16 jan 09, tijd voor een update! (meer info is te lezen op www.vomfalorie.com )

 

De laatste update is alweer erg lang geleden! Deviltje is al die tijd gewoon doorgegaan met zn boevenstreken. Ook de training is met ups en downs doorgegaan, zo nu en dan lag hij stil wegens de problemen met zijn achterpootje, maar we weten nu redelijk waar het vandaan komt, en kunnen daar nu dus iets aan doen. Speuren hebben we al vrij lang niet meer gedaan, zeg maar gerust: 3 maanden niet meer. Appel uiteraard nog wel, 1 van Devil zn favoriete bezigheden. Altijd 200 procent inzet, ook wanneer het wel 'ietsje minder mag'. Pakwerk hebben we de afgelopen 3 maanden ook weinig gedaan, maar pakken we rustig weer op. Hoewel je hier ook weer van rustig kan spreken, gezien Devil nog nooit van het woord Rustig gehoord heeft.

 

Devil is ook meegeweest naar Texel! Hij heeft zich geweldig vermaakt, en het leuke is dat hij zich weer precies gedroeg als toen we nog saampjes bij paps en mams woonden. Paps komt thuis van zn werk, en Devil grist meteen zijn tas uit zn handen om daar vol trots mee rond te gaan paraderen. Vervolgens volgt een inspectie van de tas, en met een beetje mazzel vindt je dan een broodtrommel. Met nog meer mazzel pak je die op zo'n manier uit de tas dat ie openvalt en met nog veel meer mazzel blijkt er nog wat in te zitten wat dan uiteraard weg is voor je met je ogen knippert. Devil loopt dan ondertussen alweer rond met een schoen in zijn bek, want het begroeten van paps moet altijd vol overtuiging.

Maar als de bazin even uit huis loopt dat stort het leven in elkaar! Dan blijf je achter, zo alleen...Zo eenzaam... Met dikke tranen lig je dan voor de deur te wachten of ze ooit nog terugkomt, en wachten duurt zooo lang.

 

 

Devil was laatst met John mee naar zijn werk, omdat Devil naar de dierenarts moest. Alles goed gegaan, zelfs nog een paar werknemers luid blaffend achterna gezeten, snachts John 4 of 5 keer wakker gemaakt, dus dat waren 2 leuke dagen. Maar Devil heeft zo zijn gewoontes als hij in een auto zit, en die moet je maar net weten... John had Devil nog even uitgelaten voordat hij naar huis ging, want dat is een lange trip. Devil had alles gedaan, dus dat is klaar. Maar goed, ze zijn nog niet lang onderweg of Devil begint te janken. Ook na het commando Stil bleef hij janken, dus dan is er wat mis zou je zeggen! John gestopt, en Devil uit de auto gehaald, misschien moet ie nog een keer piesen. Maar nee, Devil staat met zijn glimmende ogen te wachten op wat er vervolgens gaat gebeuren. Dus Devil maar weer in de auto, en door gereden richting huis. Wat bleek nou... op het moment dat Devil begon te janken reden ze op klinkers. En Devil jankt altijd als je op klinkers rijdt, omdat hij uit ervaring weet dat de kans dan groot is dat je stopt, en hem eruit haalt. (en stel je voor dat je dan mag werken!!!!) Dus Deviltje moest helemaal niet piesen, die was gewoon van mening dat hij eruit mocht. En hij kreeg nog gelijk ook... Wink

 

Als je op de volgende link klikt kom je uit op onze kennelpagina, waar foto's te zien zijn van Devil samen met zijn soortgenootjes op het weiland: foto's Devil en zijn maatjes

 

We hebben ook nog een foto van Deviltje en ik in de sneeuw, op onze club: Lekker wit he?! Is alweer een maandje geleden hoor.

 

 

19 aug: foto's Devil. klik hier.

 

09 aug: Devil: een knaller van een spiegelbeeld.

Jaa dat kan niet iedereen zeggen: Devil zn spiegelbeeld is echt een knaller! In de kamer van de hulphonden is een spiegel geplaatst van ca een metertje breed en 160 cm hoog ofzo. Devil zou Devil niet zijn als die dat niet anders interpreteert als een andere hond. Iedere andere hond die door de hulphonden kamer heen liep nam netjes de deur ernaast naar de volgende ruimte. Devil was van mening dat de spiegel een nieuwe deuropening was, en natuurlijk aan hem de eer om daar als eerste gebruik van te maken. En wel met een rotgang… Ik roep nog NEE!!! waarop Devil nog enigszins in de remmen gaat, maar toch al zo’n gang had dat ie met een noodgang met zn eigen spiegelbeeld in botsing komt. En die is hard! Nou is Devil gelukkig ook een hond die zn eigen stommiteiten al geaccepteerd heeft, dus even een sprongetje in de lucht, waarbij hij op de 1 of andere manier zn kont en staart uitschudt, en vervolgens rent ie met een rotgang door de echte deur naar binnen.

 

Blacky traint dag en nacht de spieren van zn achterhand door zo’n beetje de hele dag op zn achterpootjes tegen zn muurtje in de kennel te gaan staan. (vandaar die dikke kont) Tegen het muurtje staat ook zn waterbak, dit is de enige plaats waar die veilig staat tegen Blacky zn onstuimigheid. Die waterbak wordt een paar keer per dag gevuld van buiten de kennel af met de gieter. Uiteraard staat Blacky altijd op zo’n moment precies boven de waterbak met zn voorpootjes op het muurtje. Maar zodra dan het gekletter begint van het vallende water in zn waterbak trekt Blacky de meest idiote kop, net of hij denkt: “Sta ik nou te piesen, of…????” Je ziet hem denken hahaha!!

 

Basco had weer honger (of nog steeds??)

Basco heeft afgelopen week weer zn buikje volgegeten. Bench open gemaakt, buitendeur opengemaakt, naar de kennels gelopen en daar heeft hij een voerton open weten te krijgen. (handig die hulphonden die aan zelfbediening doen…) Vervolgens omgegooid, dat eet makkelijker, en toen aangevallen! Wij kwamen enige tijd later thuis, waarbij we Basco 2 keer zo dik als normaal aantroffen. Vorige keer dat hij hetzelfde had geflikt had ik hem nog laten braken, maar nu heb ik hem maar gelaten. Wat een rolmops! De 2 dagen erna heeft hij gepoept als een olifant. Maar volgens Basco had hij nog lang niet genoeg gehad…

 

05 juli: Devil geslaagd voor IPO-2 met 95-93-96=284 punten!

 

Een paar dagen terug deden wij IPO-2 examen in Den Helder, en zijn geslaagd met verdiende punten! In het appél had ik iets meer gehoopt, maar zoals de punten vertellen verliep het niet vlekkeloos maar toch heel netjes.  We zijn er trots op, en hopen op het ipo-3 examen net zulke mooie punten (of zelfs mooier) neer te zetten. We gaan voor de 3 keer honderd!! (hahahaha) John en Nicky deden VZH en slaagden dik met 55 punten. Meer over het examen is te lezen op onze website www.vomfalorie.com

 

23 juni: Basco heeft honger…

Jaaa je moet maar honger hebben als jonge hond zijnde… de baasjes zijn lekker naar de kermis en daar zit je dan… in je bench, moederziel alleen en met een verschrikkelijk rommelende maag. Voor je omgaat van de honger moet je toch proberen je eigen persoontje te redden, dus aan de slag. Bovenop de bench staat een plastic zak. Altijd spannend… dus die trekken we even aan gort. Het plastic is niet te eten, en de inhoud blijft op de bench liggen. Waardeloos! Totale energie verspilling! Even rustig aan, kijken welk voorwerp eten bevat, anders ben je voor nop bezig. Wat vinden we… een hondenborstel. Niet te vreten… Een verzorgingsmiddel voor honden, chemisch dus ranzig… Heej!!! Vissnacks speciaal voor de hond! Nooit gekregen van de baas, maar het ligt op de bench dus is het voor mij bedoeld… smullen!!! De hele zak aan gort getrokken en daar komen ze, lekker hoor! En niet zo’n klein beetje ook. Was een aardige portie. Baasjes komen thuis, meteen grote ogen: “wat heb jij nou!!!” En dan die opmerking erachteraan… “nou jij hoeft ook geen eten meer vanavond.” Hallo!!! Dit is al de tweede opmerking in 3 dagen over geen eten krijgen. Hiervoor had ik een doosje met schapenvet gevonden, dat staat er toch niet voor niets? Als we het van de baas niet krijgen, dan pakken we het toch zelf? Volgens de baas had ik ‘mazzel’ dat ik niet de kans had gekregen om een flink aantal blokjes op te eten, snap niet waar dat op slaat hoor. Het was eten en het was lekker. Gelukkig lijdt het baasje soms aan hetzelfde probleem als broer Blacky, oftewel: dementie. Want s’avonds kreeg ik in beide gevallen gewoon mn eten hoor… ;-)

 

Autorijden: Basco is het nog niet vergeten, in de GMC wordt je misselijk! Dit werdt weer het eerste ritje sinds hij terug was. Hij hobbelt mee het erf af, en ineens zie je hem denken: “Onee, vergeet het maar!” En dus vol in de ankers. Niet in die auto! Maar helaas, ondanks dat hij 2 maandjes ouder is geworden, stelt hij nog steeds niet zoveel voor, dus hij werdt zo de auto ingetild. Zn oren hingen ‘half-stok’ en je zag hem bijna groen worden. Alleen de gedachte al! Maar gelukkig… geen misselijkheid dit keer! De tweede keer dat hij de auto in moest, ging hij al iets beter mee. Wie weet begint hij onze auto ooit nog eens leuk te vinden!

 

Devil geeft een showtje: net als mijn eerste hond Vita, is Devil de sigaar als het gaat om uitproberen van kunstjes of nieuwe methodes. Nu gaat het om oefeningen die hulphonden ook leren, zoals de deur dichtdoen, keukenlades sluiten, spullen aangeven, spullen op een andere plaats neerleggen, rits van een jas open en dicht doen, pet af, jas uitdoen, en straks komen er nog dingen bij als deuren openen, keukenlades openen, lichtknoppen bedienen etc. Maar dat kan hij nog niet. Die eerste serie kan hij dus wel. De deur dichtdoen hebben we thuis nog maar op 1 deur geoefend en iedereen die Devil kent weet dat dit ongetwijfeld ook op Devil zijn manier wordt uitgevoerd. Je hebt dus meteen een draaideur. Het is maar goed dat de buren niet aan ons huis wonen, want het gééft toch een klapper! Het uitdoen van een jas is ook zoiets, heel lief pakt hij mn mouw vast om vervolgens op het commando Trekken als een idioot die mouw uit te trekken, waardoor mn jas verdacht begint te kraken.

We hadden het hierover op de club in Den Helder, en uiteraard moest Devil even een showtje geven. Nou lekker showmodel heb je dan! Knettergek, en ontzettend ongeduldig. De deur dichtdoen had flink wat aanwijzingen nodig, en dan was het ook nog een deur die niet dicht kon kláppen, maar zachtjes dichtging. Geen lol aan dus, aldus Devil. De rits ging goed, vest uit ook, pet had ik niet. John wel, dus pet af bij John! Deed ie heel netjes! Veter losmaken deed ie ook nog, maar echt zo van “sjonge jonge, heb je niks beters voor me?!” En het grappige is dat je er zelf met je neus bovenop staat om aanwijzingen te geven, en elke keer als Devil de veter had losgetrokken dan staart ie je meteen recht in je ogen op maar enkele centimeters afstand, alsof je het lef niet moet hebben om commentaar te geven en maar beter zn beloning kan geven... Tssss... Daarna was het showtje afgelopen en ging Devil buiten naar een stok zoeken.  

Trouwens: op onze kennelwebsite staan foto's van Devil tijdens het werk. Zie fotopagina training 8 juni, of via de nieuwspagina - nieuws 16 juni.

 

 

18 juni 08: Blacky en Basco weten van aanpakken…

Jaja Basco is weer terug! Hij is 2 maandjes in een gastgezin geweest, en sinds gister is hij weer terug bij ons! Hij heeft vanacht binnen geslapen en vanochtend mocht Blacky ook binnen. De broertjes bij elkaar. De Boefjes is misschien een betere benaming. De mannen zijn nu bijna 8 maandjes oud, en volop aan het genieten van het leven. (Lees: kattenkwaad uithalen) De mannen zagen het meteen als kans om even lekker uit de plaat te gaan samen. Helaas streng verboden in huis! Basco stopt nog wel met klieren als je wat zegt, maar Blacky is soms spontaan doof. Ik heb hem snel duidelijk gemaakt dat het verstandiger is om er toch gehoor aan te geven, anders krijgt ie met de gevolgen te maken. Dat was duidelijk…

Maar behalve spontane doofheid, blijkt Blacky ook een érnstig probleem met zijn lange termijn geheugen te hebben. Na ca 30 seconden (als ie dat al haalde) speelde de dementie blijkbaar zn parten en verviel de ‘arme Blacky’ weer in het gedrag wat door de bazin als ongewenst bestempeld was. Na ca 4 keer was het echt wel duidelijk dat Básco wel degelijk over een lang termijn geheugen beschikt, dus die was nooit de aanstichter van de relletjes. Op een gegeven moment hoefde ik niet eens meer op te kijken wie er aan het rellen was, maar hoefde ik alleen nog maar BLACKY!!! te roepen.

Nou ja, gelukkig blijkt herhaling toch effect te hebben op zn geheugen-probleempje, dus uiteindelijk liet ie Basco met rust.

Maar ja… verveling is ook een serieus probleem in Blacky zn hersenpannetje, dus daar moest blijkbaar nodig iets aan gedaan worden. Wat is er dan beter dan de baas een handje helpen bij het inpakken van de verhuisdozen??!! De manier waarop Basco hielp was tot daar aan toe, die leek soms verdacht veel op Pinokkio, maar liet alles heel en uiteindelijk ging hij er maar bij liggen. Wat is er heerlijker dan toekijken terwijl iemand aan het werk is…

Blacky is toch van iets andere aard, die helpt het liefst een tandje mee. Op sommige dozen zit nog een rand tape, wat er af moet, dus dat trek ik er dan af. Blacky kijkt toe, gaat vervolgens over in een enorme aanval, trekt het laatste stuk tape eraf en gaat er als een haas vandoor. Schijnheil… Maar het kan erger…

De tape was eraf, en het vrouwtje is druk bezig met inpakken, dus het is tijd om alles uit te spoken wat god verboden heeft. Ofwel het vrouwtje dus…

Ineens een aanval van Blacky op het vuilnisemmertje waar een zakje koffieprut in lag. Zo snel als hij de aanval maakte, zo snel ging hij er ook vandoor om maar niet ‘op te vallen’. Bijna gelukt, het enige wat hem verraadde was de enorme klapper tegen de vuilnisemmer aan, gevolgd door roffelde pootjes die harder wegrenden dan hij zelf bij kon houden, om niet te vergeten het zwarte spoor van koffieprut wat er achter bleef. Zucht…

Later tijdens het wegzetten van de verhuisdozen hobbelt Blacky alvast vooruit de gang in, om vervolgens als afgeschoten weer de gang uit te stormen de woonkamer in. En ja hoor… het is weer gelukt… hij heeft weer een vaatdoekje uit de was weten te plukken. Zn favoriete voorwerp om te stelen. Knaloranje, dus absoluut onopvallend. Steekt helemaal niet af tegen zijn zwart-bruine vacht…

Basco ziet het allemaal met verwondering aan. Hoewel Basco de training hulphond in gaat, is Blacky zn variant op de hulphond training niet helemaal het perfecte voorbeeld.

Na een uurtje of 3 was ik er wel klaar mee, en roep Blacky om naar buiten te gaan. Zn spontane doofheid was blijkbaar weer over, want hij geeft direct gehoor aan het roepen van zijn naam, waarbij hij zo hard het hoekje van de keuken om vliegt naar de deur dat de waterbak uiteraard omver gelopen wordt. Maar Blacky was buiten…

 

Dat doet me weer denken aan Deviltje afgelopen week, die door ervaring al heeft geleerd dat het niet verstandig is om een puinhoop van het huis te maken. Die ging afgelopen week uit zn plaatje omdat er iets gezegd werdt, dus die komt op de bank afscheuren en maakt de bekende Devil-draai waarbij zn staart een zwieper opzij maakt, uiteraard over het kleine tafeltje heen. En net terwijl zn staart bijna stil hangt tikt ie tegen een glas aan. Devil staat direct als een blok beton stil, en luistert… geen geluid van brekend glas. Hij kijkt mij aan, en trekt een ieniemienie snuit. Als ik daarop in de lach schiet weet ie dat de kust ‘veilig’ is, en springt weer recht vooruit om door te gaan met zn gekkigheidje. Mafketel.

 

 

 

 

23 mei 08: Tractorpulling op het speurveld

 

Vandaag met Devil weer gespeurd (gister ook, etc) maar dat kan blijkbaar nooit normaal. Het is zo'n beetje vergelijkbaar met de hobby van mn vader: tractorpulling, met die echte specials. Oftewel: één brok geweld, en vol gas de baan over. Als mn vader op de baan staat, klaar voor vertrek dan hoor je die trekker op gang komen, tot hij uiteindelijk bijna met een explosie van start gaat, waarbij mensen hun oren dichthouden en vol verwondering staan te kijken naar dat enorme geweld wat daar even over de baan vliegt, en je het idee geeft dat die sleepwagen dr achter een lachertje is voor deze krachtige machine. Als je dit dan vergelijkt met Devil: we staan klaar om te beginnen, en je ziet de adrenaline zowat uit zn oren stijgen. Zn spieren spannen zich elke seconde meer en meer, zn ogen zijn net vuurballetjes, en als je alleen al ssss zegt van zoek, dan ontploft hij; gaat met zoveel mogelijk kracht het veld over, en hoe ik ook mn best doe om die turbo's van Devil in bedwang te houden, hij geeft me eerder het idee dat ik een lastig muskietje ben wat hem onophoudelijk volgt. Maar hoe ga ik dit aanpakken? Volgens mij is dat net zoiets als vragen hoe je een Special omturnt in het oude trekkertje van opa...

 

Devil en Phloris hadden gister de waterbakken in de kennel leeggedronken, dus die werden weer gevuld. Devil en Phloris zitten naast elkaar in de kennel. Dus ik sta netjes die waterbak van Phloris te vullen, en ondertussen kijk ik naar Devil wat die aan het doen is. Nou wat een snuit kan die hond trekken! Hij vondt blijkbaar dat zijn waterbak als eerste gevuld moest worden. (Devil vindt dat hij de belangrijkste hond is in de kennel, en dat hij altijd als eerste recht heeft op alles, de rest mag barsten wat hem betreft.) Hij trekt dus zo'n snuit, en kijkt vervolgens heel demonstratief in zn eigen bak, en toen weer naar die van Phloris. Zet een stap achteruit, en staat me weer aan te kijken zo van 'wat flik jij nou???'. Typisch Devil...

 

Blacky: een blok aan je been.

Woensdag avond was Blacky lekker mee geweest naar de club, en heeft daar heerlijk gespeeld met het balletje. Heeft ook bijna mn vingers eraf gesteld, toen hij de bal verloor op het moment dat hij van het touwtje naar de bal wilde overpakken. Maar goed... Eenmaal thuis moest hij natuurlijk mee de auto uit, zn kenneltje in. Normaal zit Blacky altijd bovenin de auto, en dan moet hij over mn schouder hangen zodat hij veilig op de grond kan worden gezet. Ik denk dat hij nu dezelfde gedachte had, alleen het verschil was dat hij nu onderin zat en dus gewoon de auto uit had kunnen springen. In plaats daarvan slaat hij zn pootjes om mn been en springt op die manier de auto uit. Blijft vervolgens als een blok aan mn been hangen. Toen heb ik het spelletje maar meegespeeld, en hem geholpen op de grond te komen. Oftewel even achter zn schouder steunen waarop hij altijd zn achterpootjes laat hangen waardoor hij met zn voetjes de grond gaat raken. Zn voetjes raakte (uiteraard direct) de grond, en Blacky huppelde mee alsof er helemaal niets grappigs gebeurd was.

 

14 mei 08: Training: pakwerk

 

We zijn nu een paar weken weer lekker aan het pakwerker met Devil. Steeds een stapje erbij. Het vordert heel goed, en we zijn dik tevreden met hetgeen hij laat zien. We willen echter perfectie, dus hebben onze handen vol aan hem. Devil is niet altijd de makkelijkste, hij is nogal verwend, en wil zn eigen zinnetje doordraven. We waren begonnen met het aanblaffen in het verstek, wat er nogal ‘eng’ uitzag, in die zin dat hij over een scherpte werkte die we niet graag zien. Dat bleek, dat uitte zich in een niet-zo-nette manier door de pakwerker over de mouw heen te bijten naar de schouder toe. Net een piranha. Hij is direct het veld af gegaan, en mocht over zn actie nadenken in de hondenkar. Dat heeft hij duidelijk gedaan, want sindsdien is het stukje scherpte eraf, en blijft hij nu vrij van de pakwerker! (De time-out is een uitstekende oplossing voor zijn foutieve gedrag, want van correcties wordt hij vreselijk stug en koppig, en leert daar ook niet van. Buiten dat is de time-out een heerlijke manier van corrigeren omdat je totaal niet boos hoeft te worden.)

Met het revieren van de verstekken ontwikkelde hij meteen de gewoonte om het 4e verstek abnormaal ruim te nemen, zo erg dat hij gewoon in het 6e verstek kon gluren. Ook hier heeft hij dus op een gegeven moment een time-out gekregen en het veld af gehaald. Resultaat: perfect! Strak revieren en goed in de hand.

Het volgwerk vanachter het verstek naar de vluchtpositie gaat heel netjes al vindt Devil dat hij best op zijn manier mee mag lopen. Helaas… Wel grappig want soms zie je hem denken: “Doe toch niet zo moeilijk!!!”. Maar dat doe ik wel; hij MOET netjes volgen, en niet zoals je meestal ziet: al duwend en lelijk volgend naar de vluchtpositie.

Het bijtwerk is perfect, dat hoor je iedere pakwerker zeggen. Gister beet hij weer eens door de mouw heen. Lossen mag wat sneller, dat gaat nog in 2 fases. De bewaking is uitermate strak en stil. Zijtransport is vervelend, hij kan zoooo netjes lopen met zijtransport, maar ontwikkeld de vervelende gewoonte om half voor de pakwerker te gaan lopen en te duwen. Hij kijkt nog wel netjes maar het loopt verrot voor de pakwerker, en ik vindt het zelf ook niet prettig. Waarschijnlijk lossen we dit ook op met een time-out. Het rugtransport hebben we nu 3 keer geoefend. De eerste keer was het beste… De tweede keer ging hij mij aankijken, en de derde keer ging hij voordringen. Nou ja… even de positie duidelijk maken en dan komt dat wel goed. Het afstandje is ook altijd weer eng en spectaculair tegelijk. De afwerking is netjes (behalve het zijtransport) en als hij daarna de mouw mag hebben dan wil hij hem ook graag houden! Met pijn in zn hart wordt de mouw gelost aan de rand van het veld, en met een spijtige blik achterom moet hij dan toekijken hoe de mouw wordt opgehaald en verdwijnt. Zn leven is zwaar…

 

8 mei 08: Devil mee naar Texel

 

Afgelopen weekeind was Devil mee toen ik een dagje naar mn ouders ging op Texel. Opzich geen punt, maar 1 ding is zooo irritant van Devil: als hij een trap ziet begint hij te gillen en wil hij zo snel mogelijk naar boven of beneden. Nou bij de boot naar Texel barst het van de trappen. Loslaten durf ik hem niet, want stel dat hij een noodsprong maakt, of iemand anders ondersteboven loopt. Zo lomp is hij wel! Later heb ik mooi de lift genomen, dan maar via het fietsendek. Maare... evengoed moet hij dit toch echt ene afleren, wat een malloot!

Eenmaal op Texel zijn we eerst naar 'mn cluppie' gegaan, en heb daar lekker appél gelopen met Devil. Toen naar mn ouders, waar hij even 2 kussens van de hondjes heeft gesloopt en er uiteindelijk met een regenlaars ervandoor ging. Hoezo nadrukkelijk aanwezig! Daarbij moest de oude Rakker het uiteraard ook ontgelden, toen Devil wilden laten merken hoe blij hij was hem weer te zien. Arme Rakker van 2 kg zwaar was daar iets minder blij mee. Wel lekker dat dit dagje Texel heerlijk vermoeiend bleek te zijn voor Devil, zodat we s'avonds geen kind meer aan hem hadden. Rust...

 

De trainingen gaan lekker. Speuren is en blijft een vervelend puntje van hem, zn drift ligt veel te hoog, en hij heeft de vervelende gewoonte om zichzelf zo nu en dan even nadrukkelijk te moeten overtuigen op het spoor. Weliswaar laat hij zien dat hij een uitstekende neus heeft, en een fantastisch doorzettingsvermogen, hoe lang of moeilijk het spoor ook is. Het appél gaat super, en het pakwerk ook. Lekker opbouwende heen, en hopen dat hij eind juni helemaal klaar is voor zn ipo-2.

 

Aanpassing website: Blacky toegevoegd  

 

11 april 08: Devilstreken: Redder in Nood!

 

Vorige keer helemaal vergeten te vertellen, maar Devil is de held van 2008! Zijn kennel staat in de schuur, samen met de kennels van nog een paar andere honden. Naast Devil zit Balou, zijn vriendinnetje! Alles uitgelaten en gevoerd s’ochtends, dus tijd voor mij om zelf een happie te gaan eten. Op een gegeven moment begint Devil te loeien en te blaffen. Hij heeft echt zn eigen geluid, dus zeker weten dat het Devil was die zat te brullen. Ik mn kop buiten de deur gestoken en naar Devil een brul gegeven dat hij stil moet zijn. Hij zit namelijk wel vaker te loeien omdat hij naar binnen wil. (mn verwende kereltje…) Maar… hij blijft door gaan. Nog een brul gegeven richting de schuur en weer geen reactie! Hij blijft brullen en blaffen. Dus ik op hoge poten naar de schuur om hem te vertellen dat ie toch echt zn koppie moet houden, want dit kunnen we niet hebben met de buren. Kom ik binnen, zie ik dat Balou zichzelf heeft opgehangen aan de bench!! Die hing in een rare positie met dr ketting aan een haakje, bovenaan de bench. En zo groot is Balou niet, dus die hing daar helemaal niet prettig! En wat zat die rotketting strak zeg, niet normaal. Net toen ik besloot een betonschaar te pakken, schoot de ketting los. Pfew!!! Arme Baloutje, maar die herstelt altijd snel van de schrik dus geen problemen verder.

Enne…. Deviltje was tevreden, want hij was nu stil. Zn grote kwispelstaart zei genoeg…

 

Te water: Tja… als Devil een mens was geweest, dan was hij mn broer Bert geweest, die ooit op school een beker kreeg: brokkenpiloot van de eeuw… Mijn broer had altijd pech, altijd van die lullige ongelukjes, nou Devil precies hetzelfde! Natuurlijk al altijd pech met zn gestel, maar ook in het dagelijks leven! Zo kan Devil totaal niet zwemmen. Dikwijls geprobeerd, maar hij zinkt als een baksteen. Nu hadden we laatst gespeurd, en vervolgens zijn we nog even verder gelopen naar een leuk veldje. Was vroeger een trein-stationnetje, met een leuk grasveld erachter, en daarachter weer een brede sloot. Nadat we een paar zoekspelletjes hadden gedaan met de bal, had Devil dorst. Nou, even op zoek naar een plaats aan de kant waar Devil kon staan en makkelijk kon drinken uit de sloot. Plaats gevonden, maar Devil zou Devil niet zijn als hij niet zelf moet uitproberen of hij 20 cm verderop ook nog kan staan. Maar ook hier speelt evenwicht een rol en Plons!!!! Zo voorover in de sloot gekieperd, hahaha! Arme stakker, sta ik hem nog uit te lachen ook. Ondertussen snel aan zn tuig uit de sloot getild, want de paniek zou snel toeslaan. Zo werdt de 'Redder in Nood' ineens de "Geredde in Nood'. Vreemd genoeg was de dorst ineens spontaan over…

 

Bij deze nog even de felicitaties aan mn broer Ben, die vandaag jarig is! Van harte!!!

 

Voor foto's van Devil en de andere honden moet je even naar onze kennelsite: www.vomfalorie.com en dan Nieuws. (Binnenkort staan ze gewoon bij foto's)

Enne... laat op deze site, of op de kennelsite, gerust een berichtje achter! Ik ben best benieuwd wie er zoal op onze sites komt snuffelen!

 

08 april 08: Pakwerkfoto's toegevoegd. Zie foto/film pagina.

 

05 april 08: Tijd voor een Devil-update!

Deviltje mag weer lekker meedoen in de training. Nu ook weer pakwerk! Gaat echt super, het bijten zelf is nog steeds buitengewoon goed, dus we kunnen ons goed richten op alles eromheen. Appél is ook gewoon fantastisch, en het speuren komt ook weer terug. Nog wat druk, maar veel drive op het spoor, en dat vindt ik het belangrijkst op dit moment. Het nette werken komt straks weer. Hieronder een stukje 'Devil-streken' wat ik had opgestuurd in een email naar mams, maar net zo leuk om te vermelden op de site van 'Deffie':

"Deviltje blijft een vogel hoor, laatst ook weer: komt ie op me af rennen vanuit de tuin en in de laatste meter springt ie een stukje omhoog met 4 poten tegelijk en dan schudt ie zn kont uit... Whahahahaha!!! T is echt geen gezicht! En hij heeft nu een plateautje in zn kennel, alle honden moeten op een plateau zitten tijdens het voeren, maar Devil heeft wat weinig geduld natuurlijk. (Alsof dat wat nieuws is...) Maar goed... die dwaas ligt dus op zn plaatje, met zn pootje over de rand, en zn kop op zn pootjes. Maar er bestaat natuurlijk zoiets als evenwicht... Hihi, hij viel zo voorover plat op zn bakkes hahahaha! En dan die kop van die hond, echt zo van GRRRRR&$(@)(#^$*$.
Oow en dan met het vangen van een brokje... Ik gooi wel eens een brokje naar hem toe, en hij kan héél goed vangen. Meestal... Soms komt dat brokje in zn kap terecht, en dan doet Dev zn kop omlaag, maar uiteraard blijft dan net dat brokje onder zn kin steken. Nou dan krijg je weer van die meest idiote bewegingen...  En dan die ogen... het brokje was er net toch echt hoor... 
En hij is nu ook heel goed in het dichtdoen van een deur en van de keukenlaatjes/kastjes... Maak alleen niet de vergissing om je vingers er per ongeluk tussen te steken, want dan zijn ze geamputeerd! Niet normaal joh!"

De kap waar Devil mee liep is nu vervangen door een muilkorf. Vervelend voor hem, maar beter dan eeuwig de kap om houden. Het was met appél te merken dat hij ging reageren op zn omgeving, dat komt natuurlijk omdat hij met een kap om alles mist wat er naast hem gebeurd. Dus nu werdt hij sneller afgeleidt. Vandaar: een muilkorf om, en hij begint duidelijk weer minder te reageren op zn omgeving tijdens het appél.
Vanaf nu weer regelmatig updates over "Devil-streken".

 

17 feb 08 hebben wij onverwachts afscheid moeten nemen van onze kleine Dwarf.

 

De pup kreeg last van verlammingsverschijnselen en toonde pijn in zijn rug. Om verder leed te besparen hebben wij besloten om hem in te laten slapen. Weer een gemis voor onze kennel. Dwarf was een heel pittig ding, en zou mijn nieuwe sporthondje worden. Dwarf was een hondje met 2 uitersten, aan de ene kant was hij zo link als een dolle pitbull en aan de andere kant was het echt een schoothondje. Diverse keren heb ik hem verteld dat hij beter een chihuahua had kunnen worden, omdat hij de hele dag opgetild wilde worden. Hij kon heerlijk liggen slapen op schoot, maar eenmaal wakker dan stond er ook echt een hondje. Vinnig, alert en overal als eerste bij. Ik mis het kleine ding ontzettend, en zou zo graag zn bijdehandte koppie uit de puppenren zien verschijnen, gevolgd door een echte Dwarf-blaf om duidelijk te maken dat hij aandacht wilde hebben.

Doei boefie...

 

22 jan 08: Basco ontmoet Devil…

Vandaag zijn Basco en Devil voor het eerst los bij elkaar geweest. Vorige week kon dat nog niet, omdat Devil toen nog met een ‘lampenkap’ omliep, maar die kan nu onder toezicht wel even af. Basco vondt Devil maar raar afgelopen week. ‘Niet honds’, net een buitenaards wezen wat ook nog eens chagrijnig was. De ontmoeting (in huis) verliep erg netjes. Aanvankelijk wat spannend, omdat Devil nogal macho was. Grommen, haren en staart overeind, en erg stram. Maar na een halve minuut ging dat over in spel, en werden ze dikke maatjes! Totdat… Devil een lap had gevonden waar ze mee mochten spelen. Basco komt vol enthousiasme meespelen en hapt vol in het doekje. Gaat ook met al zn puppy-power trekken aan het lapje. Maar Devil, zo lomp als hij kan zijn, doet hetzelfde. Afijn, daar ging mn pup, die vast het idee kreeg dat zn gebitje eruit zou vliegen, want na enkele seconden liet hij los en besloot dat spelen met Devil niet echt leuk is. Maar Devil vondt het een leuk spelletje en begon Basco uit te dagen, lap nog steeds in zn bek. Basco gaat er voorzichtig op in, en net op het moment dat hij echt weer mee wil spelen maakt Devil een grote sprong voorwaarts gevolgd door een spelboog en een hele harde ‘Wraf!!!’.

Afijn, de zin om met Devil en zn lapje te spelen was toen wel over. Evengoed dikke maatjes, maar dan zonder lapje!

 

Basco heeft ondertussen geleerd dat de click aangeeft dat er een beloning komt. Ik ben eens gaan kijken hoe snel zo’n kleintje een trucje doorheeft. Dus een kleedje neergelegd, en telkens geclickt als hij bij het kleedje kwam, en zo verder. Nou, binnen 5 minuten crosste er continu een pup het kleedje op! Datzelfde met zn toekomstige bench gedaan, ook dat had ie snel door.

Vandaag de ‘af’ geprobeerd, en bijzonder succesvol!

 

 

26 dec: Nieuwe pup! Basco v Eilands Polder!

 

Onverwachts een nieuwe sporthond erbij, een pup van 7 weken, genaamd Basco! Basco komt uit een nestje van 9 reuen! John heeft een broertje van Basco meegenomen, genaamd Baldo. De vader van 'de mannen' is Falco van Jerolinshof, en de moeder is Dusty off the 7 Bridges Road. Meer info over Basco vindt je op zijn pagina: Basco.

(onderstaande foto is op ware grootte... Mr. Green )

 

 

16 dec: we gaan weer starten!

 

Vandaag is Devil voor het eerst sinds de operatie weer een beetje aan het werk geweest! We hebben alleen een beetje gevolgd, en het blok laten vasthouden en lossen. Hij vondt het prachtig, en had nog veel langer door willen gaan, maar voor voorlopig is dit genoeg per training!

 

26 nov: Geslaagd voor IPO-2 met Jane fan dhé Nijhe: Jane-acties zijn dure grapjes. Wink

 

Afgelopen weekend deden Jane en ik IPO-2 examen bij HSC De Volharding in Amersfoort. De keurmeester was Henk Gerards.

Het speuren ging niet geheel als verwacht, Jane zat niet echt lekker op het spoor. Later bleken praktisch alle honden hier last van te hebben, en was de enige verklaring dat er vorst aan de grond was wat onze maatjes nog niet gewend zijn. De kou in de neus bezorgde bijna iedere geleider dure punten door het overlopen van een voorwerp. Ook Jane! Wij hielden 80 puntjes over. Opzich viel daar mee te leven, maar het zou fijn zijn als de keurmeester op 1 lijn zou keuren. Als je andere met grotere problemen en een voorwerp missen met veel meer punten het veld af ziet gaan, dan wordt je gewoon ‘pissed off’ op de keurmeester, en heb je het meteen helemaal gehad met zo’n vent.

 

Het appél ging heel lekker, Jane was vrolijk en lekker aan het werk! 3 pasjes extra bij de sta-oefening, en dan een Jane-actie: met apporteren over de haag terugkomen over de schutting! Jane pakt het blok altijd rechtsom, dus ik gooide het blok iets naar links. Het blok komt precies waar ik hem hebben wil, maar rolt dan anderhalve meter naar rechts. Het blok ligt dus recht voor de haag, maar dat is juist net wat voor Jane niet de bedoeling is! En inderdaad… keurig heen, pakt het blok op en keurig via de schutting terug!

Vooruit als een speer, 2 commando’s voor de af, vergat even wat ‘zit’ betekent bij het ophalen en we hielden opnieuw 80 puntjes over.

 

Pakwerk was super! Overtuigend blaffen, goed bijten, rugtransport heel mooi, en dan zijtransport… a la KNPV! Heel jammer! Afstandje… missertje tussen de pakwerker en Jane, dus ze miste de mouw. (gebeurde ook bij de hond ervoor) Komt vol terug, en lost correct. Bij de bewaking even omkijken op het moment van inlopen, en dan weer het zijtransport… a la KNPV… Verklaring? Geen idee! Resultaat…. 82 puntjes. Een teleurstellend examen dus.

 

Dus 80-80-82 geeft een totaal van 242.

Jammer dat het seizoen afgelopen is, anders deden we het examen gewoon over!

25 okt: Devil geopereerd aan zijn rug: Cauda Equina Syndroom

Devil is 15 oktober (de dag na zijn 2e verjaardag) geopereerd aan zijn rug. Een tussenwervelschijf zat niet lekker en stond op springen. De operatie is geslaagd, en Devil is nu aan het herstellen, wat heel erg goed gaat!

Binnenkort een uitgebreide update van de website. Ondertussen is er veel nieuws te lezen op: www.vomfalorie.com

10 aug: training Devil

Devil komt weer een beetje terug in het appel zoals ik van hem gewend was! Het volgwerk is bijna weer als vanouds, en de wendingen zijn weer super strak. Hij loopt echt heerlijk. De oefeningen zijn soms razendsnel en soms traag, ligt eraan hoe soepel zijn rug die dag is. Dat laat ik dus ook aan Devil zelf over, hij doet tenslotte super zijn best! Met speuren is hij wat rommelig geworden, das wel jammer, maar met wat regelmatigere training zal hij dat wel weer oppakken. Niet noodzakelijk in zijn geval natuurlijk, maar wel mooi!

Binnenkort weer nieuwe foto's van Devil!

3 juli: ups en downs met Devil, een nieuw trainingsmaatje, een familie-bijeenkomst en geslaagde examendagen!

Niet alleen heeft Devil een maagbloeding gehad, hij heeft er nu ook nog eens een maagzweer overheen. Ik snap niet wat die hond verkeerd heeft gedaan om dit allemaal over hem heen te krijgen. Ik vindt hem trouwens wel een bikkel, ondanks alles blijft hij vrolijk en blijft hij aantonen dat hij aan het werk wil. Respect...

Sinds kort heb ik er een nieuw trainingsmaatje bij, Gambel heet ze! Ze is 10 maandjes jong, wolfsgrauw, en superrrr hyper! Ze is van John vd Berg, maar ik train met haar. Ze is asociaal druk, en heeft een concentratie-vermogen van een oorwurm. Een echte uitdaging dus.

Tevens doe ik een poging om VZH op een andere herder te zetten, maar nogmaals... dat is een poging en misschien blijft het daarbij haha! Ze is wel super lief, maar een beetje buitdrift zou handig zijn, dan zou ik zelfs nog kunnen nadenken over ipo-1. ;-)

Afgelopen weekend deden 2 zussen van Devil examen op Kgp Phoenix, beide geslaagd met super punten! Ook kwam er nog een nestbroer op bezoek, wat later hele leuke familie-foto's opleverden. Deze foto's plaats ik zo snel mogelijk!

De dag daarvoor deed John ipo-1 examen met Jane fan dhé Nijhe en is geslaagd! Jane heeft super werk laten zien, en wij zijn enorm trots op haar!

27 juni: Devil knapt weer wat op

Devil is gelukkig weer een stuk opgeknapt, hij heeft vanochtend eten gehad (een kwart van het normale) en dat is er gelukkig in gebleven. Hij is nog wel wat snel moe, maar krijgt toch alweer zn streken terug! Hij heeft ook alweer wat rondgehuppeld buiten, ook dat ging goed!

25 juni: Devil doodziek (van de metacam)

Devil is sinds gister heel erg ziek. Hij is heel lusteloos, eet niet, braakt continu gal en is aan de diarree. Nou ja... diarree.. het is alleen bloed wat er uit komt. Dus we zijn allang naar de DA geweest natuurlijk, en die deed het enigszins af met 'dit komt wel vaker voor'. Hij heeft Devil een prik gegeven, en het advies om hem 2 dagen geen eten te geven. Wel veel drinken. Ik had zelf een groot vermoeden waar Devil ziek van was geworden, en dat klopt dus. Want sinds Devil aan de Metacam zit, is hij wat slomer geworden, en dan sinds gister heel erg plus dat hij echt ziek werdt. (uiteraard net op het moment dat ik niet thuis was) Na even zoeken op google kwam ik dus de bijwerkingen van Metacam tegen: (zie blz 2) http://www.emea.europa.eu/vetdocs/PDFs/EPAR/metacam/032397nl1.pdf

Devil heeft exact diezelfde verschijnselen! Arm beest, hij is echt heel ziek. Geef je hem medicijnen zodat hij zich beter voelt, wordt hij er onwijs ziek van, wat een gelul zeg. Die troep krijgt hij dus nooit meer! Nu goed in de gaten houden wat er gebeurt, want zodra hij te sloom wordt (en niet meer gaat drinken) moet hij aan het infuus. Laten we hopen dat het niet zover komt.

17 juni: einde sport-carriere van Devil

Nav de uitslag van Utrecht heb ik Devil uit de sport moeten halen. Een hele zware teleurstelling om zo'n topper stil te moeten zetten. De plannen voor dit jaar waren IPO-2 en 3 te halen, wat zeker zou zijn gelukt, maar helaas houdt voor Devil het verhaal op bij IPO1.

Ik weet effe niet wat ik verder moet neerzetten, maar geloof me dat de teleurstelling groot was. Echt heel groot. Devil is een kanjer van een hond, en met een oneindige zin om te werken. Je snapt gewoon niet waarom uitgerekend zo'n hond zulke pech moet hebben. Echt super sneu, en het is maar te hopen dat de toekomstige problemen die hij gaat krijgen met zijn rug nog lang op zich laten wachten.

22 mei: speurverslag

Devil heeft weer eens super gespeurd, lees hier het verslag.

20 mei: volgende week terug naar Utrecht

Wij hebben 30 mei weer een afspraak voor Devil in Utrecht. De week voor het examen is er best zwaar getraind (weer met pakwerk begonnen, springwerk weer helemaal opgepakt) en dat is blijkbaar te veel van het goede geweest. Toch zou Devil helemaal nergens meer last van moeten hebben, want de operatie is al erg lang terug. (20 feb) Het zou kunnen dat die bult in zn endeldarm het probleem is, maar dat moeten we dus uitzoeken. Heupen en rug worden dus ook onderzocht. We moeten er om kwart over 10 zijn. (EDIT 17 juni: de extra trainingen voor het examen zijn niet de oorzaak geweest van de klachten van Devil. Deze waren dus al aanwezig, maar kwamen nu duidelijker naar voren.)

6 mei: Devil geslaagd voor zijn IPO-1 met 96-91-98=285 punten !!!

Gisteren hadden we ons ipo-1 examen, en we ging lekker van start door met 96 punten het speurveld af te komen! Hij was wel errug druk, maar hield het spoor goed aan. Op de eerste strek ging hij een paar keer kort naar rechts, maar herstelde zich weer en ging vervolgens heel strak de hoek om, komt goed speurend bij het eerste voorwerp aan, verwijst direct, gaat goed verder, neemt de hoek heel strak, en komt goed speurend bij het laatste voorwerp aan, dat direct verwezen wordt. Knap werk van Devil!!

Het appél ging wel netjes, maar niet alles ging zoals verwacht. (uiteraard... Wink ) Het volgwerk was uitmuntend, de zit en af gingen te traag, en hij wiebelde en smokkelde. (heeft zn redenen, dus dit geeft niet) Voorroepen ging helaas langzamer als normaal, met nog traag aan de voet komen ook. Dat ging in drie fases ofzo (hij draait direct in) en dan het apporteren... hier zorgde hij voor een leuke verassing! Eentje die ik nog maar 1 keer eerder van hem had gezien en dat is al meer als een half jaar terug. Hij zit naast, al in spanning (apporteren, joepie!!!) maakt oogcontact en krijgt het commando Apport, hij scheurt erheen, pakt direct het blok op, en gaat vervolgens een klein ere-rondje! Shocked Hij bedenkt zich, komt snel in galop terug, gaat voorzitten, kauwt niet natuurlijk, lost goed en gaat in 1 keer op commando strak aan de voet. Ik heb echt geen idee waarom hij niet direct terugkwam. Ik zag in ieder geval niets waar hij op had kunnen reageren.

Het apporteren over de haag en schutting was dik uitmuntend, snel apporteren en zonder knagen. Het vooruitsturen was uitmuntend, snel heen direct af (blijft in de looprichting liggen) komt op commando direct aan de voet, en mag vervolgens 10 minuten afliggen, wat hij zonder problemen uitvoert. Het resultaat was 91 punten!

Het pakwerk ging super! Snel en strak revieren, goed aanblaffen, volledig schoon in het verstek, komt wel te langzaam en luid blaffend aan de voet, blijft keurig zitten (viel me alles mee, dit was de eerste keer dat ik pakwerk met hem deed zonder riem eraan) volgt goed mee naar de positie voor de vlucht, gaat op commando snel af en bijt vol in tijdens de vluchtverhindering. Lost iets te traag, bijt weer vol in bij de overval, lost weer iets te traag, bewaakt goed, maar pit dan eventjes in op het moment dat ik hem het commando Voet geef. Volgt mooi mee naar boven, blijft zelfs redelijk rustig zitten en stelt erg hard na het commando. Lost weer iets te traag, bewaakt mooi, en het zijtransport gaat ook uitmuntend met een hele mooie bewaking. Blijft zelfs aan de voet zitten terwijl de pakwerker zich verwijdert. Resultaat: 98 punten!

Foto's van het examen vindt je hier: Foto's examen

30 april: nog een paar daagjes en dan examen

Het speuren op het examenveld wordt in principe een eitje. Ik heb er nu 2 keer op gespeurd, en het is echt makkelijk voor hem. Hij gaat erover alsof het getekend staat!

Het appel gaat zoals bekend: heel goed dus. (muv zijn wiebelkont. Al was het gisteren geen wiebelen meer tijdens de af, maar echt smokkelen. Foei Devil Wink ) En ik moet er zelf om denken dat ik het commando Apport op tijd geef als hij over de haag en schutting gaat. Ik vindt het nogal spannend als ie erover gaat, bang dat hij verkeerd springt, of in 1 keer van de schutting af duikt. Dus gister was ik beide keren veel te laat met het commando. Ik gaf het pas toen hij al op de grond stond. Oepsie...Mr. Green

Pakwerk gaat helaas niet echt lekker. Daar zullen vrij veel punten verloren gaan denk ik. Het probleem is vooral dat we in korte tijd balans moeten vinden tussen bijtwerk en appel. We hadden voor de operatie bepaalde dingen nog helemaal niet geoefend,dus dat moet nu in 3 a 4 pakwerk-trainingen, wat natuurlijk niet gunstig is. Revieren gaat snel en super strak, aanblaffen gaat goed, aan de voet is even duimen draaien, en dan hopen dat hij blijft zitten als de PW eruit gaat. Ging gister goed trouwens. Volgen naar de vluchtpositie gaat netjes. Gaat direct af op commando, en dan de vlucht... gister kwam hij 2 keer verkeerd op de mouw. Zijn timing was gewoon verkeerd. Lossen gaat traag, bewaking is redelijk/goed, maar er zit wel een veer in zn kont, hij staat op het punt er in te klappen. Bij de overval bijt hij hard in, en het lossen is dan weer traag. Als ik hem mee moet nemen bij de PW vandaan pit hij in. Het blijven zitten terwijl de PW aan komt voor het afstand stellen gaat boven verwachting. Het stellen gaat erg hard, en het lossen gaat erg langzaam. (is dit ook een vorm van balans???? Mr. Green ) Bewaking is weer zoals de vorige. Vervolgens stelt de PW zich op naast Devil en dan pit hij in. Corrigeer ik dit dan is zijn zijtransport weer niet optimaal. Wel jammer. En dan hopen dat hij zich in kan houden als de pakwerker zich verwijdert. Tot nu toe blijft hij wel zitten, al verandert hij wel in een wolfsgrauwe giraffe.

Dus opzich gaat het best aardig, maar het is wel teleurstellend dat hij zich nu zo laat zien terwijl we zo gigantisch goed op weg waren. Voor trainingsfoto's van deze dag zie: foto's 29 april

26 april: eindelijk weer pakwerk gedaan!

Gister eindelijk weer pakwerk kunnen doen. Ik liet hem meteen het 5e verstek revieren en stond wat verder naar achter het veld op om te zorgen dat hij een aardig stuk moest terugkomen voor ik hem doorstuurde. (Stond ter hoogte van het 4e verstek.) Dus ik stuur hem door, wat denk je... reviert hij de 4e!! Heel leuk, maar dat was niet helemaal bedoeling. Dus de 2e keer maar verder opgelopen, hij komt evengoed duidelijk mijn kant op. In het verstek was hij de eerste keer niet schoon, de tweede keer wel. Hij kwam ook netjes aan de voet, gaat keurig in zn achteruit zodra ik hier voet zeg en gaat netjes aan de voet zitten. Zit heel ongedurig als ik de PW eruit stuur, volgt wel heel netjes naar de positie voor de vlucht, en gaat mooi zitten en vervolgens snel af. De vlucht was prachtig, hij klapt er vol gas in! Het lossen was niet echt mooi, maar beide keren zat hij vast. (Jaaaajaaa) En dat op een nieuw overtrek. Maar goed... Het volgen naar boven was netjes, wel ongeduldig, en dan.... iets wat we nog niet geoefend hadden... blijven zitten terwijl de pakwerker ons aanroept. Ik had het thuis al wat geoefend dus hij ging gelukkig niet helemaal uit zn plaat, maar ik heb hier nog niet kunnen trainen wat ik wilde: dus dat hij mij aankijkt voor hij mag stellen. Het stellen ging ook weer asociaal hard, met mooi vliegwerk aan de mouw (Wat ben ik blij met de pakwerker die harde stellers perfect opvangt en uitdraait. Petje af, Jorian!!!) en het lossen ging in 1 keer. Bewakingen waren wel aardig, maar niet zo ijzersterk als ik gewend was van hem. Zo ook het zijtransport: was ikzelf niet zo tevreden mee, hij liep dit eerst veel mooier! Maar dat komt wel weer natuurlijk. Al met al ging het best lekker, en denk ik dat we niet bang hoeven zijn voor het ipo-1 examen 5 mei.

Het appel gaat echt super, en daar ben ik ook echt niet bang voor! Hij doet eigenlijk alles perfect. Alleen die wiebelkont tijdens de zit en af, die krijg ik er niet uit. Apporteren is ook geweldig om te zien. Het springen over de haag vindt ik zelf nog wat eng, maar die neemt hij ruim en vrij, dus dat is eigenlijk geen probleem.

Over het speuren heb ik nog wat twijfels. Ik heb de afgelopen 2 maanden alleen maar thuis gespeurd. Maar ik weet al waar we moeten speuren op het examen dus ik ga deze week nog speuren daar, en dan zien we wel. Speuren blijft toch altijd mazzel hebben vindt ik.

13 april: even een korte update

Devil heeft wat ups en downs wat betreft het herstel na de operatie, maar ik denk dat we weer in stijgende lijn zitten. Fietsen gaat vreemd genoeg nog niet echt lekker, terwijl dat wel zou moeten, maar juist korte, pittige inspanningen gaan buitengewoon goed. Qua karakter vindt ik hem wel veranderd, er zit een stuk koppigheid in wat hij eerder niet op deze manier had. Eigenwijs is hij altijd geweest, maar dit is anders. Hij is qua bouw ook ineens sterk de breedte in gegaan, erg mooi! Het is gewoon een macho geworden.

De trainingen zijn weer voor het grootste deel opgepakt, behalve pakwerk. Ik begin daar tussen nu en 2 weken weer mee. Gewoon oppakken-winnen, want een gevecht lijkt me nog niet erg bevorderlijk voor hem. Maar zo kunnen we in ieder geval het verstek werk weer doen, een vluchtje van dichtbij kan ook wel, en de transporten kunnen we ook mooi oefenen.

Met appel doe ik eigenlijk alles weer, alleen het springwerk nog niet. Ik ben van plan om daar vandaag weer mee te beginnen, en dan gewoon een halve meter ofzo. Hij kan al meer hebben, maar daar gaat het niet om. Laat hem eerst maar weer de oefening oppakken op lager niveau. Dat hij alweer ruim een meter kan springen is ons vorige week wel duidelijk geworden, toen hij even uit de bijkeuken was ontsnapt toen ik te werk was. De kleine duivel is over de onderdeur gesprongen en bleek na veel roepen en zoeken midden op ons trainingsveld te staan. (en geloof me: daar hoor je het echt wel als er geroepen wordt) Daar stond hij te kijken naar het land van mn oom, waarop gewerkt werdt. Met die actie heeft ie mn moeder zowat een hartaanval bezorgd, want die dacht hem al platgereden op de weg te vinden. Maar gelukkig niet, hij had alleen geen zin om te komen op het roepen van zijn naam. hij was even 'bezig'. Rolling Eyes Dat is dus ook iets nieuws, wat hij heel sterk bij de andere gezinsleden heeft. Gewoon niet reageren, want meneer heeft iets beters te doen. Ik denk dat hij iets teveel verwend is de afgelopen weken.

Het speuren gaat lekker. Bij de trainingsartikelen heb ik nog een stukje geschreven over hoe ik het voorwerp verwijzen bij hem heb aangepakt de laatste maanden. Het resultaat is super! Precies zoals ik het in mn hoofd had. Het is nu een kwestie van bijhouden, en vooral geen slordigheidjes erin laten sloffen.

Nou tot zover de 'korte' update.

2 mrt: Devil streken: bezoekje aan de DA

10 dagen na de operatie moesten we naar de DA om de hechtingen eruit te laten halen. Vandaag dus. Gisteravond nog even de hechtingen zelf bekeken, zag er keurig uit, en alles zat op zn plek.
Dus vanochtend naar de DA gereden, Devil stapte zelf de tafel op, en de DA gaat zn buik bekijken. Hij kijken en kijken... hechtingen verdwenen... Shocked
Devil heeft ze vanacht dus zelf maar even verwijderd... Mr. Green
Zooo stom, hij heb er geen 1 keer aangezeten de afgelopen 10 dagen, en juist nu we naar de DA gaan verwijdert die zeldzame ze zelf maar even. Rolling Eyes
Nou ja... nog even gevraagd wanneer Devil weer aan het werk mag, want hij is niet te houden. Gelukkig mag hij alweer speuren, appel lopen en lange wandelingen maken! Pakwerk moeten we zeker 2 maanden mee wachten, en springen over de haag/schutting mag uiteraard ook niet. Maar ik ben heel blij dat hij toch meer mag doen als ik dacht, want hij ontploft zowat van de energie.
Waarop de DA nog zei: het is wel een heel bijzonder geval... Mr. Green

 

<< Terug naar Index

<< Terug naar Devil

24 feb: Devil geopereerd

Devil is dinsdag geopereerd: ze troffen een hele grote baarmoeder aan gevuld met vocht, etter en bloed. Er is een kwart liter uitgehaald! Ze hebben vervolgens zoveel mogelijk van de baarmoeder weggehaald, en ook meteen de niet-ingedaalde testikel die vastgegroeid bleek te zitten aan de baarmoeder. Ze hebben een stukje baarmoeder laten zitten omdat het weghalen daarvan een groot risico met zich meebracht omdat deze helemaal in het bekkenkanaal lag waarin heel veel belangrijke zenuwen en bloedbanen lopen. Helaas kan dit nog problemen gaan geven in de toekomst. Dat is een heel vervelend idee, want als het problemen gaat geven wordt de operatie dit keer nog veel zwaarder en nog vele malen ricisovoller.

Maar ondertussen begint Devil weer redelijk de oude te worden. Hij krijgt zn apen-streken alweer aardig terug!  Gelukkig maar, want de eerste paar dagen had hij ontzettend last van kramp de hele tijd. Echt heel heftig. Dat duurde dan een paar minuten en dan zakte het weer af.

Hij begint nu ook weer goed te eten en zn ontlasting komt ook weer op gang! We moeten hem af en toe flink afremmen in zn gedrag want vanmorgen had ie een bal gevonden waar hij mee wilde gaan spelen. Nou gezien Devil altijd erg overdrijft in alles wat hij doet, vondt ik dat geen goed idee. Dat gaat ongetwijfeld fout. Dus dat wordt nog leuk de komende dagen: Devil rustig houden terwijl hij zich alweer goed begint te voelen! Zeker de kleine, oude terrier moet het weer ontgelden vandaag: Devil gaat continu even op bezoek bij hem om hem een lik over zn snuit te geven. Waarop de terrier als een echte oude zak reageert door flink te grommen, en waardoor Devil het dan weer probeert goed te maken door nóg een lik te geven. Afijn: zo gaat het van kwaad tot erger, en moet je ze echt uit elkaar halen. Devil vindt het gewoon grappig hoe woest dat kleine ding wordt als ie hem een lik geeft. Wat een lol.. zucht... ;-)

19 feb: Devil in Utrecht

Devil is nu in Utrecht en zal daar tot minimaal woensdag blijven. Er is vandaag een echo gemaakt en daar is grotendeels bevestigd wat ze voorspelt had: Devil is dus inderdaad tweeslachtig. Het kwam overigens niet door de prostaat dat hij niet meer kon poepen maar door een fikse ontsteking aan de baarmoeder die de hele boel dichtdrukt. Ze konden niet goed zien hoe groot de baarmoeder werkelijk is, omdat het allemaal erg ver naar achteren zat, en het is vergroeit met 'iets'. Weet effe niet meer wat, we hebben zo'n uitgebreidt verhaal te horen gekregen.
 
Wat ze morgen gaan doen is zoveel mogelijk weghalen wat met de geslachtsorganen te maken heeft, dus ook beide balletjes. 1 zit in de buik, dus die moet zoiezo weg maar ook die andere halen ze weg voor nader onderzoek. Ze willen namelijk weten wat er precies voor hormonen ed in die balletjes zit.
 
Devil is overigens de enige duitse herder in nederland die dit heeft. Tig jaar terug is er volgens de oude medische boeken ook 1 geweest, maar verder komt het volgens de specialiste tot nu toe niet voor bij de duitse herder. Dit houdt dus in dat ze ook DNA gaan afnemen voor verder onderzoek, en proberen uit te zoeken hoe dit is ontstaan, dus is het erfelijk geweest of 'gewoon' een eenmalig foutje.
 
Morgenochtend wordt hij geopereerd en ze bellen meteen op als ze klaar zijn. Ivm mogelijke complicaties willen ze hem minimaal 1 nacht ter observatie houden.

<< Terug naar Index

<< Terug naar Devil

15 feb: Devil naar Utrecht voor onderzoek en operatie

De medicijnen bleken niet te werken zoals het hoorde, dus hingen we continu bij de DA aan de telefoon. Devil blijft moeite houden met zn ontlasting, en heeft vaak duidelijk pijn. De dierenarts kreeg gister een specialist urologie te pakken en heeft het hele verhaal besproken met haar. Nav daarvan kwam zij tot de conclusie dat Devil hermafrodiet (tweeslachtig) is en nu een ontsteking heeft aan... de baarmoeder. Dat verklaart ook wat de DA voelde bij het onderzoek: geen vreemd zacht prostaat maar de buizen van Muller.

Dus... maandag om 10.15 uur moeten we met Devil in Utrecht zijn en zal er een echo gemaakt worden. Ze hebben voor dinsdag al de operatiekamer besproken. Dan wordt dus alles in principe weggehaald, baarmoeder/testikels. Volgens de DA is het een zware operatie. Balen dus.

Ondertussen zit Devil nog aan de pijnstillers (Metacam, waar hij nog aan verslaafd raakt binnenkort haha! Hij vindt dat spul echt heerlijk!) en ook nog aan de anti-biotica en een soort laxeermiddel. Hij druppelt nog steeds: wisselend lichtbruin tot bloed. De urine is ook wisselend geel tot bruin. Met poepen heeft hij veel last, het doet hem pijn. Ook binnen draait ie regelmatig zn kont naar iemand toe zo van: "doe daar wat aan." Hij ligt veel, maar zodra je naar buiten gaat stapt ie over al zn pijntjes heen en zie je helemaal niets meer aan hem. Het is toch wel een taaie hoor!

9 feb: Devil naar de dierenarts: prostaat vergroting

Devil drupte de afgelopen dagen ineens bruine druppels, en kreeg zeer plotseling ineens moeite met plassen en poepen. Dus we zijn zo snel mogelijk naar de DA gegaan. Conclusie: een vergrote prostaat. (en dat op een leeftijd van 15 maanden)
Hij heeft een hormonen prik gehad, en antibiotica plus laxeer middel meegekregen.
Het punt is alleen (en daarom maakte ik me extra zorgen) dat Devil zijn gehele geslachtsorgaan afwijkend is. Niet alleen zn balletjes maar ook de penis zelf. En dat we problemen zouden krijgen was al voorspeld, alleen was niet te voorspellen wat en hoe erg.
De DA gaat maandag bellen met Utrecht, om te vragen wat verstandig is om te doen. Castratie zou helpen, maar juist omdat hij afwijkend is, durven ze dat niet aan zonder eerst een echo te hebben gemaakt.
Dus ik ben benieuwd wat Utrecht zegt. We zijn er al eerder geweest en toen was het advies om niets te doen totdat er zich een probleem voordoet. Dat is nu 8 maanden terug.

Ondertussen zit Devil ook aan de pijnstillers, zn ontlasting gaat iets makkelijker (wel is zn plas donkerbruin) en hij drupt nog steeds. Met vlagen is dat heel erg, op andere momenten blijft hij 'droog'.

<< Terug naar Index

<< Terug naar Devil

1 feb: Update training

Vandaag heb ik voor het eerst sinds 7 maanden weer een spoor met 2 hoeken gelopen. Het tempo is super! Eindelijk speurt ie normaal, en niet als een op hol geslagen bulldozer. Zelfs de aanzet gaat nu normaal. Ik volg richting het piketje stop er 2 meter voor en normaal als je hem dan aanzette ontplofte hij gewoon, en ging dan als een idioot van start. Nu zet ie heel mooi zijn neus aan de grond en gaat heel netjes van start! Hij zit de hele weg recht op het spoor, waar af en toe nog voer op ligt, en de hoeken gaan echt heel mooi. In 1 keer dus. Ik had nu 2 voorwerpen op het spoor, dat was ook alweer heel lang geleden. Hij verwijst ze direct en recht. Ging wel weer iets te hard van start maar liep meteen op een voertje, dus ik neem aan dat hij de volgende keer rustiger van start gaat.

Over het appel en pakwerk heb ik weinig nieuws te melden. Het gaat gewoon heerlijk!

De nieuwe foto's laten even op zich wachten. Door omstandigheden hebben we tijdelijk een ander beeldscherm, waarvan de kleuren niet helemaal kloppen. En ik wil toch wel graag de foto's zien in normale kleur voor ik ze plaats. Soms zijn ze wel eens te licht of te donker ofzo, vandaar. Maar als ik ze nu ga bewerken dan klopt er helemaal niets meer van.

21 jan: Update training

Het speuren gaat in 1 woord GEWELDIG!! Met die heerlijke storm afgelopen week gewoon lekker gespeurd en sinds afgelopen week heb ik ook weer een hoek in het spoor. Hij gaat de hoek door alsof die getekend staat! Hij speurt op een super mooi tempo en zit mega strak op het spoor, zelfs met zijwind. Voorwerp wordt ook goed verwezen, het enigste wat hij daar altijd extra doet is nadat hij is gaan liggen met zijn kop over het voorwerp snuffelen waar de volgende voetstap ligt. Niet echt mooi, maar dat krijgen we wel weer goed!

Het appel gaat nog steeds goed. Wel nog steeds de bekende probleempjes met de zit en af.

Het pakwerk is weer vooruit gegaan in die zin dat hij weer nieuwe dingen uit het programma heeft geleerd. Hij heeft laatst voor het eerst het vijfde verstek gereviert, en vandaag deden we dat voor de tweede keer waarbij ik hem gewoon vanaf het midden kon sturen. Hij reviert zeer snel en heel erg strak! Hij komt ook nog bij mij terug, daar stond ik wel een beetje van te kijken haha! Hij is schoon in het verstek en blaft met een prachtig tempo aan. Lekker driftig!

Vandaag heb ik hem voor het eerst aan de voet geroepen. De eerste keer gaf hij een klein pitje voordat hij (tergend langzaam en met duidelijke tegenzin) in zn achteruit aan de voet ging. Dat inpitten hebben we genegeerd en ik clickte zodra hij correct aan de voet zat. Hij klapt er meteen weer lekker in na de click natuurlijk! De tweede keer aan de voet roepen ging al beter, zonder in te pitten wel nog errug langzaam, maar de derde keer ging toch al sneller. Telkens beloond met een click zodra hij aan de voet zat.

De vlucht doen we nu ook, en dat ziet er keurig uit. Hij ligt wel wat op de wip voordat ie mag vertrekken maar ja... zn drift is ook wel in een hoog level. Hij blijft op zn plek en dat vind ik voor nu het belangrijkste. Bewakingen zijn super, en het bijtwerk zelf is ook helemaal super. Vol overtuiging klapt ie erin, zo hard mogelijk! Afstandjes houden we nog steeds kort, ca 20 meter. We gaan geen onnodig risico nemen met die kleine idioot. ;-)

 *************************************************************************************

Wilt u de nieuwtjes over Devil uit 2006 lezen? Klik dan op: Nieuws Devil 2006

<< Terug naar Index

<< Terug naar Devil

 Top