Aktueel     Radio-TV-Concert     Archief
  [27/12/10]: Verslag Joshconcert in "Union Chapel", Londen
Door: Cora Hogenboom

Op woensdag 24 november 2010 gaf Josh een intiem en klein concert in Londen, in Union Chapel. Dit is een kleine ronde kapel met een klein podium waar ongeveer 500 man publiek in past. De kapel is ’s avonds prachtig verlicht, en ook dat maakt deze locatie heel speciaal. De fans waren voor deze avond uit heel Europa gekomen, en ook een aantal Nederlandse fans was aanwezig.
In een bijzonder ontspannen sfeer, alleen begeleid door zijn gitarist Tariqh Akoni en zijn pianist Marc Stephens, bracht hij de onderstaande nummers, waarbij hij vaak ook zelf piano speelde:

Changing Colors, February song, Un dia Legara, Hidden Away, War At Home, Vincent, Gira con me, Jingle Bells (the most sexy/gospel version ever done!), Higher Window, To Where You Are, Broken Vow, Bells of New York, Play Me, Galileo, Per Te.

Josh zijn stem klonk nooit beter (als je het mij vraagt), en vibreerde gewoon door de kapel heen, en kwam recht bij je binnen. Hij stond heel ontspannen te zingen, soms zelfs met zijn handen in zijn broekzakken, en het leek wel alsof hij er niet eens extra voor hoefde adem te halen om al de noten te halen. En Josh schakelde van het ene op het andere moment over naar een gezellig kwebbelverhaal, maakte grapjes, beantwoordde vragen uit het publiek, en nodigde mensen uit om op het podium plaats te nemen. Het was overduidelijk dat hij dit ontzettend leuk vindt, en dat hij niet alleen maar voor een zaal wil staan om zijn liedjes te zingen. Hij wil contact met het publiek. 

Hij zong zoveel nummers, de een nog beter dan de andere, en zeker de oudere nummers nog zo veel mooier en beter dan ooit. War At Home deed hij veel lager dan de albumversie, en dit was tig keer mooier naar mijn idee. Bij Vincent kon je merken dat hij zelf zoveel meer heeft meegemaakt en daardoor het nummer nu nog meer inhoud geeft, dan toen hij het aan het begin van zijn carrière zong. En "To Where You Are" was een regelrechte tranentrekker (in positieve zin). Josh voelde goed aan dat na dit droevige nummer er behoefte was aan iets vrolijks, dus op dat moment nodigde hij een paar mensen op het podium uit, en gooide er een rondje grappen maken tegenaan. "Play Me", een nummer van Neil Diamond, kende ik nog niet maar het leek wel alsof dit nummer speciaal voor Josh geschreven was, zo goed past het bij hem. Hetzelfde gold voor "Galileo"; en ook live gaat hij zo gemakkelijk de hoge noten in dit nummer in. Na een uur en veertig minuten was het helaas voorbij. Het was een verbijsterend goed en vooral ook leuk concert. Hopelijk lukt het om iets van de sfeer en ontspannen interactie met het publiek mee te nemen naar de tour die Josh hopelijk volgend jaar weer terug in Nederland zal brengen.

Na afloop van het concert heeft Josh bij de artiestenuitgang nog heel kort de tijd genomen om voor enkele fans iets te signeren en even met hen te praten.

[20/10/10]: Najaarsalbum Josh Groban brengt licht in donkere dagen
Op 12 november zal het langverwachte album Illuminations van singer/songwriter Josh Groban verschijnen. Zijn enorme vocale bereik bracht hem groots succes en zorgde ervoor dat hij wereldwijd meer dan 125 miljoen albums verkocht. In Nederland gingen de voorlopers van Illuminations ook al 130.000 keer over de toonbank. De eerste single van het door Rick Rubin geproduceerde nieuwe album heet Hidden Away.

Illuminations is alweer het vijfde studioalbum van de Amerikaanse zanger. De alom geprezen producer Rick Rubin (ondermeer bekend van zijn werk met Metallica, Red Hot Chili Peppers en Johnny Cash) zegt over de samenwerking: “Josh is a one-of-a-kind artist and he works in a genre I have never worked in before. So there was a great excitement discovering our ‘way in’ to get to his essence and make a fine art album unlike any he has made before.” Het resultaat is een veelzijdig album waarin pop en klassiek op een bijzondere manier samensmelten. Groban schreef mee aan elf van de dertien nummers en het is dan ook een zeer persoonlijk album geworden. “These are my stories. For every one of these songs, someone’s going to know it’s about them”, aldus Groban.

Sinds zijn debuutalbum Josh Groban uit 2001 blijft de populariteit van de uit Los Angeles afkomstige zanger/muzikant/schrijver maar groeien. Hij heeft met grote internationale sterren als Celine Dion, Elton John en Stevie Wonder op het podium gestaan en is te gast geweest in iedere denkbare TV show in de VS. Ook speelde hij gastrollen in de hitseries Glee en Ally McBeal en werd genomineerd voor vele awards, waaronder twee Grammy’s. In Nederland scoorde Groban een airplayhit met You Raise Me Up, een nummer dat onlangs door Popstars-winnaar Wesley gecoverd werd en toen zelfs een #1 positie behaalde in de Nederlandse single top 100. Bekijk hier een terugblik op zijn indrukwekkende carrière.

Voor meer informatie, zie www.joshgroban.com of mail naar kristel.van.hall@warnermusic.com (TV/Pers) of rudo@pr-indies.nl (Radio)

[20/10/10]: Josh heeft eigen Youtube-kanaal, Twitter, Facebook en Myspace
Op Youtube heeft Josh ook zijn eigen kanaal. Hier plaatst zijn platenmaatschappij Warner filmpjes op die de moeite van het bekijken meer dan waar zijn, en tegenwoordig ook in HD.
Ook is Josh te vinden op Twitter, Facebook en Myspace. Surf eens langs![15/10/10]:
Nederlandse Fanclub op Twitter

Vanaf nu is de Nederlandse Fanclub ook op Twitter te vinden, via http://twitter.com/JoshGrobanNL.
Volg ons en mis geen enkel interessant Josh-nieuwtje meer. Reuze handig als je niet steeds op het forum kunt komen of gewoon op de hoogte wilt blijven van alle nieuwsfeitjes rondom Josh. Uiteraard blijven voor leden de gewone Nieuwsbrieven bestaan, maar deze komen maar om de zoveel tijd uit en dus minder geschikt om info snel te verspreiden.


[12/9/10]:
Josh bedankt fanclub
In onze nieuwsbrief van 9 september vertelden we van de actie van Warner om de nieuwste single van Josh "Hidden away" gratis te kunnen downloaden. Op de startpagina van zijn officiële site www.joshgroban.com wordt via een zogenaamd "leader board" bijgehouden hoeveel personen de single hebben gedownload per gebruiker. Als fanclub hadden we verzonnen als naam "Dutch Fanclub" te gebruiken en deze link hebben wij in onze nieuwsbrief geplakt. Aangezien ruim 500 mensen onze nieuwsbrief ontvangen ging het hard en stonden we in no time op de eerste plaats, op de hielen gezeten door ene "directorjewels". Deze fan en wij hadden duidelijk het hoogste aantal hits.

Op 11 september tweette Josh het volgende bericht:  
"Lastly, taking a look at the leaderboard...BIG thank you to Dutch Fanclub and Directorjewels for spreading the new song!"

Zo hebben we onze fanclub weer eens op een positieve manier in de picture gezet!


[4/9/10]:
Nieuw album "Illuminations" begin november uit

Hoewel er nog geen exacte releasedatum bekend gemaakt is, heeft Josh zelf laten weten dat begin november zijn nieuwe album "Illuminations" in de winkel zal liggen. Uiteraard is hij uitermate trots op zijn nieuwe schijf. We houden je op de hoogte!