met ontzettend veel plezier deze site in elkaar gezet. Grote dank gaat uit naar de zus, Ilse, die wel eens wilde weten hoe je een website in elkaar sleutelt.

 

Dat weet ze nu. 

 

Super bedankt!

 

Maar het maken van een website gaat van kwaad tot erger. Hoe meer je leert, hoe meer ideeën je erover krijgt en hoe mooier het allemaal moet. En dan word je uiteindelijk ook nieuwsgierig wat een "professional" van de site vindt en of we de status van anti-computer-helden inmiddels een beetje zijn ontstegen.

Dus hebben we aan IEZIE.BE gevraagd wat ze technisch gezien van Travel-trek vinden en welke "award" ze onze site zouden geven. Tot onze eigen verbazing en met gepaste trots kregen we de hoogste beoordeling ...

 

Nu de inhoud nog ...