Op deze website kan je informatie vinden over mijn nieuwe pelgrimstocht over de Camino del Norte naar Santiago de Compostela, die ik van 10 juni 2009 tot eind juli 2009 ga lopen.

Na in 2007 de pelgrimstocht vanuit Nederland naar Santiago de Compostela gelopen te hebben, is het pelgrimsgevoel inmiddels weer zodanig gaan kriebelen, dat ik besloten heb weer een pelgrimsroute in Spanje te gaan lopen.
Nu een andere route, waarbij ik vanuit St. Jean-Pied-de-Port in Zuid Frankrijk vertrek, meteen de PyreneŽn oversteek om vervolgens vanuit Irun de hier beginnende Camino del Norte te starten.
Deze camino van bijna 900 km loopt grotendeels langs de grillige noordkust van Spanje, een behoorlijk heuvelachtige, maar ook landschappelijk fraaie pelgrimsroute. In tegenstelling tot de Camino Frances is dit een nog niet zo druk belopen camino. Ik hoop rond de feestdag van de heilige Jacobus op 25 juli 2009 in Santiago aan te komen.
Je kan hier informatie vinden over de route, die ik ga lopen. Tevens kan je hier doorlinken naar mijn weblog, die ik onderweg geregeld zal voorzien van foto's en belevenissen onderweg. Ook is er een link naar een webpagina, waarop het tot dat moment gelopen deel van de geplande route te zien is.
Tevens zijn hier foto's te zien van mijn in 2007 gemaakte pelgrimstocht vanuit Nederland.
Homepage Jan Zijdewind