|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Ingredienten - voor 4 personen | ||
Voor de custard: | ||
Bereidingswijze Snij de cake in blokken van 2cm2 en doe ze in een schaal doen of verdeel ze over kleine schaaltjes. Giet Sherry over de cake. Vers fruit (aardbeien, frambozen of kersen) wassen, zo nodig schoonmaken en evt. door snijden. Fruit in een steelpan doen en er circa 1 centimeter water bij doen. (Tip: Gebruik sap uit het blik in plaats van water als het fruit uit blik komt). Breng het fruit aan de kook. Laat vers fruit even koken tot het iets zacht is en er sap uit komt. Bind het vruchtensap met in water aangeroerde maïzena. Breng het fruit indien nodig op smaak met suiker, het moet echt lekker zoet zijn! Verdeel het fruit over de cake (mag warm gebeuren). Roer in een kommetje een glad papje van de custard, suiker en een beetje van de melk. Verhit de rest van de melk in een steelpan. Neem de pan van het vuur als de melk begint te koken. Wacht even tot de kook er af is en giet daarna al roerend het custardpapje in een dun straaltje bij de melk. Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend circa 4 minuten zachtjes koken. Let op: Giet geen kokende vla in een glazen schaal! Laat de vla tot lauwwarm afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op. Verdeel lauwwarme vla over het fruit en laat het verder afkoelen. Dek de afgekoelde trifle af met plasticfolie en zet de trifle tot circa een uur voor gebruik in de koelkast. | ||
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend | ||
Benodigd : 4 representatieve glazen |