URL : http://www.trifles.nl/..
|
Kleine Trifle met Kwetsen & Kwark |
Nagerecht
4 porties
30 min. en 60 min wachten
Zoet
Mengen/Stoven
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
250 gr. kwetsen (pruimen)
50 gr. suiker
250 gr. verse kwark
Flinke el. mascarpone
1 el. vloeibare honing
0,25 tl. vanille extract
Cake of lange vingers (optioneel)
Frambozensap (optioneel)
|
Bereidingswijze
Stoof de kwetsen/pruimen met 50 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt en de zoetheid van je fruit) tot ze zacht zijn en voeg
wat geraspte kaneel toe. Laat afkoelen of maak een dag van tevoren. Neem 250 gram verse kaas, een klodder mascarpone en een
eetlepel vloeibare honing toe en meng tot een romige consistentie. Voeg vanille-extract (ik gebruikte ¼ theelepel). Je kunt ook een stijf
geklopt eiwit toevoegen als je graag een lichtere versie hebt.
Nu bouw je de trifle in een aantal laagjes op: eerst de gestoofde pruimen op de bodem, een laag van het kwarkmengsel, misschien een
paar stukjes cake of lange vingers besprenkeld met frambozen siroop, zoals ik deed, en als laatste laag meer van het kwarkmengsel. Zet
minimaal een uur in de koelkast voordat je het serveert. Misschien met nog een paar kleine koekjes erbij als garnering.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : 4 representatieve glazen
|
Extra info : Afbeelding
|
|
URL : http://www.gratisrecept.nl/recepten/..
|
Trifle, romig en fruitig |
Nagerecht
4 porties
10 min.
Zoet
Mengen/Kloppen
Engeland
|
Ingredienten - voor 4 personen |
Cake, lange vingers of bitterkoekjes
Fruit, vers of goed uitgelekt uit blik
Vanille vla
Slagroom en verse roomkaas of Mascarpone
Likeur naar keuze
|
Bereidingswijze
Begin met de cake of de koeklaag. Bedek de bodem van een diepe (glazen) rechthoekige schaal ermee door de cake in blokjes te snijden. Heerlijk is het om de
cake met een smaakje te besprenkelen zoals sinaasappel(likeur), amandel, koffie, vanille, rum enz. Laat het maar lekker in de cake of koek trekken. Dan gaat het
fruit erop. Lekker vers seizoensfruit, bijvoorbeeld in één kleur of alleen bosvruchten, maar ook uitgelekte blikvruchten zijn heerlijk. Doe een laagje vanille vla hier
boven op. Maak tenslotte een dikke room van slagroom en roomkaas. Mooi lobbig kloppen en eventueel wat vanillesuiker of citroenrasp toevoegen. Voeg deze
bovenop de laag van vanille vla. Een beetje vers fruit bovenop en klaar is de Triflle.
|
Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
|
Benodigd : 4 representatieve glazen
|
|