URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
Citroen-meringuetiramisu
 Nagerecht
 4 porties
 15 min. + 12 uur wachten
 Zoet
 Mengen
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 250 gr. Galbani mascarpone
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 8 schuimpjes
  • 2 eetlepels citroensiroop
  • 8 madeleines (schelpvormige cake)
  • Bereidingswijze

    Rasp de schil van de citroen. Breek de madeleines en 4 schuimpjes apart in grove stukken. Zet de overige 4 schuimpjes onder de gril of laat ze met de brander kleuren. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot het mengsel wit wordt en voeg daaraan de mascarpone, de citroensiroop en de citroenrasp toe. Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door. Opmaken door in een glas of schaal op de bodem de madeleines te leggen met daarop de helft van het mascarponemengsel; leg daarop de gebroken schuimpjes en bedek met de rest van het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur. Opdienen met een paar snippers citroenschil en een gekleurde merengue bovenop.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Staafmixer, keukenbrander
    Extra info : Afbeelding
    URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
    Romige honingtiramisu met noga
     Nagerecht
     4 porties
     20 min. + 12 uur wachten
     Zoet
     Mengen
     Italie
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 250 gr. Galbani mascarpone
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el. romige honing
  • 50 gr. fijngehakte amandelen
  • 150 gr. zachte noga
  • 8 wafels met boter
  • Bereidingswijze

    Snijd de noga in kleine blokjes. Rooster de gehakte amandelen 3 min onder de gril. Snijd de wafels zo nodig rond af om ze aan te passen aan uw schaal. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers en de kristalsuiker stevig tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de honing en de gehakte amandelen toe. Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door. Opmaken door in een glas of schaal op de bodem een wafel te leggen, met daarop de blokjes noga en de helft van het mascarponemengsel. Leg er nog een wafel op en bedek met de rest van het mascarponemengsel. Zet enkele uren koud weg, het liefst 12 tot 24 uur. Opdienen met een paar streepjes honing en stukjes noga erop.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Extra info : Afbeelding