URL : https://www.gall.nl/ontdek/recepten/..
Trifle met mascarpone, rood fruit en pecannoten-Edit
 Nagerecht
 4 porties
 15 min. + 30 min. wachten
 Zoet
 Koken
 Engeland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 12 el. mascarpone
  • 5 el. Griekse yoghurt
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 12 kletskoppen, in grove stukken gebroken
  • 250 gr. bevroren rood fruit (bessen, aardbeien, ed)
  • 20 gr. pecannoten
  • Bereidingswijze

    Doe 3/4 van de bevroren vruchten in een pannetje en breng het met een weinig appelsap aan de kook. Stoof het fruit tot dat het voor het grooste gedeelte kapot gekookt is. Help evt. door de vruchten plat te drukken. Vul een grote kom met koud water en plaats daarin het pannetje om het snel te laten afkoelen. Roer de mascarpone met de Griekse yoghurt en vanillesuiker tot een gladde massa. Plaats een laagje kletskoppen in elk glas, daarop een toef van het mascarpone- yoghurtmengsel. Dan een laagje afgekoeld gestoofde fruit, weer een toef van het mascarpone-yoghurtmengsel. Bovenop komen de hele ontdooide vruchten en een aantal gesuikerde pecannoten.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : 4 halfhoge, brede glazen
    URL : http://www.tastesoflizzyt.com/..
    Cream cheese carrot cake trifle
     Nagerecht
     12 porties
     30 min.
     Zoet
     Koken
     Engeland
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 1 pak Carrot cake mix
  • 225 gr. roomkaas, zacht
  • 150 gr. boter, zacht
  • 450 gr. poedersuiker
  • 1 el. vanille
  • 450 ml. slagroom
  • 1 kop gehakte walnoten
  • Bereidingswijze

    Bereid de carrot cake en bak het in de oven. Laat de taart afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes. Meng de boter en roomkaas met een mixer tot het mengsel licht en luchtig is. Dit zal ongeveer 3-5 minuten duren. Zet de mixer op lage snelheid en voeg de poedersuiker toe (een ½ kopje per keer), totdat het geheel goed gemengd is. Voeg de vanille toe en mix het op de gemiddelde snelheid gedurende ongeveer 3 minuten. Klop de slagroom en schep het door het mengsel. Leg in elk glas een laag van de cake, dan een laag van de mengsel crème. Strooi er wat walnoten op. Herhaal de lagen totdat het glas vol is. Strooi bovenop een aantal walnoten.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend