URL : http://www.vastelaovendinlimburg.nl/..
Zoervleisj (runderriblappen), Limburgs
 Hoofdgerecht
 4 porties
 24 uur wachten + 60 min.?
 Zoet/Kruidig
 Bakken/Stoven
 Nederland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 KG runderlapjes of hachee
  • 0,25 KG Uien, grof gesneden
  • 2 tot 3 kopjes azijn
  • 2 tot 3 kopjes water
  • 4 kruidnagels
  • 1 llaurierblad
  • 0,5 el. stroop
  • 2 schijven ontbijtkoek
  • 1 tl. suiker
  • 10 peperbolletjes
  • 50 gr. margarine
  • Beetje zout en peper
  • Bereidingswijze

    Wrijf het vlees in met zout en peper en snij het in stukjes van 3 bij 3 cm. Marineer het minimaal 24 uur in de azijn gemengd met het water, het zout, de peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels. Smoor, in een braadpan, de uien in de boter goudgeel en leg ze dan even apart. Haal het vlees uit de marinade, droog het en bak het in dezelfde boter bruin. Voeg de uien bij het vlees en en voeg zoveel marinade toe dat het vlees volledig bedekt is. Roer de stroop erdoor, de fijn gemaakte ontbijtkoek, de suiker en laat het vlees op een laag pitje pruttelen totdat het gaar is, dat will zeggen tot het bijna uitelkaar valt. Op smaak maken met peper en zout.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Braadpan
    Suggesties : Zuurvlees wordt in zowel Nederlands- als Belgisch Limburg gegeten, veelal bij frieten of aardappelpuree.