Aktueel     Radio-TV-Concert     Archief
  [10/10/08]: Nieuw verzamelalbum "A Collection"
Op 7 november zal een verzamelalbum verschijnen speciaal voor de Europese en Australische markt bestaande uit twee CD's.
Wat deze collectie interessant maakt is het feit dat het twee exclusieve live-tracks zal bevatten, namelijk het prachtige "Anthem" uit de musical "Chess" en "Weeping". Deze laatste song staat ook op het album "Awake" in een studioversie.
De CD is via alle gebruikelijke kanalen te verkrijgen.

Disc One:
1 Oceano 
2 February Song 
3 You Are Loved (Don't Give Up) 
4 You Raise Me Up 
5 In Her Eyes 
6 Awake 
7 Alla Luce Del Sole 
8 To Where You Are 

9 Anthem (From Chess) (Live) 
10 Per Te 
11 Remember When It Rained 

12 Weeping (Live) with Vusi Mahlasela and the Soweto Gospel Choir 
13 Alejate 
14 Hymne A L'Amour 
15 Cinema Paradiso 
16 Smile 

Disc Two:
1 Silent Night 
2 Little Drummer Boy 
3 Ave Maria 
4 Panis Angelicus 
5 Petit Papa Noël 
6 Noche de Paz (Silent Night)


[24/05/08]:
Chess in Londen
Op 12 en 13 mei 2008 trad Josh op in de hoofdrol van de musical Chess. Vele fans uit de hele wereld waren afgereisd naar de Britse hoofdstad om hier bij te kunnen zijn. Hier volgt een verslag geschreven door één van de Nederlandse fans.

Op 12 en 13 mei 2008 was Josh in Londen om mee te doen aan “Chess in Concert”, de viering van het 25-jarig jubileum van deze musical, geschreven door Tim Rice en ABBA mannen Benny Andersson en Björn Ulvaeus. De concerten vonden plaats in de Royal Albert Hall.
Velen van ons hadden al zo’n 6 maanden kaarten voor één van beide (of beide!) avonden en hebben hier dus al een hele tijd naartoe geleefd. Omdat Josh al ver voor het beschikbaar komen van de kaarten had bevestigd dat hij de rol van Anatoly Sergievsky op zich zou nemen, was het vele fans uit allerlei uithoeken van de wereld (maar vooral Amerika en Europa) gelukt om goede plekken te bemachtigen. Later werd bekend dat de andere hoofdrollen werden vertolkt door Idina Menzel (als Florence Vassy), Kerry Ellis (als Svetlana Sergievsky), Adam Pascal (als Frederick Trumper), Marti Pellow (als The Arbiter) Clarke Peters (als Walter de Courcy) en David Bedella (als Alexander Molokov). Al snel waren beide shows volledig uitverkocht en waren de kaarten die ik had gereserveerd, zoals de man bij de kassa van de de Royal Albert Hall zei: “Golddust!”
Vlak voordat sommigen van ons al naar Londen vertrokken, bleek Josh ook op te gaan treden bij de Classical Brit Awards, ook in de de Royal Albert Hall op 8 mei. Hierover later meer.

Op zondag 11 mei werd een mini Meet & Greet georganiseerd, waarbij een groepje Amerikaanse, Noorse en Nederlandse fans samen een ritje met de Londen Eye heeft gemaakt en daarna gezamenlijk is gaan eten bij Planet Hollywood. Het was erg gezellig, maar onder het eten ontbrak er één ding: Josh. Ondanks dat we zijn stoel de halve avond leeg hadden gehouden, kwam hij niet opdagen! Gelukkig had iemand Awake Live bij zich en wilde de VJ daar, na enig overrredingskracht van onze kant, Awake wel op de vele plasma schermen daarbinnen spelen! (beelden van de vlucht in de Eye en van het eten met "optreden" van Josh)

Op maandag was het dan zover: de eerste voorstelling van Chess in Concert
De zaal was inderdaad vol en zeer enthousiast toen de hoofdrolspelers door sir Tim Rice himself op het podium werden voorgesteld. Aanvankelijk bleven bijna alle hoofdrolspeler op het podium zitten en was het overduidelijk dat Josh erg nerveus was. Onterecht, want toen hij dan eindelijk mocht beginnen met “Who needs a dream” was hij loepzuiver en indrukwekkend. Met name voor de pauze waren er nogal wat geluidstechnische problemen, waardoor de meeste spelers zeer moeilijk te verstaan waren. Josh had dat probleem gelukkig vrijwel niet. Het laatste nummer voor de pauze “Anthem” kreeg na afloop de zaal uit zijn stoelen en menigeen pinkte een traantje weg. Een beetje verbaasd “viel” Josh na enkele minuten applaus uit zijn rol en maakte samen met de dirigent een buiging. Na de pauze was het geluid enigszins beter en viel vooral Kerry Ellis, als de verlaten echtgenote van Josh’s personage in zeer goede zin op. Idina Menzel was volgens velen minder nootvast en klonk bij vlagen erg schel. Of dit iets te maken heeft gehad met de slechte geluidskwaliteit is onduidelijk gebleven. Ook Marti Pellow had hier last van en zijn nummers waren vrijwel niet te verstaan. De anderen waren erg goed en ook de het overig ensemble zangers, het ballet en het enorme koor (speciaal voor deze voorstellingen samengesteld) imponeerden.
Ook na de pauze bleef Josh vreselijk goed zingen met voor mij het hoogtepunt in “Endgame”, waarbij de lang aangehouden noot bij “Neveeeeeeeer!!” evident uit zijn tenen kwam.
Na afloop wilde iedereen natuurlijk al die goede spelers en in het bijzonder Josh ontmoeten en was het een grote chaos bij de artiesteningang. De Royal Albert Hall is een rond gebouw, dat in totaal 12 in-/uitgangen heeft en dat maakt het mogelijk om dus ook uit een andere dan de daadwerkelijke artiestenuitgang te vertrekken. Dat is wat Josh uiteindelijk heeft gedaan, sommige fans stonden bij de goede deur en kregen de gelegenheid hem te ontmoeten.
Achteraf bekeken was maandag een beetje de generale repetitie voor dinsdag. De geluidsproblemen waren op dinsdag grotendeels opgelost (al was nog steeds zeker niet alles goed te verstaan). Kleine dingen zoals te laat verplaatste krukken op het podium gingen nu vlekkeloos en alle spelers waren overduidelijk meer op hun gemak, hadden meer zelfvertrouwen en hadden veel minder hulp met de juiste tekst nodig van de autocue. De zaal zat deze avond denk ik wel voor 50% vol met mensen die speciaal voor Josh kwamen (dit was oorspronkelijk de enige voorstelling) en dat heeft hij geweten ook. Nog enthousiaster en luidruchtiger dan maandag was het applaus zogauw dat even kon en vooral als Josh had gezongen. Van mensen die vaker naar voorstellingen in de de Royal Albert Hall gaan, hoorde ik later dat dat ongehoord is in deze zaal.
Wederom veel tranen en een staande ovatie na “Anthem” en was het enorm genieten om te zien hoe Josh met enorm veel plezier de rol van zijn leven speelde en zong.
Nadat het doek gevallen was en het applaus gedoofd (onze handen tintelend van het klappen, onze kelen schor van het gillen) begon door te dringen dat deze unieke ervaring voorbij was.
Wat was ik blij dat ik (Grobanite dat ik ben) twee avonden was gegaan en dat ik bij deze bijzondere gebeurtenissen heb mogen zijn. 
Die avond duurde het even, maar Josh kwam na enkele uren naar buiten en signeerde ook mijn programmaboekje en dat was voor mij de perfecte afsluiting van twee perfecte avonden.
Met veel plezier en warmte kijk ik terug op een kleine week in Londen met oude en nieuwe vrienden en hoop dat we het snel over mogen doen.

Ten slotte nog een paar woorden over de Classical Brit Awards. Op donderdag 8 mei trad Josh twee keer op tijdens dit programma dat door ITV een week later is uitgezonden. Tijdens deze show werden awards uitgereikt op (licht) klassiek gebied. Tussen deze uitreikingen door traden vele grote sterren op waaronder Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Josh zong February song (video) en Smile (video).

Ter informatie: Beide voorstellingen werden uitgebreid gefilmd. Uit (betrouwbare?) bronnen is vernomen dat de beelden zullen worden gebruikt voor de Amerikaanse tv en een mogelijke dvd die rond kerst uit zou komen! Hierover is nog niets officieels uitgebracht, maar deze informatie werd uit meerdere richtingen vernomen. Uiteraard hoor je van ons wanneer meer informatie bekend wordt.


[26/04/08]:
DVD/CD "Awake" verschijnt op 2 mei
Op 2 mei verschijnt in Nederland de DVD/CD "Awake live" met daarop de live registratie van een concert wat Josh gaf op 28 augustus 2007 in Salt Lake City voor 15.000 uitzinnige fans! Fragmenten zijn te zien op de startpagina van joshgroban.com en friendsofjoshgroban.com. Aan het eind van het filmpje staat 6 mei vermeld, maar dit is de Amerikaanse releasedatum. In Nederland moet de DVD/CD op 2 mei in de winkels liggen.
Er zijn twee versies, de gewone en de "Internet only Edition". Deze laatste is alleen te verkrijgen via de Josh Groban Store en bevat twee bonus tracks.Awake live (CD/DVD)
Disc 1 (CD)
1 Mai 
2 February Song 
3 In Her Eyes 
4 So She Dances 
5 Un Dia Llegara 
6 Pearls 
7 Weeping 
8 Machine 
9 Awake 

Disc 2 (DVD)
1 You Are Loved (Don't Give Up) 
2 Mai 
3 Un Dia Llegara 
4 Un Giorno Per Noir 
5 Now Or Never 
6 So She Dances 
7 February Song 
8 Alla Luce Del Sole 
9 Aurora (excerpt from The Sibelius Violin Concerto) / Lucia Micarelli 
10 Kashmir / Lucia Micarelli 
11 In Her Eyes 
12 Pearls / Angelique Kidjo 
13 L'ultima Notte 
14 Remember When It Rained 
15 Lullaby 
16 Weeping 
17 Machine 
18 Canto Alla Vita 
19 You Raise Me Up 
20 Awake 
21 Making Of The World Outside - The Awake Tour DVD Bonus Material 
22 Behind The Big Orange Curtain DVD Bonus Material
 


Awake live
(CD/DVD)

(Internet only edition)
Disc 1 (CD)
1 Mai 
2 February Song 
3 In Her Eyes 
4 So She Dances 
5 Un Dia Llegara 
6 Pearls 
7 Weeping 
8 Machine 
9 Awake

BONUS:
10 Lullaby
11 You are loved (Don't give up)

uitvoeriger boekje met foto's van fans
Disc 2 (DVD)
1 You Are Loved (Don't Give Up) 
2 Mai 
3 Un Dia Llegara 
4 Un Giorno Per Noir 
5 Now Or Never 
6 So She Dances 
7 February Song 
8 Alla Luce Del Sole 
9 Aurora (excerpt from The Sibelius Violin Concerto) / Lucia Micarelli 
10 Kashmir / Lucia Micarelli 
11 In Her Eyes 
12 Pearls / Angelique Kidjo 
13 L'ultima Notte 
14 Remember When It Rained 
15 Lullaby 
16 Weeping 
17 Machine 
18 Canto Alla Vita 
19 You Raise Me Up 
20 Awake 
21 Making Of The World Outside - The Awake Tour DVD Bonus Material 
22 Behind The Big Orange Curtain DVD Bonus Material