URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
Verrine uit de woestijn
 Nagerecht
 6 porties
 15 min. + 2 uur wachten
 Zoet
 Flamberen/Mengen
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 150 gr. dadels fijngesneden
  • 100 gr. walnoten gehakt
  • 100 gr. amandelen geschaafd
  • 500 gr. Galbani mascarpone
  • 6 eieren
  • 150 gr. suiker
  • Cacaopoeder
  • Vijgenlikeur
  • Bereidingswijze

    Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Voeg de suiker en de mascarpone toe en klop tot een crème. Klop de eiwitten heel stijf. Werk ze voorzichtig door het mascarponemengsel. Zet 2 uur koud weg. Snijd de dadels zo klein mogelijk en flambeer ze met vijgenlikeur, hak de noten. Rooster de geschaafde amandelen. Meng de noten, amandelen en de dadels. Neem een verrine en leg een laag noten op de bodem. Bedek met mascarponecrème, herhaal deze handeling meerdere malen tot aan de bovenkant, bestrooi met cacao en voeg een paar amandelen en noten toe ter versiering.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Suggesties : Behoorlijk machtig.