Ik ben Saskia Stark, en ben in de zomer van 2002 bij hondensportvereniging DOS terecht gekomen. Zelf had ik nog geen hond, althans niet 1 waar ik IPO mee kon trainen. Ik heb eerst een half jaar meegelopen op de club, en mocht ervaring opdoen met de IPO-2 mechel teef Roxy van het Catsmeer, en met de IPO-3 dober reu Pasja Argos van de Bielshoeve. Beide geweldige leermeesters!

Ondertussen was ik met 2 clubgenoten weer de schoolbanken in gegaan en hebben we alledrie ons Instructeurs-diploma AV gehaald bij het O&O.

In December kocht ik dan mijn eerste IPO-hond. Een wolfsgrauwe duitse herder teef van 7 maanden uit werklijnen. Afkomstig uit de kennel Shirroja's, geboren op 9 mei 2002. 11 maanden na aankoop haalden we ons VZH, een half jaar later het UV en weer later IPO-1. Door omstandigheden heb ik Vita uit de sport moeten halen. Bijna 3 jaar later heb ik Vita terug gegeven aan de fokster. Voor Vita de beste beslissing. Alleen jammer dat er vervolgens de raarste verhalen in de rondte gaan vanuit de fokster. Voor andere pupkopers van die kennel misschien een tip om je hond nooit terug te brengen naar haar als je niet wilt dat er zo onterecht over je geluld wordt.

In de tijd dat ik Vita nog had kwam Devil erbij, de hond die zijn naam eer aan doet! Weer een wolfsgrauwe duitse herder, maar dit keer een reu. Hij is afkomstig uit de kennel Von Djipy's Haus, geboren op 14 oktober 2005. Een zeer temperamentvolle reu, met een eeuwige drift om te werken. Een fanatieke speurder, een kanjer in het appél en zeer heftig in het manwerk. Na zijn IPO-1 moest ik Devil helaas uit de sport halen omdat hij rugproblemen bleek te hebben. Wat een teleurstelling! Devil is later geopereerd en we zijn nu langzaam aan weer begonnen met appél. We hopen dat al zijn klachten nu eindelijk eens van de baan zijn!

In diezelfde tijd ben ik samen gaan wonen met mijn vriend John vd Berg. Eigenaar van Duitse Herder Gebruikshondenkennel Vom Falorie. (www.vomfalorie.com) We runnen nu samen de kennel, en we zijn nu tevens een trainingscentrum. We leiden Duitse Herders op naar diverse doeleinden. Blindengeleidehonden, honden voor K9-centra (zoek- en bijtwerk) en voor de IPO-sport. Zelfs zijn we actief binnen de NBG/VDH met onze sporthonden. Ook probleemhonden, of honden die gesocialiseerd moeten worden zijn welkom in onze kennel.

Ik heb later een teefje erbij gekregen, Gussa. Zij was al een aantal maanden voor ik haar kreeg. En sinds kort heb ik er 2 puppen bij: de nestbroers Basco en Dwarf! Deze website, die al bestond voor ik een relatie met John kreeg, gaat over mn eigen sporthonden, de website van onze kennel/trainingscentrum gaat over alle honden!

 

 


Vita, Devil en Gambel:

 

 

 Top