Ticket

Wij hebben onze around-the-world tickets gekocht bij Tunafish. Na een korte speurtocht vonden we daar precies wat we zochten en voor een redelijke prijs.

 

Huis

Eerst hebben wij ons ingeschreven bij de Rots Vast groep in Delft maar de achterburen brengen uitkomst en gaan voor maximaal 1 jaar op ons huis passen.

 

Gezondheid

Wij hebben de volgende vaccinaties gehad:

 

DTP hadden we al.

 

Ook hebben we een medisch onderzoek laten doen om te kijken of we in ieder geval gezond op reis gaan.

 

EHBO Cursus

Vlak voor vertrek hebben wij nog een EHBO cursus voor de tropen gevolgd in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Dit is zeker een aanrader voorals als je, zoals wij, helemaal niets weet over wonden verzorgen, het herkennen van tropische ziektes, reanimeren en beademen.

 

Verzekeringen

Na het doorlezen van de kleine lettertjes hebben wij gekozen voor de Globetrotter verzekering van Elvia. Daarnaast hebben wij een vrijwillige arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten bij het GAK. De inboedel en opstal verzekering loopt gewoon door

 

Spullen aanschaffen

Nog nooit zijn wij zo vaak ik een outdoorwinkel geweest als het afgelopen half jaar. Goede ervaringen hebben wij met Perry Sport (voor de goedkope spullen), Bever (in de Globe) en de Zwerfkei in Woerden.