URL : Geen/Info van Ma
Zweedse appelschotel ala Ma
 Nagerecht
 4 porties
 30 tot 60 min.
 Zoet
 Bakken in de oven
 Scandinavie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 2 moesappelen
  • 2 beschuiten
  • 2 el. suiker
  • 0,25 theelepel kaneel
  • 0,75 lepel roomboter bakken & braden
  • Slagroom
  • Bereidingswijze

    Kook de appelmoes en maak deze af met suiker. Doe vervolgens de appelmoes in een vuurvast schaaltje. Maak de beschuit fijn, roer er de suiker en kaneel door en strooi dit mengseltje over de appelmoes. Leg de boter in klontjes er bovenop of giet ze er gesmolten overheen. Laat er in de oven een korstje op (komen) bakken. Spuit er na afkoeling de slagroom op.



    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties :

    Ook heerlijk geserveerd met vaniliesaus (sectie : Bijgerecht)
    URL : http://www.smulweb.nl/recepten/..
    Zweedse appelschotel
     Nagerecht
     4 porties
     30 tot 60 min.
     Zoet
     Bakken in de oven
     Scandinavie
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 750 gr. appels
  • 6 beschuiten
  • 80 gr. boter of margarine
  • 100 gr.
  • suiker


  • Bereidingswijze

    Maak de appels schoon en snijd ze in partjes. Kook ze vlug met een bodempje water tot moes. Zeef de appels en vermeng het met het grootste gedeelte van de suiker. Schenk de moes in een vuurvast schoteltje en bedek het met de fijngemaakte beschuiten. Giet de gesmolten boter erover en strooi de rest van de suiker eroverheen. Plaats het schoteltje in de oven. Laat er ca. 30 minuten een bruine korst op komen. Het gerecht kan zowel koud als warm worden gegeten, eventueel serveren met stijfgeklopte slagroom of vanillesaus (sectie : Saus).
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties :

    De Deense variant: dat is met verkruimelde Deense bitterkoekjes (die zijn hard) ipv met beschuit, mmmm. Een goed alternatief is met Italiaanse amarettokoekjes, ook zalig! En bovenop lobbig geklopte slagroom (zonder suiker).