|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
| ||
Bereidingswijze Bestrijk het vlees rondom met het bakkwastje met de helft van de appelstroop en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Zo kan de stroop in het vlees trekken. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit de boter in de pan en braad het vlees rondom aan, zodat het vlees vanbinnen mooi sappig blijft. Bestrijk het vlees tijdens het aanbraden met de rest van de stroop. Als het vlees rondom is dichtgeschroeid, draai het vuur dan laag. Kneus met het lemmet van een mes de takjes rozemarijn zodat ze hun smaak kunnen afgeven en doe het met de knoflook, appel en ui in de pan, rondom het vlees. Voeg de azijn toe, doe de deksel op de pan en laat het vlees 15 min. stoven. Draai het vlees af en toe om. Neem het vlees uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Verwijder de rozemarijn en draai het vuur middelhoog. Laat het vocht een beetje inkoken en de appels en ui karamelliseren, zodat de smaken nog intenser worden. Roer regelmatig. Voeg eventueel wat water toe als het te droog \wordt. Neem de pan van het vuur. Snijd het vlees in dunne plakjes. Schep de appel en ui op een serveerschaal en leg het vlees erop. Schenk er wat appeljus op en serveer. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Energie 440 kcal / Eiwit 31 gr. / Vet 16 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 41 gr. | ||
Suggesties : Lekker met hutspot. |