Zeeschouw Jedysaaugustus 2018

 

Afwerken en conserveren 2019.

Afgelopen jaar hebben we het Lauwersmeer, en het nabije Wad verkend, genieten.

Wat de schouw betreft zijn we bezig om de laatste hardnekkige roestplekken aan te pakken en te conserveren. Elke keer als we aan boord komen en we zien weer zo'n donkerbruin/oranje rakker de kop opsteken, dan wordt hij grondig aan gepakt: afsteken, schuren in de Owatrol CIP, primer en daarna de afwerklaag er weer op zetten. Na de winter is het resultaat zichtbaar, de meeste plekken hebben de moed opgegeven, alleen in de kuip moet nog het een-en-ander gebeuren, dat is ook logisch immers die heeft in Stroobos geen beurt gehad toen de nieuwe motor ingebouwd werd.
In de roef is alles opnieuw wit geschilderd, zijn gaatjes in de betimmering dichtgekit, de deurtjes en de lade van de keuken kopen weer soepel, luiken van de banken zijn aangepak. Kortom we zitten niet stil. Er is een andere marifoon aangeschaft, die wordt binnenkort ingebouwd, in de antenne komt een splitter zodat de radio ook een betere ontvangst heeft. Nu maar hopen dat deze marifoon een groter bereik heeft dan de handheld marifoon. Bij Kniest heeft werd de registratie, gratis ingeprogrammeerd ondanks dat de marifoon via Marktplaats gekocht is :) gewoon service.

Ik had nog een oude Eberspacher hetelucht verwarming, die was helaas niet meer gangbaar te krijgen. Via Ebay heb ik een vervanger aangeschaft, ook die moet de komende maanden een plek vinden aan boord. Dan kunnen we straks als het killer wordt genieten van een warme plek als we ons hebben laten verkleumen tijdens het vogelen. Tja en dan heb je een dochter die ook een bootje wil :))) Het werd een Neptun22, waar toch wel wat kleine klusjes op moesten gebeuren, wie mocht daar weer voor opdraven?? Heit, dus de klusjes aan onze eigen boot lagen even stil. Dat zal de komende herfst of winter zijn beslag dan maar weer nemen.

startpagina

mei 2018