URL : https://www.gall.nl/ontdek/recepten/..
|
Trifle met mascarpone, rood fruit en pecannoten-Edit |
Nagerecht
4 porties
15 min. + 30 min. wachten
Zoet
Koken
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
12 el. mascarpone
5 el. Griekse yoghurt
3 zakjes vanillesuiker
12 kletskoppen, in grove stukken gebroken
250 gr. bevroren rood fruit (bessen, aardbeien, ed)
20 gr. pecannoten
|
Bereidingswijze
Doe 3/4 van de bevroren vruchten in een pannetje en breng het met een weinig appelsap aan de kook. Stoof het fruit
tot dat het voor het grooste gedeelte kapot gekookt is. Help evt. door de vruchten plat te drukken. Vul een grote kom
met koud water en plaats daarin het pannetje om het snel te laten afkoelen. Roer de mascarpone met de Griekse yoghurt
en vanillesuiker tot een gladde massa. Plaats een laagje kletskoppen in elk glas, daarop een toef van het mascarpone-
yoghurtmengsel. Dan een laagje afgekoeld gestoofde fruit, weer een toef van het mascarpone-yoghurtmengsel. Bovenop
komen de hele ontdooide vruchten en een aantal gesuikerde pecannoten.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|
Benodigd : 4 halfhoge, brede glazen
|
|
URL : http://www.tastesoflizzyt.com/..
|
Cream cheese carrot cake trifle |
Nagerecht
12 porties
30 min.
Zoet
Koken
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
1 pak Carrot cake mix
225 gr. roomkaas, zacht
150 gr. boter, zacht
450 gr. poedersuiker
1 el. vanille
450 ml. slagroom
1 kop gehakte walnoten
|
Bereidingswijze
Bereid de carrot cake en bak het in de oven. Laat de taart afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes. Meng de boter en
roomkaas met een mixer tot het mengsel licht en luchtig is. Dit zal ongeveer 3-5 minuten duren. Zet de mixer op lage
snelheid en voeg de poedersuiker toe (een ½ kopje per keer), totdat het geheel goed gemengd is. Voeg de vanille toe
en mix het op de gemiddelde snelheid gedurende ongeveer 3 minuten. Klop de slagroom en schep het door het mengsel.
Leg in elk glas een laag van de cake, dan een laag van de mengsel crème. Strooi er wat walnoten op. Herhaal de lagen
totdat het glas vol is. Strooi bovenop een aantal walnoten.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
|