<< Terug <<
<< Back <<

 

Welkom op de site  "Lily of the Valley's"  van Jet en Saar.

 
 
 

Hoe zijn wij (zoals de liefhebbers zeggen)met het Witte Herder virus besmet geraakt????

Eigenlijk is het allemaal al 7 jaar geleden begonnen toen we een lang weekend de oppas hadden op Dopie, een vuilnisbakkie, en Snowy een Witte Herder. Wij zijn in één weekend op slag verliefd geworden op de Witte, niet alleen door haar geweldige karakter maar mede door haar schoonheid.
Tijd voor een hond was er bij ons toen nog niet, maar er werd besloten áls de tijd er zou komen dan kwam er zeker een Witte Herder.
Toen in 2000 hadden wij de tijd!!!! Na alles goed te hebben overwogen en al oppas te hebben geregeld voor de dagen dat ons hondje uit moest met een buur zijn wij ons gaan oriënteren. Wat is het verschil tussen langstock en stock etc.? Daarna de pupinfo gebeld waar op dat moment een nestje was. En ja hoor, in Toldijk, nog één hondje over!!! Toen wij daar eenmaal geweest waren, waren wij verkocht. Tien van die kleine ijsbeertjes, allemaal even lief en mooi. Nadat we iedere week even gingen kijken, knuffelen, en foto’s maken mocht Jet al na 7 weken mee naar huis. Wat waren wij trots, haar eerste hapje bij ons, eerste slaapje, alles werd vastgelegd op de foto.Lid geworden van de WHVN, het leek ons leuk om veel Witte bij elkaar te zien, dus op naar de Jongehondendag. Bij het ontvangst van ons keuringsverslag zei de keurmeester;” jammer dat ze zich niet liet betasten, anders hadden jullie bij de prijswinnaars gestaan. Maar nog een keer proberen hoor,  want het is echt een mooie hond “. Zo is het begonnen, daarna vele prijzen gewonnen en alleen uitmuntende beoordelingen. Wij zijn beretrots op onze Jet !!!!.
De plannen waren als Jet 6 zou zijn één keer een nestje te doen en één hondje houden, al snel hoorden wij dat dit veel te oud is voor een eerste nestje.
Wij  voldoen aan alle voorwaarden volgens het door de Witte Herder Vereniging Nederland opgestelde fokregelement . Jet  heeft haar eerste nestje in december 2002 geworpen.  De reu was op schoonheid, gezondheid en bovenal een goed en evenwichtig karakter uitgezocht.  De pupjes werden in de huiskamer grootgebracht, met voldoende  speelruimte binnen en buiten en in der mate gesocialiseerd dat er thuis een goede start kan plaatsvinden.  Ze zijn opgegroeid tot lieve mooie witte herders.