URL : http://culinairgenieten.blogspot.nl/..
Tiramisu van cantuccini met vijgen
 Nagerecht
 4 porties
 20 min. + 3 uur wachten
 Zoet
 Mengen
 Italie
Ingredienten - voor 4 personen
  • 175 gr. cantuccini koekjes (al dan niet de chocolade variant)
  • 100 ml. koude espresso
  • 2 el. Amaretto
  • 200 gr. mascarpone
  • 150 gr. slagroom
  • 2 el. suikers
  • 4 el. melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 of 4 rijpe vijgen
  • 3 el. rode vruchtensap
  • Cacao
  • Bereidingswijze

    Verdeel de cantuccini over 4 borden. Bedruppel de cantuccini met de espresso en druppel vervolgens de Amaretto erover. Roer de mascarpone, melk, vanillesuiker en suiker door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel hem door het mascarponemengsel. Verdeel het mascarponemengsel over de cantuccini. Zet in de ijskast tot moment van serveren (20 minuten van tevoren eruit halen) Snij de steeltjes en schil van de vijgen. Pureer de vijgen samen met het rode vruchtensap met een staafmixer. Bestrooi het dessert met de cacao en verdeel vervolgens het vijgenmengsel erover.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend
    Benodigd : Ovenschaal, staafmixer, keukenzeef
    URL : http://www.i-love-tiramisu.nl/..
    Tiramisu met twee soorten vijgen en honing
     Nagerecht
     4 porties
     15 min. + 12 uur wachten
     Zoet
     Mengen
     Italie
    Ingredienten - voor 4 personen
  • 250 gr. Galbani mascarpone
  • 80 gr. kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 4 verse vijgen
  • 4 gedroogde vijgen
  • 2 el. honing
  • 4 brioches
  • 100 gr. vijgenjam
  • Bereidingswijze

    Snijd de verse vijgen in plakjes en de gedroogde vijgen in kleine blokjes. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de blokjes gedroogde vijg en de honing toe. Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door. Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de brioche te leggen met daaromheen de plakjes verse vijg. Giet daarna het mascarponemengsel erover. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur. Versier met vijgenjam.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend