URL : http://www.trifles.nl/..
Kleine Trifle met Kwetsen & Kwark
 Nagerecht
 4 porties
 30 min. en 60 min wachten
 Zoet
 Mengen/Stoven
 Engeland
Ingredienten - voor 4 personen
  • 250 gr. kwetsen (pruimen)
  • 50 gr. suiker
  • 250 gr. verse kwark
  • Flinke el. mascarpone
  • 1 el. vloeibare honing
  • 0,25 tl. vanille extract
  • Cake of lange vingers (optioneel)
  • Frambozensap (optioneel)
  • Bereidingswijze

    Stoof de kwetsen/pruimen met 50 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt en de zoetheid van je fruit) tot ze zacht zijn en voeg wat geraspte kaneel toe. Laat afkoelen of maak een dag van tevoren. Neem 250 gram verse kaas, een klodder mascarpone en een eetlepel vloeibare honing toe en meng tot een romige consistentie. Voeg vanille-extract (ik gebruikte ¼ theelepel). Je kunt ook een stijf geklopt eiwit toevoegen als je graag een lichtere versie hebt.
    Nu bouw je de trifle in een aantal laagjes op: eerst de gestoofde pruimen op de bodem, een laag van het kwarkmengsel, misschien een paar stukjes cake of lange vingers besprenkeld met frambozen siroop, zoals ik deed, en als laatste laag meer van het kwarkmengsel. Zet minimaal een uur in de koelkast voordat je het serveert. Misschien met nog een paar kleine koekjes erbij als garnering.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : 4 representatieve glazen
    Extra info : Afbeelding
    URL : http://www.gratisrecept.nl/recepten/..
    Trifle, romig en fruitig
     Nagerecht
     4 porties
     10 min.
     Zoet
     Mengen/Kloppen
     Engeland
    Ingredienten - voor 4 personen
  • Cake, lange vingers of bitterkoekjes
  • Fruit, vers of goed uitgelekt uit blik
  • Vanille vla
  • Slagroom en verse roomkaas of Mascarpone
  • Likeur naar keuze
  • Bereidingswijze

    Begin met de cake of de koeklaag. Bedek de bodem van een diepe (glazen) rechthoekige schaal ermee door de cake in blokjes te snijden. Heerlijk is het om de cake met een smaakje te besprenkelen zoals sinaasappel(likeur), amandel, koffie, vanille, rum enz. Laat het maar lekker in de cake of koek trekken. Dan gaat het fruit erop. Lekker vers seizoensfruit, bijvoorbeeld in één kleur of alleen bosvruchten, maar ook uitgelekte blikvruchten zijn heerlijk. Doe een laagje vanille vla hier boven op. Maak tenslotte een dikke room van slagroom en roomkaas. Mooi lobbig kloppen en eventueel wat vanillesuiker of citroenrasp toevoegen. Voeg deze bovenop de laag van vanille vla. Een beetje vers fruit bovenop en klaar is de Triflle.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : 4 representatieve glazen