Internaat De Ravenhorst

Update 3 februari 2016

Na 14 jaar geleden deze site opgezet te hebben gaat deze verder als een facebook pagina. Arie Smit heeft de meeste content van deze site overgezet naar https://www.facebook.com/groups/1406157282931244/?fref=ts Vanuit dit platform is het veel makkelijker om berichten en of foto's te plaatsen. Hopelijk zal deze pagina zich verder ontwikkelen en zullen meer mensen zich aanmelden. Arie bedankt voor je inzet! Deze site zal zover mogelijk als archief hier blijven bestaan.Hierbij de link naar de facebook pagina klik op deze link

Update 2 November 2010

Helaas is sinds kort www.internaatderavenhorst.nl al een tijd niet bereikbaar. Gelukkig is deze site al die tijd online geweest.

Rick van Pelt stuurde een flink aantal foto's. Ik heb ze inmiddels op de site geplaatst. Bedankt voor de moeite Rick, dit wordt door iedereen gewaardeerd! Kijk onder de link foto's


Update 21 oktober 2007

Na 5 jaar geleden deze site te hebben opgezet ga ik er mee stoppen. Het aktief onderhouden van een website kost veel tijd. Gezien mijn huidige werk en gezinsleven heb ik geen tijd meer die nodig is om deze site te onderhouden. Om meer oudbewoners de site te laten vinden is een aktieve zoek houding nodig. Het aanschrijven van krantjes en het verzamelen van nieuwe informatie om de site “vers” houden is een tijdrovende klus Gelukkig heeft Andre aangeboden een nieuw forum op te zetten op www.internaatderavenhorst.nl

Update 1 juli 2007

Hierbij een filmpje over de Ravenhorst. Deze is gemaakt voor de verhuizing van Losser naar Enschede. Hierna is in 1991 het internaat met de grond gelijk gemaakt.

Update 4 april 2006

Henk Hoogland stuurde zijn verhaal via mail. Lees hier zijn verhaal.

Update 22 maart 2006

Op verzoek van meerdere oud ravenhorst bewoners (waaronder Ed Calafon) heb ik een forum opgezet. Doordat het gastenboek wat onoverzichtelijk is geworden is er een kans dat niet alle berichten gelezen worden. Tevens is het makkelijker om mensen uit je eigen jaar op te sporen. Het meest handige is dat iedereen die zich aanmeld op het forum zijn eigen verhaal van het gastenboek kopieert naar het forum. Op deze manier komt je  verhaal onder je eigen naam te staan en kun je automatisch bericht krijgen als er een reactie wordt geplaatst onder je eigen bericht. Indien er hulp nodig is of als je suggesties hebt mail  dan naar: internaat@gmail.com!

Klik hier om het forum te openen

Update 12 februari 2006

Het verhaal van Leo Bouwen omschrijft goed hoe het was in 1962 op de Ravenhorst. Zes weken verbleef men er die tijd. Lees hieronder het begin van het verhaal:

Lees hier verder............ (of klik links in het menu op verhalen voor meer verhalen)

Wil je reageren of je eigenverhaal vertellen, mail dan naar Internaat@gmail.com.

Update 9 februari 2006

Binnenkort hier het verhaal van Leo Bouwen op de site. Hij zat in 1962 op het internaat en verhuisde van het oude huis de Zandbergen naar het “nieuwe” internaat de Ravenhorst

Update 6 juni 2005

Hoewel er wel veel bezoeken zijn geweest de afgelopen tijd zijn er relatief weinig bijdragen bijgekomen. Wie wil er zijn verhaal eens opschrijven? Wat waren je ervaringen, de dingen die je herinnert, namen, annekdotes?! Beschrijf eens wat je er van vond, het dorp de omgeving enz. Mail het naar Internaat@gmail.com en ik zal het plaatsen!!

Update 3 maart  2005

Carol Rohring heeft gereageerd in het gastenboek, maar stuurde ook een aantal foto's op waaronder deze van een Suske en Wiske bord waarmee je met je ouders op de foto kon op ouderdag. Velen zullen dit herkennen.Bedankt voor de inzending! Kijk voor de andere foto's onder het kopje Foto's.

Update 21 februari  2005

Er is een reactie binengekomen met foto's van Hermann vom Bruch! Hij was een vrijwilliger tusen 1984 en 1986. Hij gaf oa karateles en hielp bij verschillende aktiviteiten mee. Zijn foto's zijn toegevoegd onder het kopje foto's.

Hermann hardstikke bedankt voor de inzending!

 

 

 

 

 

 

 

Update 12 februari  2005

Hieronder een foto uit 21-03-1987 uit de Tubantia. Hierin staat een artikel over een nieuwbouw plan dat na goedkeuring door de overheid, toch op het allerlaatste moment is afgeblazen wegens bezuinigingen. Het heeft dus niet veel gescheelt of het internaat was herbouwd op de oude plaats. Kijk onder Historie voor het kranten artikel

 

 

Update 17 Januari  2005

De Profielen pagina is aangepast. Op dit moment staan alle mensen die zich gemeld hebben in een tabel. Dit zal later overzichtelijker gemaakt worden. Een uitbreiding van deze gegevens volgt nog. Klik op verhalen en vervolgens op profielen om de lijst te zien.

Update 7 Januari  2005

Iedereen bedankt voor alle inzendingen in 2004 en de jaren daarvoor. Ik zal binnenkort een samenvatting maken van iedereen die gereageerd heeft. Ook zal dit gerubriceerd worden zodat er een duidelijk overzicht ontstaat  over wie wanneer op het internaat heeft gezeten. Hierdoor kun je makkelijker mensen opsporen. Tevens zal de profielen pagina geactiveerd worden. hierin kunnen mensen hun verhaal kwijt en bijvoorbeeld aangeven naar wie ze op zoek zijn. Er zal een document beschikbaar komen waarin een aantal vragen kunnen worden ingevuld. Dat zal hier te downloaden zijn.

Als laatste wens ik iedereen de beste wensen voor 2005!

De Webmaster internaat@gmail.com

Update 8 December 2004

Corby Laamers is onlangs naar de plek geweest waar de Ravenhorst was gevestigd. Hij heeft hiervan een aantal foto's gemaakt en op zijn site geplaatst. Hier is de link

Update 17 November 2004

Frans Nijhuis is groepsleider geweest van 1972 tot en met 1981. Hij zond een aantal leuke foto's in. Kijk in de foto sectie en klik op "Frans Nijhuis" Bedankt voor de inzending. Hieronder een pasfoto van Frans uit die tijd!

Ook Jurry klijn stuurde een aantal toch wel herkenbare foto's. Ook zijn foto's zijn toegevoegd onder de foto sectie. Leuk zijn oa de foto's van groepsleider Tiebaut, het klimrek en de woonkamer van groep geel. Voor veel mensen is dit allemaal heel herkenbaar en dus ook heel waardevol. Dus heb je foto's scan ze in en mail ze naar internaat@gmail.com!

Update 13 November 2004

Een aantal mensen heeft weer gereageerd met foto's. Ik zal deze spoedig op de site plaatsen. Helaas heb ik de afgelopen 2 maanden door omstandigheden niet de mogelijk gehad om de site bij te werken. Ik zal dit zo spoedig mogelijk weer oppakken

Update 6 oktober 2004

Binnenkort nieuw op de site: Verhalen over het internaat, oproepen en herinneringen. Ken jij het verhaal over het spookhuis over de grens, de man met de hoed en andere verhalen, mail deze dan naar: internaat@gmail.com

Update 4 augustus 2004

Er is een film beschikbaar gekomen waarvan een aantal foto's zijn "af gehaald" In het kopje "Foto's van film" bij de foto sectie zijn alvast een tweetal voorbeelden te zien. Later zal ook een deel van deze film hier gepubliceerd worden.

Update 29 Juni 2004

Een ansichtkaart toegevoegd in de foto sectie

Update 24 Juni 2004

Diverse kleuren foto's toegevoegd in de foto sectie

Update 16 Juni 2004

De archief foto's staan er allemaal op. Tevens is er in de fotosectie bij Actuele foto's een item "Toen en nu" toegevoegd. Hierin staan 2 foto's. een voor de afbraak van de Ravenhorst en een er na.

Update 9 Juni 2004

De eerste archief foto's zijn geplaatst. Hierop staan de groepen afgebeeld.

Update 7 Juni 2004

De Site zal worden uitgebreid met veel foto's en kranten artikelen over de Ravenhorst. Onder het kopje historie is alvast een vacature te zien uit 1986. De foto's laten bijna alle gebouwen zien die er op de Ravenhorst waren.

Update 24 mei 2004

Een update in de foto sectie. Iemand heeft weer een aantal mooie foto's gestuurd! Twee zeer herkenbare foto's. Hartelijke dank. Dankzij deze inzendingen wordt de site steeds mooier!

De pagina voor foto's is opnieuw ingedeeld. Elke inzender heeft nu zijn eigen pagina.

Update 3 mei 2004

Foto's geplaatst van Cor Dijkstra. Duidelijk herkenbaar is de ansichtkaart van het hoofdgebouw en groep Rood. Hartelijk dank voor de inzending!

Update 8 april 2004

In de Foto's sectie is een "virtuele omgeving" toegevoegd. Wanneer je deze in laad krijg je een omgeving te zien van de Ravenhorst zoals de gebouwen gesitueerd waren. Hoewel deze nog niet compleet is, geeft het een goede indruk over hoe de gebouwen stonden. Je moet wel even geduld hebben met laden, want er dient een plugin geļnstalleerd te worden. Veel plezier!

Update 29 maart 2004

De foto sectie is opgesplitst in Ingezonden foto's en Actuele foto's. tevens zijn er foto's geplaatst van de locatie van het internaat zoals die er heden bij ligt.

Update 26 maart 2004

Luchtfoto's geplaatst van de omgeving in de foto sectie.

Update 12 maart 2004

De Foto's van Timo Plugge zijn geplaatst

Update 5 februari 2004

Er komen steeds meer bezoekers op de site, en ook de reacties nemen toe. Ik zal de foto's zo spoedig mogelijk toevoegen.

Update 16 December 2003

Peter Noordermeer heeft ook een aantal foto's gestuurd. Deze zullen zo snel mogelijk geplaatst worden.

Update 02 December 2003

Wederom heeft iemand foto's opgestuurd. Ik zal ze zo snel mogelijk plaatsen.

Update 23 November 2003

Er zijn wat contacten gelegd met oud medewerkers van de Ravenhorst. waarschijnlijk gaat dit een aantal foto's opleveren!

Update 21 Juli. In verband met de vakantie periode, weinig updates. Wel zal er een volledige re-style van de website plaatsvinden. Er wordt overwogen om een forum te plaatsen waarin mensen kunnen communiceren. De aanvoer van foto's staat al een poosje stil, dus wie ze heeft: Mailen graag.

Let op het mailadres is gewijzigd!   internaat@gmail.com

 

Update 13 juni 2003 : Ik heb de site aangepast. Er komen steeds meer bezoekers. Ook het aantal foto's wat wordt opgestuurd neemt toe. Peter Spithorst stuurde een aantal zeer duidelijke en herkenbare foto's. Dank daarvoor! U vind ze onder het kopje foto's aan de linkerzijde. Een nieuwe indeling van de site moet er voor zorgen dat de informatie overzichtelijker wordt weergegeven. De site zal de komende tijd nog veel worden aangepast en veranderen.

Ik wil vanaf hier alvast iedereen bedanken voor zijn bijdrage (zowel de foto's als in het gastenboek) Ik hoop dat    veel oud Ravenhorsters hun weg hier naartoe zullen vinden, en zo van een beetje nostalgie kunnen genieten.

Groeten,

De Webmaster    mail je materiaal naar: internaat@gmail.com 

 

18 december 2002 is deze site operationeel geworden. Het doel van deze site is het verzamelen van informatie over voormalig internaat de Ravenhorst in Losser. Begin jaren negentig is het internaat verhuisd naar Enschede. Het oude internaat werd vervolgens met de grond gelijk gemaakt. Uit het gastenboek blijkt de het internaat er zeker sinds 1968 gesitueerd was. Wanneer het precies gesticht is is nog niet bekend. Ik ben bezig deze gegevens te achterhalen.

Er waren zover ik weet vier groepen, Groep Rood, Geel, Groen en Blauw. In elke groep konden 12 kinderen worden gehuisvest. in totaal dus 48 kinderen.

Het internaat was gevestigd in het buitengebied van losser, op c.a. 500 meter van de Duitse grens en lag midden in een bos. Het was een mooie rustige omgeving met achter het internaat een grote zandvlakte omringd door bos. Even achter het internaat had een scoutingclub zijn onderkomen. Op het terrein waren naast het hoofdgebouw ook enkele school gebouwen gevestigd. Het grootste deel van de bewoners genoot op het internaat ook hun schoolopleiding. Binnen het terrein was ook een sportveld (een voetbal veld en basketbal veld) hiervan werd veel gebruik gemaakt. De afrastering is nu nog herkenbaar, maar het veld is vol geplant met bomen. (later meer.....)

 

 

 

 
 

2005 © Copyright Website de Ravenhorst