URL : Geen/Info van Ma
|
Zweedse appelschotel ala Ma |
Nagerecht
4 porties
30 tot 60 min.
Zoet
Bakken in de oven
Scandinavie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
2 moesappelen
2 beschuiten
2 el. suiker
0,25 theelepel kaneel
0,75 lepel roomboter bakken & braden
Slagroom
|
Bereidingswijze
Kook de appelmoes en maak deze af met suiker. Doe vervolgens
de appelmoes in een vuurvast schaaltje. Maak de beschuit fijn,
roer er de suiker en kaneel door en strooi dit mengseltje over de
appelmoes. Leg de boter in klontjes er bovenop of giet ze er
gesmolten overheen. Laat er in de oven een korstje op (komen)
bakken. Spuit er na afkoeling de slagroom op.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Suggesties :
Ook heerlijk geserveerd met vaniliesaus (sectie : Bijgerecht)
|
|
URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
|
Zweedse appelschotel |
Nagerecht
4 porties
30 tot 60 min.
Zoet
Bakken in de oven
Scandinavie
|
Ingredienten - voor 4 personen |
750 gr. appels
6 beschuiten
80 gr. boter of margarine
100 gr.
suiker
|
Bereidingswijze
Maak de appels schoon en snijd ze in partjes. Kook ze vlug met
een bodempje water tot moes. Zeef de appels en vermeng het met
het grootste gedeelte van de suiker. Schenk de moes in een
vuurvast schoteltje en bedek het met de fijngemaakte beschuiten.
Giet de gesmolten boter erover en strooi de rest van de suiker
eroverheen. Plaats het schoteltje in de oven. Laat er ca. 30
minuten een bruine korst op komen. Het gerecht kan zowel koud
als warm
worden gegeten, eventueel serveren met stijfgeklopte slagroom of
vanillesaus (sectie : Saus).
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Suggesties :
De Deense variant: dat is met verkruimelde Deense bitterkoekjes
(die zijn hard) ipv met beschuit, mmmm. Een goed alternatief is
met Italiaanse amarettokoekjes, ook zalig! En bovenop lobbig
geklopte slagroom (zonder suiker).
|
|