Verhalen van Henk Hoogland

Hieronder het verhaal van Henk Hoogland:

 Mijn naam is Henk Hoogland. Ik heb een half jaar op  Ravenhorst gezeten. Ik ben al heel lang op zoek en, zoekende naar de plaats waar het precies was. Ik ben jongs lede in de buurt geweest bij Losser en ik wist alleen nog dat het vlak bij de grens was, met dit gegeven ben ik gaan zoeken in de omgeving. Ik heb het toen niet kunnen vinden. Ik ben toen thuis op internet gaan zoeken, en toen vonden we deze site. Toen ik de foto,s zag van de gebouwen raakte ik verbaast en dacht van ja, dit moet het zijn geweest.

Ik zag ook een foto waar een zandpad rechts van de foto omhoog loopt het klink raar maar daar heb ik veel gelopen dacht ik. Volgens mij liep dat pad omhoog en, daar vlakbij stond een heel grote boom, je kon via een gang onder de boom komen. De geruchte gingen dat er een wolf had in geleefd (jongens bang makerij) ik weet er niet veel meer van. Ik weet wel wanneer je niet goed luisterde moest corvee dienst doen volgens mij.  Zoals aardappels pitten. Je zat dan met een stel jongen in een kring met ieder een emmer naast je met geschilde aardappels. Je moest dan de zwarte pitjes er uit halen. In het midden stond een grote wastobbe en daar gooide je ze dan in. Ik moest ook heel veel pap eten, als je bord niet leeg was kwam je niet van tafel. We deden ook spellen in het weekend  zoals vossenjacht.

Ik wil graag wat meer weten over hoe het daar er aan toen ging . Ik ga beslist daar een keer heen om die boom te zoeken misschien staat hij er nog wel. Ik weet niet in welk jaar ik ben geweest het moet tussen 1965 1968 zijn geweest. Ik wil graag de exacte datum en tijd weten en hoe groot me klas was.  Misschien is er nog een archief daar waar mijn naam in staat. Zou u mij kunnen helpen

Mijn naam is voluit Hendrikus Johannnes Henk Hoogland.

Geboren te Amsterdam 7 maart 1958.

Ik zat op een L.O.M school in Amsterdam door deze ben ik naar Ravenhorst gestuurd.

Wanneer ik die kant op ga borrelt het iedere keer weer op, ik weet niet waarom, misschien kan ik wanneer ik een aantal vragen beantwoord krijg en er weer geweest te zijn het hoofdstuk af te sluiten.

 

 Met vriendelijke groet Henk

 

 
 

2005 © Copyright Website de Ravenhorst