Kennelnieuws Ruwhaar Korthaar Pupnieuws In memoriam Warme mand Opvoeding en gedrag Contact
Over Ons Wij wonen sinds 1996 in Oude Pekela. Onze kennelnaam is dan ook afgeleid van de naam van onze woonplaats. Mensen en nu dus ook teckels, die uit Pekela komen noemt men namelijk Pekelders. Deze homepage is ontstaan uit liefde voor onze teckels. In 2002 kregen wij onze eerste teckeldame en momenteel zijn we in het bezit van een serie lieve, ondeugende en pittige teckeldames en een kleine teckelheer. Het geheel is al met al een uit de hand gelopen hobby aan het worden, waar we enorm veel tijd en liefde insteken. Elke minuut krijgen we echter minimaal dubbel terug door de liefde en aandacht, die wij van onze teckels ontvangen.
standaard ruwhaar teckel Tess teckels op de bank
(onze 1e teckeldame Tess)
(lekker relaxen op de bank)
In het jaar 2004 hebben is onze kennelnaam officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer op kynologisch gebied. Sindsdien hebben wij 2 à 3 keer per jaar een nestje. Wij fokken volgens de regels van de Nederlandse Teckelclub en hechten grote waarde aan het fokken uit gezonde lijnen. Ook een goed karakter is voor ons zeer belangrijk. Elke bezoeker aan ons huisadres kan daar over meepraten aangezien een ieder een erg enthousiaste begroeting staat te wachten.
dwerg korthaar pups (chocolate and tan) teckelpups in de tuin
(Dikâ en haar pups)
(lekker buiten spelen)
Wij genieten enorm van de zwangerschap, de geboorte van de pups en het groot brengen van de pups. Tijdens deze periode is het bij ons in huis een drukte van belang, aangezien de pups in huis, tussen de teckeldames, teckelheren en ons gezin worden grootgebracht. Uiteindelijk als de pups geënt zijn stellen we alles in het werk om de pups goed te socialiseren. Denk hierbij aan uitstapjes met de auto, bezoekjes aan het winkelcentrum, kennismaking met andere honden enz.
ruwhaar teckelpup socialisatie chocolate and tan teckelpup socialiseren van teckelpups
Op de volgende pagina’s vindt u de nodige informatie over onze teckels. Als er een nest wordt verwacht of reeds geboren is vindt u meer informatie op de pagina met pupnieuws. Op de pagina kennelnieuws worden nieuwtjes omtrent onze kennel en teckels weergegeven. Tevens is er een pagina gewijd aan fotomateriaal van teckels, die in het verleden bij ons geboren en grootgebracht zijn. Wij wensen u veel lees– en kijkplezier.
(kennismaking met andere honden)
(alle honden lopen mee binnen ons gezin)
(een uitje met pups voor de broodnodige socialisatie)
teckelrennen
(teckelrennen een belevenis, die je absoluut een keer moet meemaken)
wilkleur ruwhaar teckel
Teckelkennel From Pekelder Dream
Groningen, Pekela, dachshund, blond, teckel, tekkel, dashond, dwerg, standaard, korthaar, pups, pup, chocolate, tan, black, rood, wildkleur, reu, teef, dekreu, kennel, dappled, getijgerd, dachshund, red, bruin, leverkleur, saufarben, wildboar, nederland, netherlands, niederlande, rot, brown Groningen, Pekela, dachshund, blond, teckel, tekkel, dashond, dwerg, standaard, korthaar, pups, pup, chocolate, tan, black, rood, wildkleur, reu, teef, dekreu, kennel, dappled, getijgerd, dachshund, red, bruin, leverkleur, saufarben, wildboar, nederland, netherlands, niederlande, rot, brown