Aktueel     Radio-TV-Concert     Archief
 

[29/12/07] Nol enorm succes in de VS
De afgelopen weken heeft het Kerstalbum van Josh "Nol" alle records gebroken in de Verenigde Staten.
Na een aantal weken in de top10 van de Billboard album top 200 steeg hij begin december naar de eerste plaats van deze lijst en staat daar nu al vijf weken onafgebroken op nummer n! Nu is dat voor een kerstalbum al bijzonder maar de volgende feiten maken het nog specialer: iedere week verkocht Nol weer meer exemplaren dan de week ervoor, waardoor het album momenteel 4 maal platina is, wat overeenkomt met meer dan 4 miljoen(!) verkochte exemplaren en daarmee werd Nol ook nog eens het best verkochte album van 2007 in de VS.
Ook breekt Josh en passant nog even het oude kerstrecord van Elvis Presley. Zijn kerstalbum uit 1957 was tot voorkort het best verkochte kerstalbum aller tijden in de VS.
Zo breekt Josh in 2007 nog even op de valreep allerlei records, en dat terwijl de platenmaatschappij Josh nog moest overhalen om berhaupt een kerstplaat op te nemen.
In Nederland heeft Nol het aardig gedaan. Het album staat momenteel een aantal weken in de Mega Top 100. Deze week steeg het album van 38 naar 36. De hoogst bereikte positie was nr.23.

[22/12/07] 
Josh in "Libelle"
In het Kerstnummer van het weekblad "Libelle" staat een 3-pagina groot artikel over Josh.
De "Libelle" is vrijwel overal waar tijdschriften verkocht worden verkrijgbaar.
 

[31/10/07] 
Josh bij "Mooi! Weer de Leeuw"
In de uitzending van komend weekend (3 en 4 november) van het programma Mooi! Weer De Leeuw zal Josh een optreden verzorgen. Deze uitzending is van tevoren opgenomen ivm de optredens van Paul de Leeuw in het Gelredome. Helaas was de fanclub niet op de hoogte van het optreden van Josh, en hierdoor waren er geen fans aanwezig bij de studio of de opname. Waarschijnlijk zal het optreden van Josh aan het einde van het programma plaats vinden, aan het slot van de zogenaamde internet-uitzending; deze wordt zondagavond 4 november uitgezonden op Nederland 1 om 21.20 uur (met een herhaling op maandagavond op Nederland 3 om 21.25 uur). Maar wil je er zeker van zijn dat je Josh niet mist, kijk dan ook naar de uitzending op zaterdagavond (Nederland 1 om 20.25 uur).
Bekijk hier het optreden van Josh

[24/10/07] 
Kaartjes voor "Chess" in Londen te koop
Hoewel nergens officieel bevestigd heeft Josh persoonlijk gezegd hoofdrolspeler te zullen zijn in een concertvariant van de Musical "Chess".
Deze avond zal plaatsvinden in The Royal Albert Hall in Londen op DINSDAG 13 MEI 2008 (de dag NA Tweede Pinksterdag).
Kaartjes voor deze avond zijn inmiddels verkrijgbaar via de site van de Royal Albert Hall, of klik hier.
De musical "Chess" is in 1984 uitgebracht en geschreven door Tim Rice (teksten) en Bjrn Ulveaus/Benny Andersson (muziek). De laatste twee kent U misschien als de mannelijke helft van ABBA. Onlangs was deze musical nog in de Nederlandse theaters te zien met oa Joke de Kruijff en Ben Cramer.
Josh speelt n van de hoofdrollen, namelijk van de Russische schaker Anatoli.
Op de site van de Albert Hall staat dat de namen van de spelers pas later bekend gemaakt worden en wij nemen dan ook geen enkele verantwoordelijkheid op ons als onverhoopt Josh niet zingt. 


[11/10/07]  
Noel: de nieuwe KerstCD van Josh 
Officieel kwam hij dinsdag 9 oktober uit, het langverwachte Kerstalbum van Josh: Nol.
In Nederland komt de CD uit op vrijdag 2 november.
Er zijn drie versies van Nol verschenen. Alle drie bevatten ze dezelfde CD met 13 tracks.
In Nederland verschijnt alleen de CD.
Via de webwinkel van zijn site kun je deze CD ook bestellen met een speciaal Josh kerstornament (fotohanger).
Bij Target stores (een winkelketen in de VS en Canada) is ook de CD verkrijgbaar met een speciale DVD "The Making of Nol".
Helaas levert Target niet naar het buitenland. De DVD is wel afspeelbaar in Nederlandse DVD-spelers.
[28/02/07]  
Officieel kwam hij dinsdag 9 oktober uit, het langverwachte Kerstalbum van Josh: Nol.
In Nederland komt de CD uit op vrijdag 2 november.
Er zijn drie versies van Nol verschenen. Alle drie bevatten ze dezelfde CD met 13 tracks.
In Nederland verschijnt alleen de CD.
Via de webwinkel van zijn site kun je deze CD ook bestellen met een speciaal Josh kerstornament (fotohanger).
Bij Target stores (een winkelketen in de VS en Canada) is ook de CD verkrijgbaar met een speciale DVD "The Making of Nol".
Helaas levert Target niet naar het buitenland. De DVD is wel afspeelbaar in Nederlandse DVD-spelers.
[28/02/07]  
Josh concert maandag 21 mei in Heineken Music Hall Amsterdam
Op maandag 21 mei is het zover, dan zal Josh Nederland weer aandoen voor een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam!
Verslagen zijn hier te lezen.

Maandag 21 mei 2007
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: 38,00, 45,00, 52,00 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere Free Record Shops, postkantoren, VVV's en GWK's, AUB Ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Verdere tourdata die nu bekend zijn:
18/05: Oslo (NO) tickets
19/05: Stockholm (ZW) tickets
22/05: Frankfurt am Main (D) tickets
02/06: Brussel (B) tickets

[09/01/07]    
Nieuwe releases

Na de release van "Awake" en de singles "Don't give up (you are loved)", "Solo por ti" van het gelijknamige album en de Kersttrack "I'll be home for Christmas", welke allemaal als digitale download te koop zijn, kunnen we weer drie nieuwe releases melden:

Als eerste heeft "Hallmark" een Valentijns-CD uitgebracht met daarop 8 tracks:
1. You're still you
2. Alejate
3. Broken vow (live)
4. When you say you love me
5. Per te
6. Mi morena (live)
7. With you (NIEUWE TRACK!)
8. My heart was home again (NIEUWE TRACK!)

Helaas is deze CD niet via het internet te bestellen, maar is alleen in Amerika verkrijgbaar in de "Gold Crown Hallmark Stores". Via ebay zijn wel exemplaren te kopen, maar hier is veelal wel een creditcard voor vereist. Mocht dat op die manier niet lukken, dan kun je via eacderooij@hetnet.nl te kennen geven dat je er graag een zou willen, en bij voldoende belangstelling kunnen we bekijken of we via contacten aan meerdere exemplaren kunnen komen. Reken daarbij wel op zeker 15 euro per exemplaar. (update: CD is uitverkocht, probeer ebay)
Meer info op het forum.
 
Op 15 januari as komt "February song" uit als nieuwe single. Vooralsnog alleen verkrijgbaar als digitale download, maar in de UK lijkt hij ook uit te gaan komen als echte, tastbare single.
De digitale download zal de album- en de radioversie bevatten.
Meer info op het forum.
 
afbeelding nog onbekend
Op de site van Warner nl staat te lezen dat op veler verzoek de oude hit "You raise me up" van het album "Closer" is toegevoegd als bonustrack aan het album "Awake". Geen nieuw materiaal dus, maar een andere versie van het album "Awake". Dit album moet in februari uitkomen. afbeelding nog onbekend
(waarschijnlijk de gewone cover van Awake) 
[09/01/07]    
Fanclub meer dan 300 leden
Het nieuwe jaar was nog geen twee dagen oud of het 300e lid van de fanclub kon geregistreerd worden. Momenteel komt er gemiddeld ruim n nieuw lid bij per dag! Als deze snelheid aanhoudt dan kunnen we Josh straks in mei of juni melden dat we 500 leden hebben en dat is toch al een mooi aantal voor een relatief klein land als Nederland, zeker aangezien Josh hier nog niet zo bekend is.