URL : http://www.24kitchen.nl/recepten/..
Warme abrikozen met passievrucht-mascarpone
 Nagerecht
 4 porties
 60 min.
 Zoet
 Koken
 Frankrijk
Ingredienten - voor 4 personen
  • Gedroogde abrikozen
  • Perssinaasappels
  • Kaneelstokjes
  • Steranijs
  • Honing
  • Passievruchten
  • Mascarpone
  • Mango
  • Kleine blaadjes basilicum
  • Bereidingswijze

    ’s Middags voorbereiden :
    Abrikozen : Wel de gedroogde abrikozen minstens 4 uur in lauw warm water.
    Passievruchtmascarpone : Halveer en pers de sinaasappels uit. Kneus het kaneelstokje. Breng in een brede pan de sinaasappelsap met het kaneelstokje, steranijs en honing aan de kook. Laat in 3-5 minuten indampen tot een stroop. Halveer de abrikozen, voeg toe aan de sinaasappelstroop en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Wrijf het sap door een zeefje bij de mascarpone. Hak de pitjes fijn en meng door de mascarpone. Schil de mango, en snijd deze van de pit af. Snijd in plakken van circa 4 millimeter.

    ’s Avonds afmaken :
    Abrikozen : Verwarm de abrikozen in een pannetje tot ze lauwwarm zijn.
    Opmaak bord : Vorm met een warme lepel quenelles van de passievrucht-mascarpone en leg er drie op het bord. Leg er mango tegen aan en verdeel de warme abrikozen over het bord. Garneer met de basilicum.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : citruspers
    Suggesties : Dit gerecht hoort bij het menu Plaisir